Дългът на САЩ ще достигне 100% от БВП през 2039 г.

Америка е заплашена от фалит, смята Бюджетната комисия към Конгреса

All_Mighty_Dollar_Wallpaper_es0d

В периода 2001г.-2013г. САЩ успя да се превърне в една от най-задлъжнелите държави във света. От държава на излишъците, САЩ тръгна по спиралата на долу от времето на Клинтън до днешния президент – Барак Обама.Към момента държавния дълг на Съединените щати се равнява на три военни бюджета на страната – над 17 трлн.долара.

Според анализаторите дефицитите и дълговете на Съединените щати ще продължават да нарастват и да тласкат американската икономика към фискална криза и фалит.

Бюджетната служба към Конгреса (Congressional Budget Office – CBO) публикува своята нова дългосрочна прогноза за динамиката на дълговото бреме, приходите и разходите на бюджета на САЩ.

index

Според прогнозите на икономистите от CBO размерът на американските дългове ще продължи да расте през следващите 25 години с по-бърз темп, отколкото приходите.

Към 2024 г. се очаква дефицитът да нарасне до 4% от БВП. В периода 2015-2024 г. пък общият размер на годишния бюджетен дефицит на САЩ ще бъде 7,6 трлн. долара.

В края на миналата година САЩ увеличи тавана на дълга за 80-ти път, след като институциите бяха блокирани и след тежки спорове между републиканци и демократи. След увеличаването на дълга Съединените щати успяха да избегнат фактическия банкрут, който вече надвисна над градове като Детройт. Според икономистите съвсем скоро дълга на САЩ ще надхвърли 20 трлн.долара.

 

___________________________________________

използвани източници: „Инвестор“, „The Wallstreet Journal“

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s