Шокиращи факти за сателитното наблюдение

Няма място на земята където може да се скриете

1533874_688046437893215_1964345827_n

Разкриването на мащабите на американското глобално и незаконно подслушване за пореден път повдигнаха въпроса до колко масовото следене и подслушване на гражданите на САЩ и целия свят може да се оправдае с войната срещу тероризма? От десетилетия е ясно, че това просто е удобно оправдание за намесата на правителствата в нашия личен живот. „Единственото уединение, което ви остава е само в главата ви, всичко друго ние знаем“, заявява един бивш ръководител на ЦРУ в края на 1990-те.

Незнайно за мнозина сателитите могат да извършват удивителни и дори страшни неща.

Това не трябва да идва като изненада ако се погледне през призмата на огромните усилия хвърлени в сателитната технология от времето на съветския сателит „Спутник” изстрелян през 1957 г. и причинил паника в САЩ.

Шпионски сателит може да следи всяко движение на човек, дори когато „мишената” е на закрито или дълбоко във вътрешността на сграда или пък пътува с голяма скорост на магистралата с кола при всякакво време (облачно, дъждовно, буреносно).

Няма място на земята където да се скриете. Нужни са само 3 сателита, които да покрият света с капацитет за засичане. Освен следенето на всяко едно действие на човек и предаването на данните на компютър на Земята, невероятните сили на сателитите включват четенето на мисли на човек, следенето на разговори, манипулиране на електронни инструменти и физически отстраняване на някой с лазерен лъч.

Дистанционното четене на мисли чрез сателитна технология е доста странно, но все пак се прави. В момента то е реалност, а не химера или футуристична дистопия (негативна утопия).

За тези които не вярват на описанието ми на сателитното следенепросто ще цитирам една стара и вярна римска сентенция: Времето разкрива всичко (Tempus omnia revelat).

Колкото и невероятни и тайни да са възможностите на сателитите все пак прозаичната сателитна технология дава доста сведения в ежедневния живот.Сателитният бизнес е спечелил 26 милиарда долара през 1998г.Можем да гледаме трансконтинентални телевизионни предавания „чрез сателит”, да провеждаме телефонни разговори на далечни разстояния препредавани чрез сателит, да бъдем информирани за облаците и времето чрез сателитни снимки показвани по телевизията и да намиране географските посоки чрез помощта на сателити и GPS(Глобална Позиционна Система).

Но зад фасадата на полезната сателитна технология се крие кутията на Пандора на подмолната технология. Шпионските сателити в противовес на сателитите за цивилни цели нямат почти никаква цивилна употреба освен може би да следят врага или разни криминални групи.

С оглед на засичането на разни неща от космоса, Форд Роуан автор на „Техношпиони” пише:

Някои американски военни сателити са оборудвани с инфрачервени сензори, които могат да засекат топлина произведена на земята от камиони, самолети, ракети и коли, така че дори при облачно време сензорите могат да проникнат през облаците и да произведат модела на източника на топлина на ТВ екран. По време на войната във Виетнам са били използвани инфрачервени сензори, които да засичат индивидуални вражески войници, които вървят по земята.

 

Използвайки тази референция можем да определим 1970 г. като приблизителна дата за започване на сателитното наблюдение и края на възможността за уединение на някои хора.

Правителствената агенция която най-сериозно е замесена в технологиите за сателитно наблюдение е ARPA (Advanced Research Projects Agency) – Агенцияза Изследване на Напредничави Проекти – подразделение на Пентагона. НАСА се занимава с цивилните сателити, но няма ясна разграничителна линия между цивилни и военни сателити.

 

НАСА изстрелва всички сателити или от Кейп Кенеди във Флорида или от Военновъздушната база Вандерберг в Калифорния независимо дали сателитите се управляват от военните, ЦРУ, корпорации или самата НАСА. Много е трудно да се направи бързо разграничение между правителствени и частни сателити; изследванията на НАСА често се прилагат към всички видове сателити.

 

Нито АРПА или НАСА правят сателити; вместо това те се подписват под технологията докато различни корпорации произвеждат хардуера.

 

Корпорации свързани със сателитния бизнес включват:

 

 • Lockheed
 • General Dynamics
 • RCA
 • General Electric
 • Westinghouse
 • Comsat
 • Boeing
 • Hughes Aircraft
 • Rockwell International
 • Grumman Corp.
 • CAE Electronics
 • Trimble Navigation
 • TRW

 

Шпионските сателити вече били действащи и нарушаващи правата на хората за уединение, когато президента Роналд Рейгън предложил неговата „Стратегическа Отбранителна Инициатива” или „Звездни Войни” в началото на 80-те години, дълго след като Ракетната Кубинска Криза от 1962 г. демонстрирала военната полза от сателитите.

Програмата „Звездни Войни” е трябвало да сложи щит на САЩ от ядрени ракети, но свалянето на ракети със сателитни лазери се оказало неприложимо и много учени и политици критикували масивната програма. Въпреки това „Звездни Войни” дала огромно ускорение на следящата технология и това което се нарича технология „черна чанта”, като четене на мисли и лазери, които могат да убият някой дори да е вътре в сграда.

Било е заложено от самото начало с тази технология да се злоупотребява и нито една група не се бори тази нова и ужасяваща технология да стане предмет на демократичен контрол. 

 

Един дипломат от ООН казва:

Звездни войни” нямаше за цел да създаде рай на Земята, но за сметка на това може да създаде ад на Земята.

Типичният американец в действителност няма защо да се страхува, тъй като шанса да бъде предмет на сателитно следене са малки. Защо някой би искал да следи друг през сателит може да изглежда неясно от начало, но за да отговорите на този въпрос трябва да осъзнаете, че само елита има достъп до сателитните ресурси.

 

Само богати и с власт хора могат дори да си помислят да сложат някой под сателитно наблюдение докато средната или работещата класа няма да знае дори откъде да започне. Въпреки че достъпът до сателитно наблюдение е главно функция на богатството и властта, не трябва да заключваме че само хората без власт попадат под наблюдение. Може би тези които попадат са главно без власт, но богатите и известни хора са по-интересни цели, така че въпреки властта си да отстояват изключителното нарушаване на тяхното уединение, някои от тях стават жертва на сателитното наблюдение.

Нито едно твърдение за сателитно следене не бива да се отхвърля априори.

Трудно е да се изчисли колко американци се следят чрез сателити, но ако има 200 работещи наблюдателни сателити (често срещано число в литературата) и ако всеки сателит може да следи 20 човешки цели поне 4 000 американци могат да бъдат под сателитно наблюдение. Обаче възможността за следене на сателита на много хора едновременно е още по-трудно да бъде изчислена, отколкото броя на сателитите – може да има връзка с броя на транспондерите на всеки сателит като транспондерът се явява ключовото устройство за приемане и изпращане на информация.

Едно общество хванато в клещите на „националната сигурност” задължително се държи на тъмно относно тези неща. Но е очевидно че ако един сателит може да следи едновременно 40 или 80 човека, тогава броя на потенциалните жертви на сателитното следене ще стане двоен или четворен.

Ето откъси от литература, която предоставя поглед върху демоничната технология на космическата ера.

 

Един сателитен доклад казва че:

Една от оригиналните концепции на сателитната система „Брилянтно Око” била свързана с дълговълнов инфрачервен фокусен детектор, който изисква периодична експлоатация близо до 10 градуса по Келвин”.

Следящият сателит използва факта че човешкото тяло излъчва инфрачервена радиация или излъчваща топлина; според професор Уилям Е. Бъроуз, автор на „Дълбоко черно”:

 

Инфрачервеният образ ще премине през скенера и ще регистрира на свързаното устройство реда по който да се формира инфрачервената картина, която след това ще бъде усилена, цифровизирана, криптирана и изпратена към Земята.

 

Има различни мнения относно това дали инфрачервената радиация може да бъде засечена при облачни условия. Според един изследовател има начин да се заобиколи това потенциално препятствие.

 

За разлика от сензорите, които пасивно наблюдават видимата светлина и инфрачервената радиация и които се блокират от облаците и имат проблеми през нощта, радарните сензори ефективно излъчват микровълни които могат да преминат през облаците и да работят по всяко време на денонощието.

 

Същият човек съобщава през 1988г. че:

Практическите ограничения на постижимата резолюция за един сателитно базиран сензор са въпрос, по който може да се спори, но е около 10 до 30 сантиметра. След това атмосферните състояния стават проблем.

 

Но дори по времето по което тя е писала това, сателитната резолюция до всеки подпиксел е била много по-прецизна като е ставало въпрос за милиметри – факт, който е много по-разбираем когато имаме предвид огромното усложняване на сателитите, което се отразява на инструменти като мулти-спектрални скенери, интерферометри видими инфрачервени радио измерватели. Крио-охладители и водородо абсорбиращи лафети.

Вероятно най-зловещия аспект на сателитното следене е и най-зашеметяващото. Това е четенето на мисли.

Още през 1981 г. Г. Хари Стайн (в своята книга „Конфронтация в космоса”), пише че компютрите са „прочели” човешките мозъци чрез дешифриране на данните от електроенцефалографите.

Ранната работа в тази област е обявена от DARPA (Агенцияза Изследване на Напредничави Проекти за Отбрана през 1978 г.). Електроенцефалограмите са груби сензори за невралната активност на човешкия мозъки оперират на базата електрически ток в кожата. Магнитоенцефалографите от тогава са се развили като използват, високочувствителни електромагнитни сензори. Те директно могат да картографират мозъчната неврална активност дори през костите на черепа.

 

Отзвука на видимите части на мозъка са били картографирани от Кауфман и други в университета Вандербилт.

 

Работа вече може би се върши относно картографирането на невралната активност на други части от човешкия мозък чрез използването на магнитноенцефалографски техники. Не е нужно да се правим на гледачки, за да предвидим че невралната електромагнетична активност на човешкия мозък ще бъде напълно картографирана до 10 години и че кристалните компютри могат да се програмират да дешифрират електромагнитните нервни сигнали.

 

През 1992 г. Нюзуик съобщава че:

С мощните нови устройства, които проникват през черепа и виждат мозъка в действие, учените търсят изворите на мислите и емоциите, генезиса на интелекта и езика. Те се надяват не след дълго да четат вашия ум”.

 

През 1994 г. учен отбелязва че:

 

Съвременните техники за образ могат да обрисуват физиологически събития в мозъка, които придружават сензорните възприятия и двигателни функции, както и познавателните способности и речта”.

Аз вярвам че сателитите за следене са започнали да четат умовете или по-скоро са започнали да позволяват умовете на целите да бъдат четени още през ранните деветдесет. Някои сателити на практика могат да четат мозъка на човек от космоса.

 

Способите не са много ясни както цялата тази технология по принцип, но основната процедура е да се приведе канализирана енергия от скалпа в космоса, която да бъде свалена от големи огледала или призми и пратена в наземна станция, в която данните се слагат в компютър, който е програмиран с информация от науката за мозъчно картографиране.

 

Също част от сателитната технология е известният „Неврофон”, с който може да се манипулираповедението и описано от Хъксли в неговата новела „Прекрасен нов свят”.

 

Въпреки че нервофонът не се прилага все още за секс или по-точно казано подобен на нервофона инструмент е бил приспособен да се използва от сателитите и може да променя поведението чрез подсъзнателни аудио „предавания” – само че работи на друг принцип.

 

След като превърне звука в електрически импулси нервофонът предава радиовълни през кожата като те достигат до мозъка като пропускат ушите и черепния слухов нерв и карат мозъка да разпознае неврологичния модел все едно е било слухова комуникация. Често това става на подсъзнателно ниво.Човек стимулира с подобно устройство „чува” по много различен път.

 

Нервофонът може да направи така че глухите да „чуват” отново. Когато изобретателят кандидатствал за втори патент за подобрен нервофон, Националната Агенция за Сигурност опитала неуспешно да присвои устройството.

В допълнение сателита за наблюдение може да засича човешката реч.

Бъроуз казва че сателита може:

 

дорида подслушва разговорите, които се провеждат дълбоко между стените на Кремъл”.

 

Стени, тавани и подове не са преграда за да се следи разговора от космоса.

 

Дори ако сте във висока сграда с 10 етажа над и 10 етажа под вас сателитното следене на вашата реч пак няма да бъде затруднено. Вътре или вън, при всякакви климатични условия, на всяко място по света, по всяко време на деня, сателит „паркиран” в космоса на геостационарна орбита (при която сателита се движи в тандем с ротацията на Земята и затова изглежда неподвижен) може да засече речта на човешка мишена.

 

Изглежда, както по принцип е при разузнаването, че само чрез укриване в недрата на укрепена с олово сграда може да се избегне аудио мониторинга чрез сателит.

 

9 Коментари to “Шокиращи факти за сателитното наблюдение”

 1. Стилияне намери Иванка Миланова в ФБ има и страница Организация срещу Психотронни Оръжия

  • здравей иво пиши ми от кой град е стилиян и също и неговата фамилия подкрепям го изцяло ти си написал да намери иванка миланова в фб има страница организация срещу психотронни оръжия вярвам в това което е писал тъй като върху мен се прилага също сателитно наблюдение

   • върху мен се прилага сателитно наблюдение от град Добрич съм вярвам ти напълно Стилияне и те подкрепям пиши ми от кой град си и фамилията ти

 2. здравейте пеше. Ви един отчаян мъж, върху мен се прилага така нареченото, сателитно наблюдение, тези. Хора ме карат да извършвам най различни дела. И СЕ ГАВРТЯТ С МЕН И МЕ КАРАТ ДА ИЗРИЧАМ НАЙ РАЗЛИЧНИ. СОБИДИ, и ме наричат че съм бил тяхен, Бот, и ме карат да псувам всички, Политици, хора от нормалния живот, аз незнам какво искат тези хора от мен и също така миказват че ако не си мълча ще покажат мой снимки и на моето семейство,тези хора ми истриват бано мозъкът, с някакъв лъч, аз незнам какво искат от мен аз нито съм политик нито съм богаташ, аз
  съм един нормален мъж който се чуди как да свържее двата края,,, моля ви да ми бъде помогнато защото ме убиват бавно и ме карат да се гавря с децата си и да обиждам семейството ми, също така ми казват че където и да пиша и на когото й да кажа няма да ми повярват защото съм беден мъж, и съм бил тяхен експеримент, и че щели да ми изтрият мислите,, и нямало да си спомням нищо, и също така ми казват да кажа че ако някой случайно ме попта да кажа че съ лекуващи ДОктори, който ме лекували,,, аз не се занимавам с никакви лоши дела моля да ми бъде помогнато, пиша ви от друго устройство, понеже лап топа ми е повредвен, моля помогнетеми защото аз найстна не се занимавам с каквито и да било лоши дела аз съм човек който обича семейството си и как да си прехрани семейството, и каквото да направя, дори усилвам музика до край но те манипулирват всичко. И знаят какво ще направя още преди да съм го направил

 3. Много неща са верни, но и много са плод на въображението, защото се раждат от страхът. Няма как да си свободен и не следен, когато ползваш новите технологии, чрез които се осъществява това. В допълнение, ако си и невеж човек то, как да не те плъзне към дъното паразита, който живее именно от такива като теб.

 4. Пълни глупости!Колко време не откриха останките от малайзийските самолети?Четяли вестник от космоса,дрън,дрън!

 5. не случайно сащ искат масово чипиране на хората,за да ги подслушват,наблюдават ,контролират и отстраняват,ако се съпротивляват срещу новия световен ред-сатанисткия режим на ционистите

 6. Всяка диктатура, включително и комунистическата, се е стремяла към максимална информираност за всеки индивид от населението. Трябва ли да се учудваме, че преходът към световна диктатура се характеризира с неимоверно активизиране на тоталния шпионаж върху максимален брой жители на планетата ?!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s