Сирийските наемници вече въоръжени с американски ракетни комплекси, готвели атаки срещу складове с химически оръжия

Сирия сезира ООН и за това, че сирийските „бунтовници“ вече са въоръжени с американски ракетни комплекси BGM-71 «Tow»

li-syrian-rebel-rtr2w6my

Както единствени уведомихме българските си читатели след сблъсъка между САЩ и Русия в Украйна президента на САЩ Барак Обама реши да поднови американската помощ за наемниците в Сирия.

Още преди международната мирна конференция „Женева-2“ да бе започнала източници от Йордания, където Саудитска Арабия и САЩ са струпали тежко въоръжение, предназначено за вливащите се техни наемници в Сирия през пограничните райони между Йордания и Сирия, разкриха за среща между шефа на саудитското разнузнаване Бандар Бин Султан, който преди дни бе освободен от поста си поради недобрите резултати за унищожаването на Сирия и очертаващия се провал на наемниците, биещи се срещу правителствените сили, и американския президент. По време на срещата принц Бандар е убедил Барак Обама от нуждата САЩ да се върне към подпомагането на бунтовниците – финансово и чрез обучаване и въоръжаването им. По-рано Обама замрази подобни действия под натиска на Конгреса и разкритията относно истинското лице на така наречените „бунтовници“, които в над 90% откъм етнически състав са чужденци, а не сирийци. Повечето от тях идват от Африка и други арабски държави и са представители на организации-клонове на „Ал кайда“, които са под контрола и влиянието на саудитското разузнаване и влизат в Сирия основно през Йордания и Турция.

Въпреки че агресията и финансирането на кървавия конфликт от редица западни държави-членки на НАТО, както и арабските им партньори като Саудитска Арабия, Катар и Турция, като заинтерсована от конфликта, също членуваща във военния алианс, медиите не споменават нищо за последните събития.

В отчаян опит тези държави сега въоръжават ислямските радикали с тежки оръжия.

Днес постоянният представител на Сирия при ООН Башар Джаафари предал в секретариата на организацията и в Съвета за сигурност видеозапис на подготовка на бойци за атаки срещу складове с химическо оръжие в Хомс. На видеото е заснет подготвения камион с взривове и тренировка на камикадзето, което е трябвало да атакува склад с химически оръжия. Джаафари е предал още един запис, на който терористи уговарят друга атака над подобен обект в предградията на Дамаск.

Башар Джаафари посочил още и конкретни разкрития, според които терористите вече разполагат с американски противотанкови ракетни комплекси BGM-71 «Tow».

One Comment to “Сирийските наемници вече въоръжени с американски ракетни комплекси, готвели атаки срещу складове с химически оръжия”

  1. Логично е терористите да бъдат въоръжавани от държавата – основен износител на тероризъм в света !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s