КиберБеркут напълно унищожили изборната инфраструктура

Кибер-отрядите наричащи се „Кибер-Беркут“ хакнаха десетки сайтове на централните избирателни комисии за президентските избори в Украйна, които бяха спечелени от Петро Порошенко

BkxlFg9CMAAE0BP

Атаките започнаха още на 22 май, когато системата за преброяване на гласовете на ЦИК в Украйна, получени за отделните кандидати в президентската надпревара бе блокирана. Официални представители на украинската централна избирателна комисия потвърдиха информацията, но увериха, че изборите ще се проведат по план и проблема ще бъде отстранен. Днес за атаката пое отговорност украинското движение за кибер-съпротива, което носи името на вече закритите специални отряди БЕРКУТ – „КиберБеркут“.

Блокирани са и други сайтове, хакерите са се сдобили и с информация и документи от компютрите на ЦИК, които разпространиха в интернет. Съобщението, което са публикували на хакнатите сайтове е следното:

„Мы, Киберберкут, в знак протеста против легитимизации преступлений киевской хунты полностью уничтожили сетевую и компьютерную инфраструктуру Центральной Избирательной Комиссии Украины. Мы с полной ответственностью утверждаем, что созданная под полным контролем США „Единая информационно-аналитическая система „Выборы“ прекратила свое существование.

„Ние, КиберБеркут, в знак на протест срещу легитимацията на престъпната киевска хунта напълно унищожихме мрежата и компютърната инфраструктура на Централната Избирателна Комисия на Украйна. Във връзка с това съобщаваме, че създадената под пълния контрол на САЩ „Единна информационно-аналитическа система „Избори“ вече не съществува.“, гласи съобщението на хакерите.

На наше разположение са следните документи, които можете да свалите:

По-рано от „КиберБеркут“ заявиха, че

„Тъй наречените „президентски избори в Украйна“ са НЕЛИГИТИМНИ“, а провеждането на избори в условията на гражданска война е ПРЕСТЪПНО.“

Информационната война в Украйна продължава.

КиберБеркут бяха сформирани след свалянето на Виктор Янукович и закриването на звеното БЕРКУТ, на което бе хвърлена отговорноста за снайперистите, които стреляха по протестиращи в Киев. В последния доклад на независимата комисия в Киев, която разследва чии са били снайперистите обаче се заключава, че те положително не са били от БЕРКУТ, като комисията се аргументира и с това, че използваните боеприпаси са НАТО-вски.

 

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s