Ще бъде ли България плацдарм за американски военни към Украйна?

Пентагона започна изпращането на свои военни  в Украйна

1-marine_s640x427

Американски военни ще пристигнат в Украйна, заяви американския президент Барак Обама.

Целта на екипа била да подпомогне украинската армия, която не успява да се справи с руските про-сепаратисти на Югоизток. Пентагона трябвало да съдейства за преизграждане на украинската армия и да я напътства. Обама заяви, че в идните седмици американските военни ще пристигнат в Киев, за да ръководят операции, които според американците ще увеличат ефективността на украинската армия срещу бунтовниците.

Отдавна са ясни плановете на Съединените щати и НАТО за превръщането на България в плацдарм за всяка американска/НАТО-вска операция на Югоизточния фланг на алианса. За целта вече беше обявено, че авиобаза „Безмер“ ще получи 60 млн. от НАТО, за да бъде модернизирана тъй, че самолетите на алианска и САЩ да могат да я използват. В последните месеци наблюдаваме и увеличено присъствие на американски тежки кораби в българската акваторория на Черно море, тайното им пристигане и отплаване. Освен това някои политици, представители на про-американското лоби, държейки се като „ястреби“ изказват „необходимостта“ за увеличаване на американските военни в България, чуват се дори гласове, лансиращи нелепата идея на българска територия да се разположат ядрени оръжия, насочени срещу Русия.

На този фон жители на Бургас и други градове съобщават, че американски транспортни самолети прелитат над градовете им редовно от началото на кризата в Украйна. Освен това жители на Горна Баня и Асеновград твърдят, че личния състав от казармите, находящи се там, на БА са преместени и на тяхно място са пристигнали американски военни. Българското Министерство на отбраната не дава никаква информация по въпроса, а и не може да се очаква нещо друго.

Освен това бе прието решение американската база в „Ново село“ вече да бъде на разположение целогодишно, а съвместната многонационална подготовка между всички черноморски ротационни сили ще се провежда и през зимата. Това съобщи пред журналисти полковник Явор Матеев.

 Спомените за зверските бомбардировки с уранови бомби над Югославия са като обица на ухото на всеки българин, нежелаещ България да съучаствува в агресията на т.нар. „Велики сили“ срещу трети държави. За съжаление тогава българските власти излъгаха обществеността, че става дума само за „въздушен коридор“, а в последствие се оказа, че страната ни предоставя цялото ни въздушно пространство на НАТО-вските самолети.

___________________________________

използвани източници: „Washington Times“, „Стандарт“, интернет

 

3 Коментари to “Ще бъде ли България плацдарм за американски военни към Украйна?”

  1. ищо чудно това да се случи ние единствени в света си дадохме базите без пари благодарение на чифутина предател Паси сега се нароиха много желаещи власт и нишо чудно да осъмнем с американско военно присъствие! така ще ни го заглавът че не знам кога и как ще се откачим!

  2. Базите не са ли вече факт?

  3. Надявам се да не бъде България плацдарм за коридор или нападение срещу които и да било славяни, българи или които и да било бели, освен, ако не са генетично обусловени престъпници, желаещи господство над света.
    Който иска американски бази в БГ, значи е или платен предател, или абсолютен малоумник.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s