Вицепрезидента се обяви против двойните стандарти и духовния упадък в ЕС

Маргарита Попова присъства на форум на тема „Националната идентичност и патриотичното възпитание в глобализиращия се свят. Проблеми и решения“ във Военния клуб в София

rJ9XH200mXc

Кръглата маса мина под патронажа на самия вицепрезидент Маргарита Попова и акад. Стефан Воденичаров – председател на БАН.

В началото на форума вицепрезидента говори пред присъстващите гости, засягайки темата за двойните стандарти в рамките на ЕС, за негативите, които носи глобализацията като обезличаването на цели нации, загърбване на традициите и духовен упадък.

„В Европейският съюз днес се откроява едно съюзно разбиране за групиране на общностите – не вървим в една скорост и нещо повече, в рамките на съюза се изграждат два концентрични кръга. Бунтувам се срещу това и не искам да бъде така, защото европейската идея е друга.“, заяви Маргарита Попова.

Маргарита Попова заяви, че „силата на нациите е в техния дух“, а с това ние сме се разделили заради членството ни в ЕС, отбеляза Попова.

„Глобализацията ни донесе множество позитиви, но загърби и неща, от които имаме огромна нужда, за да спасим децата си“, категорична бе Попова., заяви вицепрезидента.

„Оставихме на заден план онези могъщи духовни устои, които направиха възможно оцеляването на нацията ни и периода на Възраждането„, съжали тя.

 

В президентството от край време се наблюдава сериозно разминаване в позициите на вицепрезидента и самия президент Росен Плевнелиев. Маргарита Попова неведнъж публично е изказвала не съгласието си с неадекватните действия и непремерени изказвания на президента. Последния такъв случай беше деликатното й разграничение от искането за референдум, което отправи Плевнелиев, заявявайки че „има резерви“ относно смисъла от провеждането му. Стигна се дотам, че протестиращите пред президентството, които обвиниха Плевнелиев като „разделител на нацията“ поискаха Маргарита Попова да стане президент.

 

3 Коментари to “Вицепрезидента се обяви против двойните стандарти и духовния упадък в ЕС”

 1. Вицепрезидентката е хубава жена с хубави идеи, които обаче в условията на дермокрация и либерастия са напълно неприложими. Могат да станат приложими само в Евросъюз доминиран от политици-националсти като Марин Лю Пен и Виктор Орбан!

 2. ХЕЛЗИНКСКИЯТ КОМИТЕТ ОРГАНИЗИРА БУНТОВЕ В БЕЖАНСКИТЕ ЛАГЕРИ

  Бунтовете в бежанските лагери са организирани от Българския хелзинкски комитет, обяви в интервю за „Труд“ о.р. полк. Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците.
  Шефът на агенцията не приема оповестения преди дни доклад на „Хюман райтс уоч“, според който бежанците са били бити и унижавани от българските власти.
  „Аз нямам представа кои хора са били анкетирани. Репликите, които си разменихме с шефа на Българския хелзинкски комитет (БХК) бяха на основата, че ние имаме писмени показания на много бежанци до нас за това, че БХК чрез свои представители е организирал бунтове в нашите центрове, стачки и т.н. Като се обърнах към тях да ги попитам защо го правят, те ми отговориха, че аз трябва най-добре да зная, че бежанците лъжат„, заявява председателят на държавната агенция.
  На въпрос каква е целта от подобни действия Чирпанлиев отговаря: „Целта им е ясна – те работят там срещу пари. Правят юридически консултации и осигуряват друг вид услуги. Те просто и ясно обясняват на бежанците, че се нарушават техните права и трябва да стачкуват. Така си осигуряват приходите.“
  в. „Труд“ / 9.05.2014
  ОГРАДАТА ПО МАЛКА ЧАСТ ОТ ГРАНИЦАТА СЕ ПРАВИ С КОСТЕНУРСКИ ТЕМП
  ОГРОМНИ СТРУПВАНИЯ НА ХОРА ПО БЪЛГАРСКАТА И ГРЪЦКА ГРАНИЦА
  Планирата ограда по малка част от българо-турската граница трябва да е завършена през юни, обяви в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов. Готови са едва 8 от планираните 30 километра. Дори след като бъдат завършени, oстаналите 229 километра ще останат да зеят без никакво преградно съоръжение. Престъпните трафикантски мрежи просто трябва да си намерят нови маршрути през гори и хълмове и да продължат прекарването в България на хиляди нелегални емигранти от Азия, Африка и Близкия изток.
  Междувременно гръцките гранични власти отчетоха рекордно повишаване на броя на нелегалните емигранти, които атакуват източната граница на страната. От началото на годината досега гръцката полиция е арестувала 4363 нелегални имигранти, докато в същия период на миналата година броят им е бил 1800, а големият наплив, който е традиционен за летните месеци още не е започнал. Голям брой имигранти са по бреговете на Турция в очакване да стигнат с кораби до Гърция или Италия, пише гръцкото издание „Епикера“, цитрано от в. Преса.
  Струпванията на огромни маси нелегални емигранти по границите на България (над 10 хиляди по данни на МВР) и Гърция са гигантска заплаха за двете страни, още повече в България, където неправителствени организации, преподаватели от Нов български университет и либерални кръгове водят яроста кампания в подкрепа на свободното влизане на нелегалните емигранти в страната.
  Обществото трябва да настоява за незабавното изграждане на ограда по цялата граница.
  Общество.нет (използвани да материали от няколко медии)

 3. истината
  Информация на националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск
  ЗА ПЕРИОДА ОТ 6 ЧАСА НА 16.05.2014 Г. ДО 6 ЧАСА НА 19.05.2014 Г. НА ВХОД НА ЗЕЛЕНА ГРАНИЦА СА ЗАДЪРЖАНИ 88 ДУШИ.
  ЗА ПЕРИОДА ОТ 6 ЧАСА НА 19.05.2014 Г. ДО 6 ЧАСА НА 20.05.2014 Г. НА ВХОД НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ЗЕЛЕНА ГРАНИЦА СА ЗАДЪРЖАНИ 16 ДУШИ.
  http://press.mvr.bg/news
  ОТ НАЧАЛОТО НА М.МАЙ БРОЯ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДОПУСНАТИ И НЕВЪРНАТИ В ТУРЦИЯ Е КЪМ 250 човека – повтаря се миналогодишния сценарии.
  ДАБ ударна дават статути и опразват центровете, ка в същото врем увеличават местата с 6000 .
  КАкво става – кои и защо тихомълком започва отново да пълни БЪЛГАРИЯ С НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМИСТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ – ЗА КАКВ СЕ ПЛАЩАТ МИЛИОНИ НА МЕСЕЦ НА ПОЛИЦАИТЕ ЗА ОХРАНА НА ГРАНИЦАТА – ЗА ДА ГИ ПОСРЕЩАТ С ХЛЯБ И МЕД ЛИ ИЛИ ЗА ДА ОХРАНЯВАТ И НЕДОПУСКАТ ?!!
  БЪЛГАРИЯ е в огромна опасност – нелегалните ислямисти отново атакуват. до кога това правителство ще предава българия – до кога – за чии на границата има 1500 плицая?!
  ограда по цялата граница е последната надежда да се спре ислямизацията и порoбването на българия иначе а сме загубени – оградата по цялата граница с турция е задължителна – време е някои да защити българия от посегателствата на фанатизираните нелегални ислямисти.

  предателство
  струпванията на огромни маси нелегални емигранти по границите на българия (над 10 хиляди по данни на мвр) и гърция са гигантска заплаха за двете страни, още повече в българия, където неправителствени организации, преподаватели от нов български университет и либерални кръгове водят яроста кампания в подкрепа на свободното влизане на нелегалните емигранти в страната.
  обществото трябва да настоява за незабавното изграждане на ограда по цялата граница.
  общество.нет

  Епидемия от опасни болести,заради бежанците у нас!
  Опасни и смъртоносни болести като детския паралич, дифтерия, тетанус, морбили и коклюш може да се върнат у нас, след като са били изкоренени. За това предупреди главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от в. „Преса“. Опасността от полиомиелит идва от бежанци. Последният случай на детски паралич в страната е бил регистриран през 2002 г.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s