Професия: Син на баща си

Сина на американския вице-президент вече е бизнесмен, след като бе назначен в борда на директорите на най-голямата частна газова компания в Украйна „Буризма Холдинг“

Хънтър

Хънтър Байдън (ляво), Джо Байдън – вице-президент на САЩ

Р. Хънтър Байдън (на снимката), който е син на Джо Байдън беше назначен в борда на директорите на „Буризма Холдинг“ на 13-ти май.Целта на Съединените щати е да сложат ръка върху украинския енергиен сектор и особоено над огромните запаси от шистов газ, с които страната разполага. За целта още в първите дни след свалянето на Виктор Янукович новото правителство, оглавявано от Арсений Яценюк, предостави концесии за добив на шистов газ на компании като „Шел“. Самата Виктория Нюланд заявяваше, че е „призовавала“ бившия президент да предостави концесии на американските компании преди да бъде свален.

Американски марионетки бяха инсталирани на ключови позиции, за да бъде подчинена украинската енергетика. Това е от голямо стратегическо значение за Съединените щати, тъй като руския газ до Европа минава през Украйна, а ако Украйна не плаща дълговете си, или поне ги бави максимално, към Газпром, или по друга причина доставките на газ за Украйна спрат, респективно пътя на руския газ до Европа ще бъде отрязан. Това ще доведе до постигането на основната стратегическа цел на Вашингтон да прекрати и саботира руските доставки на газ за Стария континент и да изостри отношенията между Русия и Европа. Предлаганата алтернатива е американски шистов газ. 

Няма нищо случайно

logo

Р.Хънтър Байдън бе назначен в борда на директорите на „Буризма Холдинг“ на 13 май, 2014г.

Ихор Коломойски

Ихор Коломойски

Той ще работи заедно с Девън Арчър, който оглавяваше предизборния щаб на настоящия държавен-секретар на САЩ Джон Кери.

Арчър е бил съквъртирант на доведения син на Кери, Кристофър Хайнц, в университета Йел. По-късно е назначен на работа в Rosemond Seneca Partners, където Хънтър Байдън работи като изпълнителен директор по това време.

„Буризма Холдинг“, най-голямата частна газова компания на Украйна, е обвита в потайности. Тя е регистрирана в Кипър след първата „Оранжева Революция“ и в последствие изкупи повечето украински газови компании. И изненада – от 2011г. тя е под контрола на Ихор Коломойски, един от най-крупните олигарси в Украйна от еврейски произход, който бе и основен спонсор на „Евромайдана“. Коломойски контролира фракции от крайно-десни радикали, които в момента действат срещу жителите и про-руските активисти на Югоизток. Една от тези фракции е „Днепър-1“,  чиито представители имаха основа роля при предварително планираната трагедия в Дома на профсъюзите на 2 май.

 

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s