Кой свали малайзийския Боинг над Украйна?

Интересни факти и подробности около свалянето на малайзийския Боинг над Украйна, които масовите медии пропуснаха да покажат на световната общественост.

APTOPIX Ukraine Plane

Според официалните данни малайизийския Боинг 777, който се разби над Украйна с 239 пътници, от които не оцеля никой, е летял на височина 10, 600 м. независимо от това, че от 8 юли, 2014г. украинските власти разпространиха обръщение, чрез което алармират за риска от провеждане на граждански полети във въздушното пространство на Украйна с оглед ситуацията в страната и „препоръчват полети на тази височина да не бъдат извършвани“. Въпреки това въздушното пространство остава отворено.

Видеото, на което е запечатано присъствието на системи „Бук“ на украинската армия в региона на Донецк. Най-плашещото е, че една от ракетите на системата липсва

Района, в който бе свален малайзийския пътнически самолет по линия Амстердам-Куала-Ампур е в епицентъра на нестихващите боеве между про-руските сепаратисти и украинската армия. Информиран източник от украинската армия, който следи оперативната ситуация в Донецк разкри във вторник, че батальон от украински противовъздушни системи „Бук“ е била предвижена близо до Донецк. Появилите се записи от предвиждането на украинските системи потвърждават това. САЩ признават, че самолета е ударен от „Бук“ система, която е на въоръжение в украинската армия, но твърдят, че ракетите са били изстреляни от про-руските сепаратисти, които не разполагат с подобни оръжия.

Ако се окаже, че именно този батальон е свалил малайзийския самолет на 80км. от Донецк това няма да е първия подобен случай. През 2001г. Украйна пое отговорността за свалянето на пътнически самолет с полет №1812 на Russian Siberia Airline, пътуващ по линията Тел-Авив-Новосибирск. На борда имаше 80 пасажери, от които нито един не оцеля.

Остава загадка съмнителното сменяне на маршрута на самолета и решението той да лети на 10,600 км. височина в един от най-размирните региони на Украйна:

1

Първоначално зададения маршрут на малайзийския самолет (14 юли)

1707_50624_original

Последния приет маршрут, по който е и летял МН-17 е зададен на 17 юли. Зададените маршрути общо са били 4.

Изтребител Су-25 на украинските ВВС е летял в близост до малайзийския Боинг 777 МН-17.

Това беше разкрито на пресконференция на генералния щаб на руската армия, водена от лейтенант-генерал Андрей Карпатов в понеделник (21 юли). Ключови факти, доказани от данните, прихванати от руските сателити бяха разкрити на въпросната пресконференция. [Видео]

suuuu.si_

Карпатов представи и сателитни снимки, показващи наличието на украинските „Бук“ в оперативна готовност в района, където бе свален малайзийския самолет.

snimok_ekrana_2014-07-21_v_18.11.52

Сателитна снимка от 14 юли, показваща наличието на с-ма „Бук“ на украинската армия на 5 км. северно от град Донецк

На 22 юли, вторник, експерти от ООН и Холандия заявиха, че уликите, с които са се запознали се различават от тези, които бяха показани преди тяхното идване. Експерта на ООН заяви, че частите от разбития самолет са местени и са по-малки, тоест са били нарязани, очевидно с цел да се саботира разследването посредством унищожаване или увреждане на уликите.

Част от намерените паспорти, струпани на купчина на някои от загиналите пасажери са в перфектно състояние, като туко-що издадени, въпреки адския сблъсък и последвалата експлозия:

malaysia-airlines-plane-crash-ukraine

Паспортите на част от загиналите пасажери

 

 

________________________________________

използвани източници: Oriental Review, Itar-TASS, Vesti.ru

2 Коментари to “Кой свали малайзийския Боинг над Украйна?”

  1. Руска пропаганда и лъжи.

  2. истината ще лъсне ано или късно но кой ще опере това ще видим

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s