Трагедията в Одеса – добре планиран сценарий на Киев

Информацията, с която ще ви запознаем е дадена от вътрешен човек от правораздавателните органи в Украйна, пожелал да остане анонимен от съображения за сигурност

1028-37047

Президента на Украйна Александър Турчинов е организирал срещата, на която е бил представен планът, довел до ескалацията на агресията и сблъсъците между про-руските активисти и представителите на крайно-дясната организация „Десен сектор“ на 02.04.2014г. и последвалото зверство в Дома на профсъюзите, където живи бяха изгорени, по официални данни, близо 50 човека, а други 200 бяха ранени.

След загубата на Крим и народните въстания в Мариупол, Одеса сега е единствената порта на Украйна към морето, което я прави стратегически най-важния град след столицата Киев.

Десет дни преди трагичните събития в Одеса, е проведена тайна среща в Киев, ръководена от и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов, на която е подготвена специална операция в Одеса (важно е да споменем, че лично Джон Бренан, шефът на ЦРУ пристигна в Украйна, за да ръководи операциите на Киев в Югоизтока, вероятно е той също да има пръст в събитията от 2-ри май). Сред присъстващите е и вътрешния министър Аваков, ръководителя на украинските секретни служби Валентин Наливайченко и главния секретар на службата за национална сигурност и отбрана на Украйна – Андрий Парубию. Скандално известния украински олигарх от еврейски произход Ихор Комойски също е бил консултиран по повод операцията.

1-4534-d46c6

Андрий Парубию се издирва от властите от 2012г. за измами

По време на срещата Аваков анонсира своята идея да бъдат използвани футболни хулигани, известни като „ултраси“ за осъществяването на плана. Още от времето, когато бе глава на Харковската регионална администрация той контролираше тарторите на по-големите футболни агитки, които продължаваше да спонсорира дори след като заживя в Италия.

Комойски от своя страна също е приб еягвал да услугите на футболните хулигани. Той контролира агитката известна под името „Днепър-1“. Интересно е, че еврейско-украинския олигарх наскоро беше уличен да предлага $ 1 млн.долара за главата на вече оттеглилия се от изборната надпревара кандидат Александър Царьов. На футболните ултраси пък предлага заплащане от $ 5 000 долара за „всяка глава на про-руски сепаратист“ убит по време на планираната операция в Одеса.

Няколко дни преди операцията в Одеса, Андрий Парубию осигурява дозина бронежилетки на местните ултраси и представителите на „Десен сектор“. На следното видео се вижда как крайно-десните получават екипировката:

Обърнете внимание на човека, който получава екипировката. Това е Микола Волков, местен престъпник, който може да бъде видян на много от кадрите от сблъсъците пред и в Дома на профсъюзите и по време на подпалването му. Най-важното е, че същия Волков бе заснет да стреля по про-руските активисти с пистолет и да докладва на официално лице в Киев за ситуацията. Кадрите са тук:

Подготовката

Ултранационалистите от организацията „UNA-UNSO“, които могат да бъдат разпознати по отличителните им червени нашивки също са били използвани по време на сблъсъците от 2-ри май. На тях е възложена ключовата роля да вкарат про-руските активисти в капана: маскирани като едни от тях те се инфилтрират сред тях и ги подлъгват да се затворят в Дома на профсъюзите, за да бъдат подпалени живи в последствие.

Петдесет пътни блокади са установени в околията на Одеса, охранявани от въоръжени отряди, съставени от „Днепър 1“, както и от бандитите от „Десен сектор“, живущи в Днепропетровск и западните региони на Украйна. Още два въоръжени отряда от радикали пристигат в Одеса под командването на ръководителя на президентската администрация, тоест на Турчинов, Сергей Пашинку – същия човек, който беше заловен със снайпер в багажника на автомобила си на 18 февруари, в разгара на протестите в Киев.

В последствие Пашинку сам заяви, че е имало около 1,400 човека от други региони на страната в Одеса, което опровергава тезата, че местни хора, жители на Одеса, са подпалили Дома на профсъюзите.

Дмитрий Фучежи

Дмитрий Фучежи

Интересно е, че след трагедията от 2-ри май в Одеса, заместник-шефът на Одеската милиция Дмитрий Фучежи изчезна мистериозно.

Ролята на милицията в Одеса и силите на реда е директно ръководена от главата на местната милиция Пьотр Лющюк и неговия заместник Дмитрий Фучежи. Лющюк бе натоварен с задачата да саботира работата на Владимир Немировски, регионалния управител на Одеса, за да не може той да застраши планираната операция. Фучежи води въоръжените крайно-десни радикали право до Гръцкия площад, където той е съмнително „ранен“ по сценарий, за да не може да бъде подведен под отговорност като замесен в готвената икървава провокация.

Операцията е насрочена за 2 май – денят, когато има футболен мач, който ще обясни присъствието на голям брой ултраси в централните части. Денят е и почивен.

Операцията

Влакът от Харков пристига в Одеса на 2 май в 8ч. сутринта, превозвайки ултрасите на футболен клуб „Металист“, като сред тях пътуват и замесените в операцията. В допълнение, радикалите от „Днепър-1“ и „Десен сектор“ умишлено се разделят на малки и компактни групички при влизането си в града, за да не бият на очи. Други от замесените пристигат с коли от Киев. В същия ден милицията в Одеса получава нареждане да не спира за проверка коли с регистрационен номер от Киев, Днепропетровски и Лвов.

В следобедните часове някои от участниците в операцията се отправят към площад „Сборная“, където взимат участие в „Марш в подкрепа на обединена Украйна“. Тяхната задача е да оглавят тълпата и да я насочат към Гръцкия площад. Други провокатори, окичени с руските Георгиевски лентички чакат тълпата, за да я провокират към сблъсъци. Това са „про-руските активисти“. На видео кадри и фотоси се вижда как някои от тях в последствие свалят горнищата си и отдолу са с про-украински шарки и обозначения по дрехите.

Много очевидци заснемат какво се случи след това. С помощта на полицията „про-руските“ провокатори се строяват близо до търговския център „Афина“  на пресечката между Гръцкия площад и ул. „Жуков“, където водената от другите провокатори тълпа ги атакува. Огнестрелни оръжия се използват и от двете страни.

Задачата да бъдат въвлечени ултрасите в операцията и да бъдат насочени ккъм Куликово поле е напълно изпълнена. Провокаторите, които подстрекават множеството се оттеглят към „Афина“, където по-късно са отведени от полицията. Сред тях няма пострадали.

10007237_813884238640036_8202426887033602376_n

Тази бременна жена бива удушена от криещите се в сградата радикали от „Десен сектор“. Нейното убийство е доказателство за тяхното присъствие в сградата и за това, че хората вътре са били избивани предварително от тях. На тази снимка се виждат убийците й, които се показват на прозореца мигове след убийството
https://alterinformation.files.wordpress.com/2014/05/874312_original.jpg

Докато сблъсъците продължават на Гръцкия площад група неонацисти от „Десен сектор“ подготвят основната част от операцията с кодово име „המזבח עולה“ , което на иврит означава „олтара на изгорените дарове“. Те се вмъкват в Дома на профсъюзите през задния вход и укрепват позициите в мазето и покрива. Тази група е съставена само от най-опитните бойци на движението, които са се доказали чрез убийства.

Докато масите се движат от центъра на града към Куликово поле някои от провокаторите се придвижват с коли, изпреварвайки ги, бързайки да достигнат до палатковя лагер на истинските про-руски активисти. Стигайки до тях започват да крещят фрази от рода на

„Десен сектор идва насам да ви убие“.

 

Водени от провокаторите много активисти влизат в Дома на профсъюзите вместо да се разпръснат из града. Някои от тях опитват да се скрият в мазето, където веднага са убити от вече укрепилите се там убийци от „Десен сектор“, които по-рано влизат през задния вход на сградата. Те са измъчвани и след това убити. Други се качват по етажите. Коктейла, с който бяха изгорени живи про-руските активисти е смес от бензин и напалм, които образуват  остър въглероден монооксид. Рецептата за този смъртоносен коктейл е създадена по-рано за площад „Независимост“ в Киев („Евромайдана“), но не бе използван тогава. В Одеса сместа беше използвана за първи път, за да бъде постигнат максимален брой жертви.

„Битката“ за Дома на профсъюзите продължава няколко часа. През това време някои от радикалите имитират съпротива като хвърлят коктейли „Молотов“ от покрива на сградата, докато през това време в самата сграда про-руските активисти биват избивани от останалите радикали. Има застреляни, удушени и измъчвани. Интересна подробност е, че за да са сигурни, че огъня няма да бъде загасен водоснабдяването на цялата сграда е било предварително спряно. След операцията „Десен сектор“ напуска сградата през страничните и задния изход, след което бързо напускат Одеса. Официалния брой на загиналите е 46 души, но това са само жертвите по горните етажи. Убитите в мазето умишлено не се споменават и броят. Точния брой не може да бъде установен, но според някои източници той е между 120 и 130 убити.

Истината не може да бъде скрита…

Киевската хунта подчини милицията и службите, но забрави за прокуратурата. Сега действащия главен обвинител Олех Махницки заяви:

„Тези действия [в Одеса] не са на вътрешно ниво, това е добре планирано и кординирано действие, в което са взели участие някои официални лица.“

 

Автор: Уго Чан,

Alter Information

20/04/2014

5 коментара to “Трагедията в Одеса – добре планиран сценарий на Киев”

  1. Господ да го накаже този Фучеджи! Гледах клипа, където този се хилеше, когато убийците стреляха по опитващите се хора да скочат от прозорците. В България, както и във всяка друга държава има мръсници. Този е един от тях.

  2. Писането на граматически правилен български е задължително.

  3. Путин ще ги оправи всичките. Много от главните герои са вече @изчезнали@ Споко, споко.

  4. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА, НАТО И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

  5. Където има присъствие на ЦРУ и ФБР резултата е този.Всички участващи на съд за престъпление против човечеството.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s