България няма да признае изборите в Сирия

България не разреши провеждането на избори за сирийски президент у нас

Syria after assad

Следвайки неотлъчно политическата позиция на Вашингтон и Анкара, София лиши гражданите на България от сирийски произход от право да упражнят правото си на глас в предстоящите президентски избори в Сирия, насрочени за 28 май.

„Министерството на външните работи на приятелска Република България не дава разрешение за провеждането на президентските избори в посолството на Сирия в София, предвидени
за 28 май“, съобщиха днес от посолството на Сирия в София.

Позицията на България е в синхрон с решенията от провалилите се т.нар „мирни конференции“ от Женева, чиито мирен план не включва провеждането на избори в Сирия. Според Вашингтон и останалите държави, които финансират, обучават и въоръжават въоръжените метежници Башар Асад избори трябва да се проведат, само в случай че Башар Асад не получи правото да участва в тях.

Това само по себе си следва да лиши около 60% от гражданите на Сирия от правото на политическо представителство, тъй като подкрепата за настоящия президент Асад варира в тези стойности. Все повече светски настроени хора, които не искат Сирия да се превърне в поредната ислямистка държава подкрепят или предпочитат Асад да остане на власт. Това се дължи и на факта, че въоръжената опозиция и по-конкретно обвързаните с терористични организации като Ал Кайда бунтовници извършват масови кланета и зверства над жителите на сирийските градове, които контролират.

Именно тези въоръжени ислямисти са подкрепяни от САЩ, Турция и Саудитска Арабия (основно). Те навлизат в Сирия предимно през Турция и Йемен.

По всички личи, че България няма собствена позиция относно Сирия, а следва сляпо указанията на Вашингтон. За това говорят и изказваните позиции на висшите държавници. Росен Плевнелиев, например, в момент, в който САЩ призоваваше за военни удари срещу Сирия след използването на химически оръжия в страната, най-вероятно от метежниците с цел провокация, заяви че неговата позиция относно Сирия е „същата като на американския президент“. Като цяло в последните години относно Близкия Изток Външно, независимо от чия политическа сила е министъра, подкрепя американо-израелската агресия. Показателни ще останат изказванията на бившия външен министър, който обяви, че „Иран е терористична държава“, а „атака над Израел означава и атака над България“. Ясно си пролича кой диктува позицията на България, когато под натиск направихме своето „обосновано предположение“, че Хисбула и  Иран стоят зад атентата в Сарафово. Така ние отвързахме ръцете на Израел и САЩ за война срещу Ливан и спомогнахме за това ЕС да вкара Хисбула в списъка на терористичните организации, за което САЩ и Израел лобираха отдавна.

Същевременно подкрепихме преврата в Украйна и ще признаем изборите, организирани от временното правителство в Киев, въпреки че те са белязани от побои и нападения над неудобни кандидати, съмнителна организация, натиск на олигархията над населението в Югоизтока и военна операция в региона дни преди самия вот.

2 коментара to “България няма да признае изборите в Сирия”

  1. България нарушава международното право като не зачита суверенитета на Сирия. България е васална държава на ЕС.

  2. Кой ни е виновен за тая сволач – нали сами си ги избираме !!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s