Путин е виновен за всичко

Арсений Яценюк заяви, че Русия е провокирала изпепеляването на 46 про-руски активисти в Одеса на 2-ри май

putin-shte-trepe-zombita

Мъчителната смърт на над 40 човека, подпалени живи от представители на крайно десни организации в Одеса ще влезе в историята като едно от най-големите зверства, бележещо събитията от новата Оранжева революция в Украйна. Днес то ни напомни за действията на нацистите през Втората световна война, които по подобен начин изгориха няколко милиона души.

Според Западната преса и онези „български“ издания, които дори не крият, че са финансирани от американски фондации Путин въобще е виновен за всичко. Сега е виновен и за насилието в Украйна. Но Запада трябва да поеме своята отговорност, защото когато същите крайно десни радикали идваха въоръжени на Майдана тяхното присъствие или беше пропускано, или и те бяха слагани в кюпа на мирно протестиращите. Сега дори Вашингтон призова временното правителство, което само си избра, да, цитирам „обезоръжи и осмири крайно десните организации“. И на фона на това чуваме поредния запис на Юлия Тимошенко, която не се сдържа да се кандидатира отново за президент, въпреки че твърдеше, че няма да го направи, в който се коментира саморазправа и провокации срещу руското население, което за тези, които така и не успяха да проумеят представлява горе-долу половин Украйна – над 20 млн. души. Новата „велика“ идея на Тимошенко е провокации по повод 9 май – нападения над ветерани.

Първо Путин беше виновен, че не пожела да гледа как НАТО идва на границата на Русия. После беше виновен, че в създалото се положение една страна, намираща се между Европа и Русия да избира само и единствено между едните и другите не пожела да се откаже от икономическите интереси на Русия в Украйна, за да не се „разсърдят“ САЩ и Европа. Редно е да напомня, че самата Ангела Меркел не веднъж е заявявала, че не е правилно на Украйна да се поставя ултиматум „или с нас, или само с тях“.

353918_Blackwater-Ukraine-1

Американски наемници от „Блекуотър“ заснети в град Донецк, Украйна. (09 март)

Как така някой все още не разбира, че не може на последните президентски избори целия Изток на страната да е подкрепил Янукович, а Запада неговите опоненти и всички да са доволни от свалянето му? Необективно е да се пропускат някои всеизвестни данни за Украйна. Говорим за етническата карта най-вече. На Изток живеят предимно руско-говорящи, които подкрепят Русия. Няма как да се пропусне и факта, че без Русия Източна Украйна ще фалира. А когато Арсений Яценюк участва на президентските избори той получи едва 7% от подкрепата на избирателите. В цяла Украйна.

Когато започнаха протестите на „Евромайдан“ същите тези крайно десни, които бяха дефинирани като част от „мирните демонстранти“ допринесоха най-много за ескалацията на агресията и успешния „нежен“ преврат. Когато все пак някой повдигнеше въпроса как така хора с пушки, автомати, бухалки и пистолети са „мирни демонстранти, борци за демокрация“ спокойно ни се обясняваше, че това са провокатори, изпратени от Путин. Практически накрая може да излезе и че Путин е свалил про-руския Янукович. Подобна „логика“ не звучи никак нереалистично в главите на някои не обичащи да мислят.

Наивно е да се твърди, че в Русия не действат руски наемници. Но в Източна Украйна живеят милиони руснаци. Въпроса е какво правят американските наемници от „Блекуотър“ в тази част на страната, защитават „огромното“ американско малцинство ли? Нищо не се чува и за периодично заловените наемници от Европа. Американски наемници действаха още на „Евромайдана“. И никой не обясни как от щаб-квартирата на майданците, която беше един хотел, снайперисти убиваха в гръб предпазващите се от намиращите се срещу тях „Беркутци“ протестиращи. И за това Путин беше виновен.

ukraine-map-composite

Сега Путин е виновен за смъртта на 46 про-руски демонстранти в Одеса. Или поне така заяви Арсений Яценюк. Първоначално Яценюк хвърли отговорността за трагедията върху милицията в Одеса, последваха уволнения, тече разследване, или поне така ни увериха. После Яценюк добави, че Киев не носи отговорност за крайно десните радикали и всъщност не крайно десни представители на организации като „Десен сектор“ са подпалили Дома на профсъюзите и са изгорили живи антиправителствените активисти, а самите руснаци са го направили. Поддръжниците на това твърдение имат две тълкувания.

1. Про-руските активисти са запалили входа сами, за да не могат крайно-десните ултраси да стигнат до тях

2. Имало е руски агенти, които са запалили сградата с про-руските активисти, за да предизвикат провокация

На този клип, заснет от присъстващ евромайданец обаче ясно се вижда, че има стрелба по посока на Дома на профсъюзите (самоличността на единия стрелец вече е разкрита) и че крайно-десните хвърлят коктейли „Молотов“ по сградата. Това, което прави най-силно впечатление е, че нормалните „евромайданци“ оказват помощ на про-руските активисти да се спасят от горящата сграда. Въпреки това крайно десните радикали продължават да хвърлят коктейлите „Молотов“ и да застрашават дори и техния живот.

Вменението, че Русия сама е подпалила своите поддръжници в Одеса е повече от малоумно. Ясно се вижда, че крайно-десните, които са притиснали в Дома на профсъюзите про-руските активисти запалват сградата и стрелят по приклещените в нея.

А, ако Русия е отговорна и за това, значи тя контролира подобни неонацистки организации като „Десен сектор“, с която основна помощ беше свален про-руския Янукович…

Всъщност подобна глупост може да изкаже единствено временното правителство в Киев, което вече губи легитимността и „демократичния“ си облик, както и доверието на международната общност. Във връзка с това посланика на САЩ в Украйна – Джефи Пайет заяви, че „Вашингтон не разполага с доказателства, че Русия има съпричастност за трагедията в Одеса“. При все че дори бяха разкрити самоличността на младежите, които в същия ден подготвят коктейлите „Молотов“, а на всички снимки и видео-кадри се вижда, че Дома на профсъюзите е подпален от крайнодесните.

За ситуацията в Украйна са виновни и САЩ и Русия. За ролята на ЕС мога само да цитирам Виктория Нюланд. Опита на НАТО да цъфне на границата на Русия, да се изгради военна база и да се отнеме базата на Черноморския флот на Русия в Севастопол беше прекалена провокация, както каза и Робърт Гейтс, бившия шеф на Пентагона. И някой очаква от Путин да стои със скръстени ръце? А защо са виновни и САЩ и Русия е повече от ясно. Защото и двете суперсили от началото на Студената война до днес са превърнали редица държави в геополитически гета, в които непряко воюват заради интересите си. Три примера. Сблъсъка на Русия и САЩ във Виетнам и Афганистан е идентичен със сблъсъка им в Сирия и Украйна днес. Няма добри суперсили. Борис Елцин беше много обичан от САЩ, защото беше глупав и предаваше на драго сърце интересите на страната си. Путин е очернян, защото върна на Русия статута на международна сила.  Но както гласи поговорката „Човек може да избере: да е никой и да има приятели, или да е успешен и да има врагове“.

 

 

7 Коментари to “Путин е виновен за всичко”

 1. В сверата на външната си политика Путин е перфектен,за разликата от някой други компрадори.

 2. Към АНОНИМЕН. Не мислиш ли ,че японците имат повече за връщане на САЩ,или може би са забравили ХИРОШИМА. А пък и китайците никога няма да се конфронтират с Русия защото икономиката им е конкурентна на САЩ. Пълна глупост е това.

 3. За съжаление доста се постараха милите марионетки така наречени демократи чрез малоумните и подкупни медии в продължение на доста години да ни „Демократизират“!!!!!!!!!Ето сега ние живеем по добре даже в охолство ,имаме възможност да пътуваме ,само дето нямаме с какво,а и навсякъде ни налагат забрани,като че сме прокажени и тъпанари ,а те ни смуч1кат субсидиите за да си живеят о нашите холно ,да им ядем безвкусните и отровни плодове,меса зеленчуци и.т.н.!!!!!!А нашите путкопоклинници от правителството на ГЕРБЕРАСТИТЕ само им козируват и сервилничат в ущърб на милите и изстрадали данакоплатци така наречени „лош матрял“!!!!МИЛИ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ, И ИМ БИЙТЕ ШУТА НА ТЕЗИ МЕРЗАВЦИ!!!!

 4. Те са се разбрали помежду си.Русия ще си върне всичките територии,в които „живеят рускоговорящи“,включително и България.Тогава ще ревете на умряло,но след като ви го набутат грубо и без вазелин.
  Те така си играят „враговете“,но никога не си посягат,защото,понеже,нали…“ядрените оръжия“!!!
  Които никой не ги е виждал на живо,както и ядрен взрив!Както извънземните и Господ,които също не са виждани,но пък имало доста „очевидци“ по света и преди и сега.
  Те са се разбрали,скоро се разпада САЩ,след тях са ЕС,след това идват спасителите руснаци,които си правят бизнес с турците,но пак ще ни спасяват от тях,когато плъзнат да ни взимат земите (официално).
  Рускоговорящи не означава руснаци.Руснаците са скандинавски издънки,останалото са други племена.Цялата им империйка ще се разпадне,първият удар ще дойде от жълтурите в Китай,японците и те няма да им простят,имат какво да си връщат като земя и хора в Далечният Изток.
  Северната Америка ще се очерни от население като Южната,заедно с Островът Великобритания.
  Да живее „светлото бъдеще“.
  Плаче ми се…

 5. всичко е много точно и ясно написано.жалко че голям процент от хората не могат да го разберат.

 6. По принцип съм съгласен с изказаните политически становища. Най–вече с това, че „няма добри суперсили“.
  Не съм съгласен с отъждествяването на САЩ с Русия при днешните обстоятелства. Не Русия се стреми да „цъфне“ на границите на САЩ, а точно обратното. САЩ води срещу Русия подчертано агресивна политика, за което има много доказателства. Русия защитава по принцип интересите на собственото си население, докато САЩ налага със сила глобалиските попълзновения на световната финансова мафия в ущърб на американските граждани и държава. В такъв аспект Русия се явява днес най– реалната бариера пред изключително набралата инерция друга суперсила за налагане на една световна диктатура !

 7. РАЗБИРА СЕ , ЧЕ Е ВИНОВЕН ПУТИН. Защо продължава да се инати още, а не им подари всичко както направи продажника на Русия, пияницата Елцин. Защо измъчва целия запад. Хорицта си са направили добре сметката как да не капитолират, а тоя Путин им разваля плана. Няма ни най малко милост тоя Путин към милите и нежни демонократи???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s