„Макдоналдс“ теорията за превенция на военни нападения

Чували ли сте за теорията, потвърдена почти напълно от статистиката, според която САЩ никога не напада държава, в която има заведение от веригата, както и че никога държава, в която има ресторанти на Макдоналдс не е нахлувала в друга такава?

Това е интересен факт, който малко хора знаят. Всъщност от всички държави по света, в които има Макдоналдс (веригата има над 33 хил. заведения извън Съединените щати) само две са били обект на американската военна агресия – Панама и Сърбия. Излиза, че освен военните бази Макдоналдс също е превенция срещу американски военни удари…

По-забавното е, че държави като С.Корея и Иран искат да се защитят от САЩ, разполагайки с ядрено оръжие, а много по-лесно би било те да отворят по един Макдоналдс. Разбира се, извън шегата, тези държави никога не биха допуснали заведения от веригата, защото те са част от „световния американизъм“, както го нарича Хорст Малер. „Поамериканчването“ и резултатите от него могат ясно да се видят и у нас – подменени ценности, деградация и прочее на цялото младо поколение, което се възпитава от телевизията и интернет.

Въпреки това един американски журналист разказва нещо интересно, което е видял в Индонезия докато е живял в страната. Там Макдоналдс бил много по-различен на външен вид – целия боядисан в зелено, с мюсюлмански поздрав и огромни снимки в цял ръст на собственика-мюсюлманин. Стратегията проработила и американския ресторант не дразнел консервативното население. За вредите и начина, по който се правят сандвичите в тази верига обаче правилото важи навсякъде, във всяка една от 122-те държави, в които има Макдоналдс.

Същия журналист разказва още една интересна история, на която бил свидетел. През 1933г. в Москва вече имаше Макдоналдс. Именно той е бил началната точка на гражданските бунтове през тази година, които бяха потушени няколко месеца по-късно от властите. По време на бунта загинаха няколко от демонстрантите.

Преди по-малко от месец Владимир Путин обяви, че Русия ще води държавна политика, която да измести популярните и вредни американски бургери. За целта държавата ще насърчава и поущрява младите хора, които спортуват активно. Но по-интересното е, че ще се опитат да изградят голяма верига от заведения за бързо хранене, сервиращи традиционни руски храни, които се приготвят бързо и са удобни за навън в забързаното ежедневие.

One Comment to “„Макдоналдс“ теорията за превенция на военни нападения”

  1. „През 1933г. в Москва вече имаше Макдоналдс“ Макдоналдс съществува от 1940 проверете си информацията преди да словоблудствате.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s