Пол Робъртс: „Евромайдана“ бе организиран от Вашингтон

Според признатия американски икономист и публицист Съединените щати са организирали протестите в Киев и свалянето на Виктор Янукович

roberts

 Пол Крейг Робъртс коментира събитията, протекли в Украйна през последните месеци.

Американския икономист и публицист Пол Робъртс се изказа не особено ласкаво за протестите, протекли на „Евромайдана“ в Киев. Той нарича участниците „наивни простофили“, които „ще съжаляват за последствията от „Евромайдана“ до края на живота си“. Самите последствия, които счита, че трябва да очакват украинците след „Евромайдана“, според Робъртс, са особено негативни. В коментара си той твърди, че Украйна я очаква „заробване от МВФ“, а западните медии обвини, че „спестяват доста истини за договорените параметри за кредитиране“. Робъртс напомни за условията, които Фонда постави на Украйна, споменавайки за замразяването на пенсиите и нивото на заплатите и други тежки изисквания, които ще задълбочат икономическата и социална криза в страната.

Пол Робъртс дори изказа съмнение дали Украйна ще получи финансова помощ от МВФ, заявявайки че

„Реално е възможно Украйна да не получи и един долар от Международния Валутен Фонд“

Икономиста разкрива и как, според него, запада ще излъже Украйна при отпускането на кредит. Той заявява, че всъщност МВФ ще даде парите, предназначени за Украйна на западни банки, които да заменят част от украинския дълг, равностоен на предадената сума. В резултат, според Робъртс, Украйна реално ще е длъжна на МВФ, а не на западните банки.

Според Робъртс „Украйна е фиктивно съединение, което не може повече да съществува“. Според изтъкнатия икономист в момента „марионетки на Щатите действат срещу Русия“. Според Робъртс целта на САЩ е да се изгради военна база на НАТО на границата на Руската Федерация, както и „разграбването на Украйна“, което Робъртс заявява, че „едва сега е започнало, а идеалистите от „Евромайдана“ са доверчиви простофили“.

Пол Робъртс изразява и почуда от мащабите на корупцията, която тече в момента в Украйна.

„Корумпираността на сегашното правителство, на която ставаме свидетели днес в Украйна е толкова голяма, че всяко друго правителство след него би изглеждало честно“, заяви Робъртс.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s