Скандална кореспонденция между вътрешния м-р на Украйна и един от лидерите на „Десен сектор“

В интернет бе разпространена кореспонденция между и.д. вътрешен министър Арсен Аваков и един от лидерите на „Десен сектор“, в която говорят за разстрела и взривяването на 17 опълченци в село Карловка, Донецка област миналата седмица

Untitled

Кореспонденцията между и.д. вътрешен министър Арсен Аваков и един от най-приближените до лидера на „Десен Сектор“ Дмитрий Ярош доказва, че временното правителство е използвало радикалите от „Десен сектор“ и това е причината екстремистката организация да не бъде забранена, както се очакваше.Хакерите от „Кибер-БЕРКУТ“ разпространиха кореспонденцията между Аваков и Семченко, след като хакнаха профила на временния вътрешен министър в социалната мрежа. Семен Семченко е един от лидерите на неонацистката организация „Десен сектор“. В разговора си с Арсен Аваков, който бе временно изпълняващ длъжността вътрешен министър, той признава, че собственоръчно е убил 10 от 17-те опълченци, след което радикалите взривили с РПГ камиона, в който били опълченците, а телата им заровили недалеч от мястото.

Аваков: „Какво стана в петък?“

Семченко: „Попаднахме в засада.“

Аваков: „И?“

Семченко: „Взривихме колата с РПГ, пет човека станаха на пепел“.

По-натам в кореспонденцията Семченко съобщава на Аваков за разстреляни украински военни, които отказали да се бият срещу местното население и сложили оръжието си. Очевидно освен да се бият срещу про-руските активисти и опълченци, на „Десен сектор“ е поверена и друга мръсна работа –  да екзекутира невъоръжени хора, в случая украинските военни, които отказват да изпълняват престъпните нареждания на командването, защото много добре знаят, че понякога човек трябва да реши дали ще може да живее с оправданието, че просто е изпълнявал заповеди. Въпреки, че думата „разстрел“ не се споменава директно и двамата участници в кореспонденцията са наясно за какво става дума:

Семченко: „Нашите, които избягаха или минаха на страната на опълченците…сещаш се какво стана с тях.“

Аваков: „Отидоха си, да“

Семченко: „Да, аз имам 10 на сметката. Просто нямах избор, разбираш ли? Нямах избор“.

Аваков: „Всички трупове ли са събрани?“

Семченко: „Да, заровихме ги недалеч.“

Подобни екзекуции не са единичен случай. Припомняме, че на 22 май „Десен сектор“ разстреляха 30 украински военни, които отказаха да стрелят по местните жители в Луганск. Тогава властите в Киев съобщиха, че това било „грешка“ и нещастен инцидент. Не така, а като екзекуция, го определят не само местните жители в свидетелствата си, но и пленен украински войник, с който се срещна руски журналист:

Untitled2

 

Журналист: „Значи те предадоха оръжието си и отказаха да стрелят по мирното население?“

Войника: „Да, отказаха и си тръгнаха след това“

Журналист: „И какво направиха с тях?“

Войника: „Разстреляха ги.“

Журналист: „Кой?“

Войника: „Десен сектор“

 

 

 

 

One Comment to “Скандална кореспонденция между вътрешния м-р на Украйна и един от лидерите на „Десен сектор“”

  1. След радикалния башибозук в Сирия, това са новите „бойни другари“ на чифутоамериканците. И в този конфлкт нещата се развиват по познатата схема, а както изглежда и новият президент Опороченко си е продал душата на дявола. Вероятно искат да предизвикат Путин да излезе извън търпение !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s