Украйна – краят на англоамериканската хегемония над света

„Операция Украйна“ е част от плана за обкръжаване на Русия и Китай от атлантическата „геополитическа“ анаконда

china-russia_2919509b

Арогантността и глупостта на самопровъзгласилия се световен „елит“, чиято матрица е контролирана от Лондон, стават все по-очевидни. Стратегията към изграждането на еднополюсен свят, под командването на световния жандарм – САЩ, претърпя крах не толкова заради позицията на Русия, колкото заради невероятния възход на Китай, който в момента изгражда с Русия силен съюз.

 

Какъв ще е изходът от конфликта и по какъв начин?

 

Според законите на логиката всяка война завършва с мир. Но войната има и друга логика. Според нея една война прераства в друга, още по-голяма. Засега тази перспектива в Украйна е по-вероятна.

 

Ситуацията напомня онази, която беше в навечерието на Първата световна война. Основните актьори на световната политика тогава попаднаха в стратегически капан. Да не воюват, след убийстото в Сараево, беше за всяка от европейските държави невъзможно. Така е и днес. Русия вече не може да изостави рускоезичния югоизток на Украйна. САЩ пък не могат да изоставят хунтата в Киев. За тях това ще е политическо самоубийство и капитулация.

 

От друга страна, капитулация на Русия ще означава падане на Путин и на властовия вертикал, изграждан от него в течение на много години.

 

Украйна беше и е нужна на Запада като плацдарм за войната срещу Русия. Това означава, че целта не са Донецк или Луганск, а Москва.

 

Войната е традиционното средство за изход от кризите на Запада. Кризисното състояние на западната икономика продължава да се задълбочава. В тази ситуация военният сценарий става повече от очевиден.

 

Така стигаме до въпроса, който се задава от 3-4 месеца – дали Путин ще въведе войски в Украйна. Патриотичната общественост в Русия е убедена, че вариантите за разрешаване на украинския конфликт са два – или Русия /Путин въвеждат войски като смело поемат цялата тежест за възможните последствия, или Русия /Путин „предават Новоросия“, „избират позора и извършват политическо самоубийство“.

 

Горните тези се дължат на успеха на блицкръга в Крим. Някои мислят, че в Източна Украйна нещата ще се случат също толкова ясно, като в Крим, и единствената причина да не се случат е предателството на върха и лично на Путин.

 

На първо място обаче тежестта от възможните последствия при военно вмешателство на Русия в Украйна ще са много тежки. Русия, освен с хунтата в Киев, ще се сблъска челно с Европа, което е и целта на САЩ. Може да се стигне и до военен сблъсък на Русия с НАТО, което ще е още по-голяма радост за САЩ.

 

Хунтата под диктата на САЩ е убедена, че воюва срещу Русия, но унищожава собствената си икономика и галопира към пълен колапс, който е неизбежен. Заради това откритото вмешателство на Русия не е в неин интерес.

 

 

Американската администрация разбира, че Путин не иска да въвежда войски на Русия на територията на Украйна, значи, трябва да го принудят.

 

С този императив се определя и цялата политика на САЩ на европейското пространство. Киевският режим е изпълнителят, Евросъюзът – клакьорите. За реализацията на тази цел на Киев е даден карт-бланш за убийството на мирни жители в източните райони на Украйна. Трябва да бъдат убити колкото се може повече мирни жители на Донецк и Луганск. Колко? Толкова, че да се постигне исканият от САЩ резултат и Путин да даде заповед за влизане в Украйна.

map

Русия е обградена от бази на НАТО

 

Автор: Красимир Иванджийски

 

 

 

 

 

 

11 Коментари to “Украйна – краят на англоамериканската хегемония над света”

 1. Иска ми се да видя на колене онзи “ световен елит“ , който потопи света в кръв и сълзи, иска ми се да ги видя как се давят като онези бедни хорица в България, които загубиха живота си от наводненията, иска ми се да видя цялото лондонско сити барабар с цялата му гнусна и префърцунена сган, който управляват света заради алчноста си, да бъдат потопени под водата и удавени заедно със скапаното им семе……да се насладя над пълното им падение. Всички войни, беднотия, убийства и измами в световен мащаб са тяхно дело – светът страда заради тях!

 2. Трябва от време на време да се връщаме да препрочитаме статии и коментарите по тях. Само някакви си седем месеца и вижте какво става в света. Нещата отиват натам, че омразните на целия свят американски щати започват да се сгромолясват, пропадат стремглаво. Няма начин истината винаги побеждава.

 3. Змията иска да налапа СЛОН!!!

 4. не се смейте

 5. мисля че съм дискриминиран

 6. лийквам
  и нищо
  пак от изходна позиция
  ……..не ви ли е срам

 7. (:Анакондата е неотровна змия(;

 8. СТРЕМЕЖЪТ НА САЩ ДА ПРОВОКИРАТ РУСИЯ НЕ Е ОТ ВЧЕРА! ТЕ НЕ ПОСМЯХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ИРАН, НО НЕ СЕ ПОСВИНИХА ДА ИЗПОЗВАТ ЕДНА БЕДНА И ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА, КАТО УКРАЙНА, КАТО НАСИЛСТВЕНО ЗАСТАВИХА И ЕС ДА УЧАСТУВА В ТЕХНИЯТ СЦЕНАРИЙ СРЕЩУ РУСИЯ!ВЕЧЕ Е И ФАКТ ,ЧЕ СВАЛЯНЕТО НА „БОИНГА“ Е САМО ЕЛЕМЕНТ ,КОЙТО ДА НАГНЕТЯВА ОБСТАНОВКАТА В УКРАЙНА И НАТИСКЪТ СРЕЩУ РУСИЯ!НО ВЕЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ТРИКОВЕ БЪРЗО СЕ РАЗГАДАВАТ И НИКОЙ НЕ ИМ МЪЛЧИ-КАКТО С КУЛИТЕ НА СТЦ ОТ 11-ТИ СЕПТЕМВРИ! КРАХЪТ НА „ДЕМОКРАТИЧНА АМЕРИКА“ Е ОЧЕВИДЕН! КАКТО И НА ДЪЛГОГОДИШНО РЕКЛАМИРАНИЯТ ИМ МОДЕЛ НА РАЗВИТИЕ, КОЙТО ВСЕ ПОВЕЧЕ ИЗИСКВА ВОЙНИ,ПРОДАЖБИ НА ОРЪЖИЕ, ТЕРОРИЗЪМ В МЕЖДУНАРОДЕН МАЩАБ!

 9. Има и трети вариант – Русия не въвежда войски и подкрепя опълченците, като изтощава хунтата. На населението на Украйна ще му писне и ще изрине майдановците. Вече и в западна Украйна се надигат срещу мобилизацията, скоро ще гладуват и студуват. Украинската армия деградира, остава и без оражие и техника. Преди време на гарата в Зимница е забелязан ешелон с наша бронетехника, която май се оказа вече в Украйна. Опълченците свалиха почти всички Су-25 на хантата, май сега и нашите „Сушки“ от Безмер ще „отлетят“ към Украйна, може би като „дарение“ за украинската армия. Поживем – увидим.

  • Ще приемат Украйна за привилегирован член на НАТО, ще я натъпчат с въоръжение гратис, но ще трябва да потърсят и доверени наемници, които да воюват. Това, че ние лесно си сваляме гащите е отдавна известно.

 10. Един стегнат и перфектен анализ на настоящата геополитическа ситуация !
  Но да не забравяме, че когато анакондата чувства че умира, тя пуска най–силната си отрова. А упоменатата чифуто-американска анаконда иска при това и така да представи нещата, все едно тя е жертвата в този световен конфликт. Затова тя съска и првокира противника си пръв да нападне, за да припише нему ролята на агресор.
  До кога ще издържат нервите на Путин ?!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s