Рон Пол: Американската конституция не позволява свалянето на чужди правителства

Рон Пол коментира референдума в Крим и цялостната ситуация в Украйна

Ron Paul

Жителите на Крим гласуваха дали искат да бъдат автономен регион на Украйна или да се присъединят към Руската Федерация. Така те се наредиха до редица държави и региони – включително Шотландия, Каталуния и Венеция, които искат да се отделят от една власт, която считат за безотговорна и репресивна.

Докато желанието на последните три не буди много шум, референдумът в Крим разгневи лидерите на САЩ и ЕС и изтласка НАТО по-близо до директен конфликт с Русия, който не сме виждали от годините на Студената война.

Какъв е големия проблем? Противниците на Кримския референдум обичат да акцентират над

Рон Пол е американски лекар, писател, политик и дългогодишен член на Конгреса на САЩ от републиканската партия от щата Тексас. Кандидатира се два пъти за президент, веднъж през 1988 година от името на либертарианската партия и отново през 2008 година в предварителните избори на републиканската партия.  Той е кандидат за президент и на изборите през 2012 година. Рон Пол е описван като консерватор, конституционалист и либертарианец. Като критик на американската външна политика, Рон Пол се обявява против войната в Ирак и подкрепя идеята за изолационизма. Той е за излизането на САЩ от организации като НАТО, СТО, ООН, МНС и др.

легимността му. Но правото на самоопределяне е основополагаща част в международното право. Член 1 на устава на ООН ясно гласи „развиване на приятелски отношения между нациите, базирано над уважението и принципите на равните права и самоопределянето на хората“.

Защо САЩ е толкова угрижена чий флаг се вее над това малко парче земя на хиляди километри?

Критиците сочат руската „окупация“ на Крим като доказателство за това, че вота не е трябвало да се проведе. Къде бяха тези критици, когато се провеждаха избори в Ирак под окупацията на американските войници? Тогава това се наричаше „триумф на демокрацията“, нали?

Може би американските официални лица, които подкрепиха противозаконния преврат в Украйна трябва да фокусират енергията си в изучаването на нашата собствена конституция, която не позволява на американското правителство да сваля чужди правителства и да праща милярди долари заеми на Украйна и нейните кредитори.

Администрацията на Барак Обама наложи някакви минимални санкции над определени лица от Крим и Русия, но нито САЩ, нито ЕС могат да си позволят по-крупни санкции над Русия. Глобалната търговия и икономическите отношения предлагат твърде много облаги и на двете страни. (САЩ и ЕС и Русия – бел.ред.). Всъщност световните пазари са най-сигурния път към мира и просперитета. Световния бизнес не иска санкции срещу Русия. Нека се надяваме, че това ще осъзнаят и правителствата.

 

Източник: RonPaulChannel.com

Превод: Alter Information

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s