„Героите” са за полицейско разследване

Минали ли са покрай секретна атомна база от времето на СССР тримата младежи и изоставена ли е тя наистина?

Image_4093001_126
САМО ТРИ СЦЕНАРИЯ ЗА ИЗГУБЕНИТЕ В БАЛКАНА МЛАДЕЖИ
• Студентите не могат да завършват и първи клас на помощното училище за деца, родени с увреждания – талант е да си толкова тъп и глупав
• Три момъка решиха да се правят на герои и разиграха държавата, правейки ни на идиоти
• И теорията на конспирацията: ако са минали покрай изоставената секретна база, може ли да е не е била изоставена съвсем?!

Имаме една драматична история с щастлив край- тримата младежи, изгубени в Балкана се намериха сами и са живи и здрави.
Имаме и една мистификация – дали въобще са се губили, защо се правят на герои и защо населението не си задава дори елементарни въпроси, а и журналистите. За населението уж е ясно – не е информирано в действителност за случилото се, а за журналистите, дето трябва да го информират?!

Но и на населението ще препоръчам също добре да си разтърка очите.
Защото то също е видяло като мен и снимките, и видеокадрите от щастливата развръзка. Но явно никой не само не мисли, а дори и не желае да го прави! Населението чака медиите да му кажат кое и как е било и веднага приема на пълно доверие всичко, без дори да си размърда мозъчните гънки.
Защото в мен се родиха няколко въпроса, които абсолютно всеки можеше да си ги зададе:
1. защо „юнаците”, скитали жадни и гладни почти 4 дни в най-сурова част на Балкана, въобще не изглеждаха като хора, преминали през премеждия (това отбелязаха и спасителите)?
2. защо героите, дето спели в пещера, на земята под дърветата, под дъжд и градушка, висели на ръба на пропастта и драпали да стигнат корниза на пропастта, са като манекени – чистички, без никаква мръсотия и кал по дрехите им, при това на тежък разкалян терен и в лошо време?
3. явно и тримата, изгубени за 4 дни, макар че са си оставали раниците в джипа (заедно с едно яке), все пак са си взели бръснарските принадлежности. Всички бяха избръснати. (другото е да приемем, че и тримата са пълни кьосета, ама в интервю, правено ден по-късно по Нова ТВ, единият вече беше с бая набола брада)
4. били тръгнали от Карлово към Райското пръскало, ама джипът е бил паркиран на местност Паниците – местност, която е над Калофер и откъдето тръгва пътеката към хижа Рай. Т.е и тук имаме елементарна лъжа.
5. Единият от тях твърди, че на 3-ия ден видяли хеликоптери и махали, дори едно яке размахали, понеже били на открито място, ама пилотите не ги видели. (хеликоптерите ги търсеха в Джендема, т.е. на запад от пътя за вр. Ботев, а те са били на изток от него – т.е. няма как да видят въртолетите или просто лъжат).

Но нека да видим какво са написали опитните, патили и препатили планинари, запознати прекрасно с този терен в техния си форум, посветен на тази част от Балкана:

didogen когато след 3 ч. се свързват с тях през конферентна връзка с тел. 112, дежурният Иван Драгошинов започва да ги увещава да се върнат там откъдето са минали, защото е имало хижа и телефонна връзка.Момчетата отказали, защото били уморен и премръзнали (!!!! – удивителните са мои). Това коментира днес в Сопот Иван Драгошинов, който пристигна от София и заедно с още 18 спасители тръгват за Калоферския балкан. Там ги чакат и спасители от Пловдив, които също ще се включат в акцията.
Tortomanin Мнението ми до голяма степен съвпада с това на Емил. На мен също много работи не ми се връзват, но ако се връзваха, досега да съм ги намерил.
Mislesht Аз така и не разбрах, как от Тунджа са стигнали до Тъжа, без да нацелят ни един ПЪТ(не пътека) !!!
Gamina Снощи зяпах една карта на Централен Балкан и се чудех същото – определено е талант да си го причиниш това
Мдааа … Току-що говорих с жена от „офиса“ на Рай, звънях да запазвам едни места и се заговорихме. Според това което се коментира около нея, са хванали от Паниците по камионния път за Ботев и явно някъде по него са се отклонили, но в коя посока – не се знае.
Rincewind И на мен ми е пълна мъгла това. Цялата история мирише, та не се трае.
ZCEZBPM Гледах видео с едно от хлапетата и там то изразяваше възмущение, че от ПСС-то им досаждали като им звънели прекалено често и по едно време даже не искали да им отговарят. Леко нагличко ми се видя това. Бяха като кукуряк и тримата и въобще не приличаха на гладували и студували 4 дена. Работата е съмнителна и е за полицейско разследване.
Mariana1000 Ако останат само с геройските изказвания за 90 градусовия наклон и спането под градушката, винаги ще има съмнения. Не че им пука, че има съмнения, като ги гледам си вярват, че са герои и хич не са се смирили пред планината, както трябва да бъде. Ето го – по-нагоре имаше история как човек оцелява в тридневна снежна буря с пакетче фъстъци и щеки от метли, тук чуваме как без храна и дрехи се нощува четири дена в Балкана и разкази в стил Индиана Джоунс „аз висях на една ръка над водопада“ и минах сто километра в Джендема.
НИКОЛАЙ Т. И аз като повечето хора все по-трудно проумявам случилото се. Четох,гледах интервюта,мнения и вместо да се изясняватсъбитията става все по-заплетено и неясно. Съгласен съм с мнението на спасителите,че трябва да се проведе полицейско раследване за умишлено съботиране на спасителната операция

А ето и споделеното от спасителите:
1. „Уместно ще бъде провеждането на полицейско разследване на поведението на трите изчезнали момчета, за намирането на които бе мобилизиран огромен човешки ресурс и техника.”
Това заяви шефът на сопотския спасителен отряд Цветко Цветков, който ръководи цялата акция за намирането на младежите.
„Информацията, която те подаваха, както и поведението им бяха нелогични. До три-четири дни ще бъде завършен анализът на акцията и ще бъдат оценени разходите по нея.
2. „Това не бяха лица на бедстващи хора. Не е нормално човек, който е търсел помощ, да не изпълзи и да не даде знак, когато види хеликоптера да кръжи. Тепърва ще си правим изводите след тази мащабна акция.“ Заместник-директорът на Планинската спасителна служба Методи Тодоров
2. Трите момчета, които се изгубиха в Стара планина, са постъпили абсолютно безотговорно. Около това мнение се обединиха в предаването „Тази сутрин“ по БиТиВи планинският спасител Иван Драгошинов, проф. Христо Пимпирев и журналистката Лиана Панделиева.
Именно Драгошинов е човекът, приел сигналите за изчезването и за намирането на младежите. Когато те се обадили в Планинската спасителна служба в събота вечерта казали, че виждат връх Ботев и светлините на Карлово. Планинският спасител не можел да приеме тази информация за чиста монета, защото според него това е невъзможно.
„Те приемат информацията от мен и в следващия момент отказват да ме слушат. Не стана ясно накъде са тръгнали момчетата, но веднага са им дадени инструкции. Те обясниха, че са видели някакъв заслон и настояхме да се върнат нагоре към него…”

„Героите” обаче били изморени, не се ходело още пет-шест минути и отказали. Заслоните се знаят и за нула време щяха да ги открият, като ги проверят. Планинските спасители са ги помолили да стоят на място, където има обхват на мобилните телефони и да контактуват единствено с тях, за да пестят батериите.
Въобще не ги послушали. Лафили си по джи-ес-емите, пускали SMS-и…

А. Накратко – имаме си работа със студенти (ІІ курс) , напълно са лишени от инстинкт за самосъхранение, които по дебилност надминават дори и дечицата от помощното училище за лица с увреждания (моля да ме извините за термина дебилност, не е проява на пренебрежие към дечицата, на които обществото е в дълг, но дори аз журналистът, не знам какъв синоним да използвам), ала се правят на герои – минахме 100 км, висях над пропаст и т.н.
Просто няма как да се отклониш на изток от пътеката – направо в гъстата гора, дори без пътечка, след като знаеш, че трябва да вървиш на запад-северозапад. А ако са избрали по грешка вместо пътеката един стар път към върха, то също трябва да си идиот, за да тръгнеш на изток – отново в гъстата дъбрава, след като и там важи същото условие. А явно са знаели вр. Ботев, щом са казали, че го виждат (и поели в противоположната посока!!! или просто са излъгали)
Да не говоря за простотията с телефоните. Единият от тях е бил със «Самсунг 5» – той е с навигация, с GPS координати и най-простото е било да си даде координатите. Но дори и без GPS може да се ориентираш по картата на Гугъл. (виждали са върха, следователно са били в обсег).

Б. Наистина инфантилни момченца (питам се защо колегите ми наричаха 20-годишни младежи момчета?!), които са решили да разиграят спектакъл и да се направят на герои. Това обяснява абсурдното им поведение, лъжите, отказа да слушат спасителите, чистите дрехи, избръснатите физиономии и т.н.
Тези дни разгледах маса карти на района – вкл. и топографски. Няма как да вървиш към вр. Ботев, към хижа Рай, към райското пръскало от тази местност, да се объркаш и да излезеш при ВЕЦ на Тъжа. Както недоумяват планинарите, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКОСИ ПЪТ! (не пътека). А излезеш ли на път – няма как да се изгубиш. Просто вървиш по него.
Справката с картите показа, че най-вероятно са били на височина между 800-1000 метра или и в другата – до 1200 метра. Та това обяснява и видът им – не са студували. Проблемът е как не можеш да излезеш 3 дни от място, чието разстояние между входна и изходна точка е към 5 км по права линия (около 8 км по пресечения терен) и ширината е около километър. И сакат човек на 2 ден вече щеше да се е оправил.
Та затова нещата намирисват и са си за полицейско разследване къде са били и какви са ги вършили. Не допускам мисълта да са полудели и качили на по-високо, понеже сами споделят, че са търсили път към ниското. А и там надали могат да се качат, дори и да поискат – склоновете са прекалено стръмни (мокри и кални и от дъжда), за де се задържи човек на тях.

Прилагам две карти, а вие си правете изводите. Под защрихованите зони няма как да са, защото там върви стар път от изток на запад и няма да се изгубиш, стъпил на него. Нито да го вървиш денонощия наред, след като е за час път.
Личното ми мнение е, че тези младежи се опитаха да ни вземат за мезе. И затова също настоявам като данъкоплатец за полицейско разследване.

В.
Третият вариант е конспиративен.
До Паниците – нагоре и малко на североизток се намира една от бившите складови бази за атомни бойни глави и ядрени снаряди на СССР. Навремето, при социализма се е охранявала от спецчасти на Червената армия, била е територия със стрелба без предупреждение, а днес е изоставена.
Е, допустима е мисълта, че в подземните й хранилища и бункери дълбоко под земята все пак не всичко е изоставено и занемарено и нещичко секретно има.
Какво – дявол знае, ала не са ядрени глави, които окончателно напуснаха територията на България чак към 2000 г. (колкото и да не ви се вярва.). Та може «момчурляците» да са видели не каквото трябва и да са ги позадържали там, докато им втълпят подходящата легенда в главите.
10155362_583806828401927_4714675639710617869_n

 

Автор: Григор Лилов

3 коментара to “„Героите” са за полицейско разследване”

  1. Престъпление за съд.

  2. Пияните или дрогирани момченца да отидат и да си платят удоволствието!

  3. Бих казъл, че вие сте за разследване г-н Лилов. По-голяма простотия и глупуст не съм чел през живота си. Вашият пост по скоро става за сценатии на научнофантастичен филм. Помията, която изсипвате по адрес на момчетата е недупостома и както е известно всичко се връща. Спрете да пишете простотии с цел създаване на сензация, защото в очите на хората изглеждате комично и жалко.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s