Лъжите на Запада и изборите в Сирия

Докато Сирия се готви да проведе първите свободни избори в съвременната си история, лъжите и помощта на Запада за наемниците в Сирия продължават, за да ги дискредитират предварително

429006-aptopix-mideast-syria

Съединените щати, държавите-членки на НАТО и техните турски и арабски васали продължават да подхранват военния конфликт в Сирия. Те правят всичко възможно, за да подкопаят доверието на международната общност, на която са се самоназначили за „говорители“ в предстоящите президентски избори в Сирия, които ще се проведат на 3 юни. В това време държавата продължава да предприема мерки за подготовката на първите свободни избори в модерната история на Сирия.

Основния аргумент на тези държави, че изборите няма да са легитимни е продължаващата война в Сирия, за която те имат основен принос. Въпреки че повече от половината сирийци, предимно светски настроените и тези съставляващи средната класа в страната, подкрепят Башар Асад, или просто виждат, че предлаганата им и подкрепяна от Запада алтернатива е още по-страшна. Освен това няма как да бъде постигнат мир, ако толкова много жители на Сирия останат политически непредставени. Ние виждаме какво се случи в Украйна след свалянето на Янукович и как сега Киев изпраща армията срещу собствените си сънародници на Изток, които бяха оставени политически непредставени. За целия Близък Изток превръщането на Сирия в ислямистка държава, ново котило на терористични организации, които ще си я поделят и твърде възможно е страната да се разпадне на отделни части, всяка от които контролирани от някоя от тези организации, това е предпоставка за нови кървави конфликти в и без това размирния им регион.

Паричните потоци от Катар и Саудитска Арабия не спират да вливат свежи средства на сметката на контролираните от тях екстремистки „бунтовници“, повечето от които не са сирийци, а наемници от целия Близък Изток и Африка. В същото време държави като Франция, Великобритания и САЩ подпомагат логистично терористите като им осигуряват обучение, екипировка и оръжи я.

Подхранвайки войната САЩ торпилират всяка възможност да се намери мирно и политическо решение в Сирия.

Лицемерието на САЩ и двойните стандарти отново избуяха. Докато в Източна Украйна в някой градове дори не бяха осигурени бюлетини и хората не можеха да гласуват, а армията стреляше по цивилни като например Вашингтон окуражаваше провеждането на изборите в тези условия, защото всичките кандидати за президентския пост са техни протежета. В окупиран от самите тях Ирак, след обесването на Садам Хюсеин също нямаше проблем набързо да бъдат организирани „демократични“ избори. За това цялата пропаганда срещу Асад и изборите е изградена върху купчина лъжи, добре тиражирани от масовите медии, които подсигуряват оргията от неверни информации да достигнат до всички нас.

И по логиката на своите партньори в лицето на САЩ и НАТО България вече обяви, че няма да признае изборите в Сирия за легитимни и няма да осигури възможност на сирийците, живеещи у нас, да упражнят своето право на глас в посолството на Сирия.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s