Завръщането на „Звездните войни“ между Русия и САЩ

Съединените щати водят агресивна политика спрямо Русия, целейки да държат инициативата в свои ръце, а притискайки Русия пред собствените й граници американците принуждават Русия да води дефанзивна политика

4-29-7cf48

Така изглежда първият руски военен космически кораб, който ще бъде изстрелян в космоса през месец март

Червените линии на САЩ за Русия са разположени точно по нейните собствени граници. САЩ и партньорите им от НАТО целят да излязат на границата на Русия. Чуват се дори гласове за разполагането на ядрено оръжие на територията на съседна Украйна и изграждане на военни бази в страната. Като цяло повече от две десетилетия след разпада на Варшавския договор за НАТО е все по-трудно да оправдае своето съществуване и непрестанно разширяване на Изток. Всъщност НАТО оправдава своето съществуване, водейки агресивна и провокативна политика спрямо Русия.

Москва се тревожи не само от разположението на НАТО-вски ракети в Източна Европа, условно наричани „ядрен щит“, който дори не бил заради Русия, а за да защити Европа от евентуална агресия от Иран, което звучи повече от нелепо. Иран едва ли би ударил Европа с ядрени ракети, но и да реши да го направи, както свидетелстват експертите в близките години Техеран ще притежава такива ракети, които не могат да бъдат неутрализирани от „ЕвроПРО“. И второ, тъй нареченият „щит“ цели да неутрализира руския ядрен капацитет напълно. За това Русия и Съединените щати не могат да се договорят по този въпрос. И САЩ и Европа отказаха всякакви компромисни вариянти – нито писмена гаранция, че „щита“ не е насочен срещу Русия, нито дори периодичен достъп на руски наблюдатели до неговите елементи.

Русия също така се притеснява и от свръхзвуковите безпилотни самолети, с които разполагат американските военно-въздушни сили и които също са в състояние да неутрализират руската ядрена отбрана. Ето защо Путин предприе действия, за да подсигури въздушната и космическата отбрана на Русия.

Свръхзвуковите безпилотни самолети ще са следващата оръжейна надпревара между Москва и Вашингтон. В отговор на американската доктрина на Изпреварващите удари, Русия ще разтвори космически щит. Подобни мерки взема и Китай. Китайците обявиха, че ще разпънат космически щит над цялата територия на страната, за да блокират американските сателити.

Не трябва да забравяме, че САЩ и Русия са единствените държави, които могат да нанесат моментален глобален удар над друга държава по въздух, вода и суша едновременно.

Още по времето на Рейгън американците осъзнаха, че наближава времето на космическите войни не са нещо футуристично, а ново бойно поле, на което съвсем скоро Щатите и Съветския съюз пренесоха Студената война, която водиха по между си.

25 години след мандата на Рейгън Америка вече притежава такива технологии. Миналия декември руския президент Владимир Путин отбеляза, че разработването на свръхзвукови безпилотни самолети и заплахите от космически удар, произхождащи от САЩ, могат да доведат до незабавно блокиране на руските отбранителни елементи.

Никоя друга страна, с изключение на САЩ, е в състояние да заплашва способността за оцеляване на стратегическите ядрени сили на Русия (Стратегически Ядрени Сили или СЯР), заяви президента на Русия.

 

3 коментара to “Завръщането на „Звездните войни“ между Русия и САЩ”

  1. Първите военни спътници на СССР са били със живи хора в тях.

  2. Тия юдеочифути просто вече прекаляват….Трябва да им се даде добър урок…и то в най-скоро време иначе ядрения комфликт ще бъде неизбежен!

  3. Трета световна ще има и то вероятно много скоро. Световната мафия не може да допусне съществуването на каквато и да е друга сила, която да ѝ се противопоставя. Разбира се ще бъде катастрофа за целия свят, но молете се поне виновникът да си го получи според заслугата !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s