Добре, че Дядо Добри не гледа телевизия…

Струва ли си саможертвата на Дядо Добри?

0501_20100813

Добре Добрев,  Светецът от Байлово, или просто Дядо Добри е безпрецедентен пример за човек, отказал се от всичко материално, водейки начин на живот в името на своята вяра, а не в името на собствения си комфорт и имане. Преди няколко дни Дядо Добри стана на 100 г., да е жив и здрав, желая му го от сърце.

Добри наистина е светъл пример за упадъчното ни общество, водещо стаден начин на живот, следвайки упадъка, лакомията…времена, в които да убиеш собствените си родители или роднини, за да получиш наследствен имот е ежедневие. Дядо Добри реши да лиши собствените си деца от наследство, дарявайки всичко, което притежава на църквата. Отказал се е от това да притежава каквото и да е, освен дрипите, с които ходи, доколкото знам няма и дом и постоянен адрес и подслон. Всеки ден ходи до храм „Александър Невски“, където проси и след това дарява всичко събрано на различни църкви.

Но струва ли си?

Да…но не точно.

Ако църквата не беше една паразитна институция, населявана от похотливи „духовници“, педофили в раса, возещи се на скъпи лимузини не би имало две мнения по въпроса. Зная, че болшинството от хората ще се нахвърлят върху мен, защото мнението ми за дейността на дядо Добри погрешно ще им се стори един вид непризнателност към светлия пример, който дава. Ще бъда и искрен – да се обречеш на крайна беднотия е прекалено – можеш да си смирен и да водиш скромен живот и без да отиваш в крайността на бездомния живот. Честно казано – вие бихте ли станали бездомници? Бихте ли се радвали, ако баща ви лиши от наследство, което в нашата държава е един от мъничките плюсове да живееш поне нормално или поне да не се притесняваш дали ще имаш покрив над главата си, защото един непретенциозен апартамент струва десетки хиляди евро и вие и дори и вашите наследници ще го изплащате десетилетия наред, едвам закърпвайки бюджета си и лавирайки между кредити, сметки и разходи, за да го даде на институцията наречена църква. Вижте банката на Ватикана…измами за милиарди евро и понеже било „света институция“ закона е почти безсилен, въпреки доказаните злоупотреби. Вижте скандалите за случаи на педофилия в католическата църква из цяла Европа.

Ние много добре знае колко доходоносно е да се пишеш част от „духовната“ институция църква и у нас. Дали тези 70 000 лв., които дядо Добри е дарил на различни църкви са отишли по предназначение. Честно казано – дълбоко се съмнявам. Надявам се да е така!

И докато една вечер дядо Добри се скита бос и гладен и си търси място, където да пренощува в един скъп хотел един свещеник чака да се почука на хотелската му стая, докато отпива марково уиски. След малко идва момче, „духовника“ си взима бърз душ, понеже е бил на опело в същия ден. След като момчето го задоволява сексуално „Божия служител“ му дава плик с пари и го отпраща. Тази история е истинска, но тя и не звучи толкова невероятно…

И за финал – всички признаваме делото на дядо Добри. Искам просто да отделим неговото дело с нататъшните действия на „божиите служители“ и състоянието и скандалите на институцията, на която дядо Добри дарява всичко, което има и всичко, което получава от просия…

Обръщам се и към онези тъй наречени от Ботев „православни скотове“, които имат претенциите да са силно набожни, същевременно толерантни и разбрани, които обиждат чуждите религии или правото на това да избереш дали изначало вярваш в Бог или си атеист. Вие сте още по-зле от попчетата с палави прякори.

Етикети: ,

2 коментара to “Добре, че Дядо Добри не гледа телевизия…”

  1. Йоан Кръстител е конкретния пример за нас.
    БПЦ и всички други кривославни са един дол дренки, фарисейски издънки…
    Дядо Добри е Добър. Жалко, че не си е намерил компанията на Земята. На Небето ще е близо до Йоановци.

  2. Здравейте мили приятели от Алтер Информацион. Къде се изгубихте толкова време? Домъчня ни за вас. За дядо Добри сте отчасти прави. Адресът на неговите е бил вероятно погрешен, но не можем да го упрекваме за това, че е обичал Бог повече от всичко друго на света.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s