Тайна визита на шефа на ЦРУ в Киев

Източник от Върховната рада на Украйна разкри пред агенция „Интерфакс“, че Джон Бренан е посетил Киев инкогнито и е имал срещи с представители на украинските военни сили и служби

Brennan speaks in the White House Briefing Room in Washington

„Според данните, с които разполагаме шефа на ЦРУ е дошъл в Киев не под своето име“, заявява източника, пожелал анонимност от съображения за собствената си сигурност.

Според депутата от Върховната рада на Украйна спецоперацията, която тече в момента в Славянск е била планирана и ръководена лично от Бренан. В Славянск въоръжени опозиционери, непризнаващи за легитимна новата власт в Украйна щурмуваха и превзеха административни сгради. За да се справи със ситуацията в Славянск Киев изпрати специалните части. За сега се съобщава за един убит офицер от специалните части.

В момента Джон Бренан в качеството си на шеф на Централното Разузнавателно Управление на САЩ е в центъра на няколко големи скандали в САЩ. Конгреса усилено настоява шефа на ЦРУ да даде обяснения защо се е наложило американските политици да бъдат подслушвани от ЦРУ, както и да бъдат предоставени отговори относно скандалните разкрития за програмите за разпити, които ЦРУ извършва чрез мъчения. Друга неудобна тема, касаеща глобалното международно право са незаконните удари с безпилотни апарати над суверенни държави и големия брой избити цивилни в хода на тези удари.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s