Красотата ще спаси света

Една 34-годишна жена не се оплаши да заеме поста, който отказаха 24-ма мъже преди нея…

3

На 25 февруари, 2014г. след 12-годишна служба в правораздавателните органи на Украйна Наталия Поклонская връчи своята оставка на и.д. президент на Украйна Турчинов, заявявайки че

„се чувства засрамена да живее в държава, където въоръжени бандити се разхождат свободно по улиците и където се възражда нацизма, срещу който са умирали моите, нашите, роднини през войната“

Президента Турчинов остана стъписан. За да смекчи обстоятелствата той я изпраща в отпуск и не приема оставката й. Наталия обаче споделя, че е знаела пред себе си, че повече никога няма да се върне в Киев. Тя заминава за Крим, където живеят нейните родители.

Въпреки, че е толкова млада, тогава на 33г., и въпреки че е родена в селцето Михайловка, очевидно Наталия не си е губила времето. Родена е на 18 март, 1980г. През 2002г. завършва Харковския национален университет със специалност „Вътрешни работи“. Сега изглеждаше, че нейната кариера и труд са отишли по дяволите.

След проведения референдум за присъединяването на Крим като обект на Руската Федерация, който доведе именно до това поста главен прокурор на Крим не се оказа особено привлекателен за никой. Заради рисковете и заради тежката отговорност, особено в обстановката на нестихващото напрежение из Югоизточните райони на Украйна, където се водят сражения между про-руски сепаратисти, военните, изпратени от Киев и, както потвърди тези дни и германското разузнаване, стотици частни наемници, предимно от САЩ. 24-ма мъже отказаха да заемат поста Главен прокурор на Крим.

Тогава Наталия Поклонская разказва, че се е обърнала към Върховния съвет на републиката, за да предложи своята помощ. Освен, че е единствената, която не се е уплашила, 12-годишната й кариера в системата също е сериозен довод.

Наистина има нещо вярно в твърдението, че в настоящето ролите на „силния“ и „слабия“ пол са се разменили. Всякаш наистина жените днес са по-смели и настъпателни. Някои твърдят, че са „по-добрата половина от Човечеството“. Не мисля, че е така, смятам обаче, че жените до голяма степен станаха по-активни от мъжете. А и определението за „мъж“, особено според днешните „европейски ценности“, е нещо средно между Азис и Кончита Вурст.

Поклонская стана хит чак в Япония, където стана супер-герой в редица анимета. Най-вече тя насочи вниманието към себе си освен с красотата си, но и със смелостта си, когато в емоционална реч след назначаването й на длъжността, тя обяви в прав текст, че в Киев е извършен въоръжен преврат.

А тъй като е млада и модерна се оказа, че е качила няколко свои снимки в социалната мрежа, които няма как да не стоплят погледа на всеки мъж, въпреки че снимките не са компрометиращи.

Наталия Поклонская има малка дъщеря. Добрата новина е, че е разведена.

 

За презентацията е нужен JavaScript.

5 коментара to “Красотата ще спаси света”

  1. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА, НАТО И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

  2. Каква е тази музикална простотия? Сложете оригиналното изказването при назначаването й:

  3. Даже няма да чета надолу, че ще върнем писача в 1-ви клас. То не може само писане, трябва и четене..

  4. „оплаши“ си е плашещо… Как може такова невежество?!?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s