А ти изповядваш ли „евроатлантическите ценности“ ?

Нека вникнем в гладкия мозък на родния евроатлантически усвоител на средства

unclesam1

В българското медийно пространство се вихри едно кресливо малцинство, което от сутрин довечер повтаря тезисите, спуснати от главните тинк-танкове от добре познатите фондации от рода на „Америка за България“.

Това са 15 човека, чиито внушения и тези са дотолова близки до масовия българин, колкото и странните им „професии“, с които ги описват, когато ги представят. Например повечето са „блогъри“ и с това се изчерпва всичко за тях. Как се препитават тези клети блогъри е по-същественото. В публичното пространство стана ясно, че най-известните от тях са получили доста парички за усвояване от фондациите и „институтите“ от рода на „Америка за България“. Това разбира се не им пречи да се изживяват като морални стожери и най-съвестни граждани на България, които громят „олигархията“, „Путинова русия“, „КГБ“, „Държавна сигурност“ и разбира се (!), „комунистите“.

Тези хрантутници на фондации и организации, финансирани от известни „филантропи“ или държавни инстуции предимно на САЩ са замръзнали във времето. Тяхната най-любима партийка едвам докопа 4% на последните избори. А впрочем подкрепата, която тя получи е съвсем равностойна и на подкрепата, която реално имат тези кресльовци, които мразят Русия, Путин и Шарапова и тачат и милеят за всичко американско. Те съзират „дългата ръка на КГБ“ във всяко зло, което сполети България, говорят за „руското влияние“, но нямат нищо против контингентите ни в Ирак и Афганистан, американските военни бази. Не забелязват, че в България няма нито една руска банка, а когато и любимите им американци и руснаците се присетят за нас е само заради един-два енергийни проекта, които нашите политици са толкова наплашени да не стартират, за да не разсърдят единия или другия, че са готови да плащаме неустойки, но да няма сърдити. Премина покрай другото разговор на руския посланик в Бразилия с някакъв представител на ЕС, в който общо взето европееца вика „Абе, що не си ги вземете българите“, а руснака отговаря, че сега ние сме си техен проблем.

A-US-soldier-poses-with-d-007

Добър американски войник позира с тялото на убит от него лош терорист някъде в Ирак или Афганистан, където НАТО и конкретно България се опитват да освободят хората и да донесат мир и демокрация. (но не стана точно така)

Та, според въпросното малцинство, което много обича да цитира някакви си „проучвания“, в които са анкетирани 12 човека, а 8, които са им дали „грешно мнение“ не се броят се оказва, че „Българите изповядват евроатлантическите ценности“, например. Това е най-новото им клишенце в торбата с тъпотии. Сега, излишно е да припомням, че България за 100 г. мина през нацизъм, комунизъм, а сега и олигархо-демокрация. Ако погледнем исторически – по какъв начин, освен противопоставяне, войни и мръсотии сме били свързани със Запада? Може би, когато Великобритания подпираше Османската империя, или когато американците и англичаните бомбардираха София „наказателно“ през Втората световна война, когато бомбардираха дори „Александър Невски“ (за жалост и това е руско, мамка му!)? Кога по-точно започнахме да изповядваме „евроатлантическите ценности“, че не ми стана ясно. Аз понеже по професия не съм „блогър“, та ходя на работа, срещам хора всякакви – е, не помня кога някой за последно ми заяви „Как се радвам, че сме в ЕС, краставиците са прави“, или „Как се радвам, че подпомагаме демократизацията на Ирак и Афганистан“ и тн. Реално българите бяха евроскептици някъде до около 2010г. Последните евроизбори у нас показаха, че този скептицизъм се е трансформирал в безразличие. Едва 30% активност при все, че имаше и доста купен и контролиран вот.

И ако в България евроскептицизма и всяка дума срещу НАТО и агресорската политика на алианса и САЩ се приема за „русофилство“, „комунистическо“, „рубладжийско“ и не знам си какво – какво да кажем за цяла Европа? Какво да кажем за заплахите на Великобритания да напусне Евросъюза? Ах, ти, Камерън, знаех си, че си мръсен рубладжия. И вие, италианци, гърци и испанци и вие сте рубладжии, за дето през ден протестирате и палите светия флаг на европейския съюз.

Замръзнали с клишетата от студената война ужким десните у нас имат неистовата нужда от онзи враг в лицето на СССР и комунизма, срещу когато да крескат и да бъдат опозиция. Защото те само това могат, а когато дойдат на власт си остават деструктивна опозиция, готова да разпродава всичко на „добрите“ и да приватизира „в името на демокрацията“. Едва ли скоро ще забравим хора като Иван Костов. Но друго си е Радан Кънев да обяви как България „изповядва евроатлантизма“ – какъв по-голям и достоверен източник за това от Радан Кънев и находящия се в сградата на практически несъществущата партия СДС, която дори не може да си плати наема за сградата.

Но, когато ти дадат 100,000 долара за една година как да не изповядваш „евроатлантизма“ и да не си про-америкън?

Слушайте сега! Другаря Плевнелиев, пардон той вече не е другар, както и неговия и наш вожд Бойко Борисов и са захвърлили не рйде книжките от БКП, каза че ако изповядваме европейските ценности трябва да се откажем от руския газ. А след нас ще ни последва и Германия, която го купува на двойно по-ниски цени! Ще си носим газ от Катар! Като не става – ще стоим на студено, но с чистата съвест на примерни евроатлантийци. И санкции ще налагаме на Русия и ядрено оръжие ще сложи САЩ на наша територия, за да ни пази от злите руснаци. А от учебниците ще извадим много неща плод на руската пропаганда. Като мита, че са ни освободили.

Хайде, драги, сменете плочата – много се изтърка вече…минете на DVD!

Кой не скача е червен!

 

Автора на тази статия получи сумата от 40,000 руски рубли за нейното написване.

8 Коментари to “А ти изповядваш ли „евроатлантическите ценности“ ?”

  1. Моля ви се аз трябва да се самоубия ако съм комунист! От тежката вода – бомби, от чешмяната вода – гориво!! Да ни е честито! Мисля, чиии….за всичко е виновен комунизма))) Няма да има народ, те ни избиват комунистите! Нали за това раждаме – да можем да се размножаваме! Абе…останаха само селяниити)))
    Без коментар!

  2. КОЛКОТО И ДА Е ПАРАДОКСАЛНО, НО СМЯТАМ, ЧЕ ИНТЕРВЮИРАНАТА Е ПРИНЦИПНО ПРАВА: „КОМУНИСТИТЕ“ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО, НО С ТОВА УТОЧНЕНИЕ, ЧЕ КОМУНИЗМЪТ И ВСИЧКО МРАКОБЕСНИЧЕСКО ИДВА ОТ ЗАПАДА! СЪЩО И ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА АВТОМОБИЛИТЕ ДА ПОЛЗВАТ КАТО ГОРИВО ВОДА. ИЗОБРЕТЕНИЕТО Е НА ИЛИЯ ВЪЛКОВ, НО ТО НЕ ИЗНАСЯ НА НЕФТЕНАТА МАФИЯ.

  3. Тази от клипа печели приза мис куха лейка за вечни времена

  4. Изгледах клипа и останах без думи. Не мога нищо да кажа. Това кривокрако девойче явно е шмъркало повече от дозата кокаин за деня. Ама то живяло в Германия, ама стоките, които там били 35 евро тук били 60 – 70 лв.????? или 35 евро по 1,95 лв = ????? Ама то глобалното затопляне = комунистите виновни, ама дупките в озоновия слой на северна Америка = комунистите виновни, ама, че не е оправена, както трябва = комунистите виновни, ама Китай комунистическа държава тя била лоша ама ……. Репортерката защо не го попита това девойче, коя от магнаурските школи или скрътската академия е завършила (има едно селце в Петричко Скрът, та на времето се майтапехме с техните образователни постижения). Най – вероятно образованието си го е получила в някой от „свободните“ университети на чичко сорос.

  5. Между другото , поздравления за статията ! Хубаво е написана . Обаче тази на видеото разби всяка надежда в мен , че света ще се оправи ! Не е само това същество безмозъчно , МНОГО СА КАТО НЕЯ ! Трябва голяма чистка , колкото и да ме боли !!! В противен случай , не само хора няма да останат , ами и планета ! И забележете , ако можела щяла да избие всички комунисти !!! Представете си да дойдат тези паразити на власт ………

  6. Гледайте клипа с това заблудено изчадие ! Комунистите и били виновни за всичко и за глобалното затопляне най вече !!!! Не е виновен борисов , нито доган , виновен си е тъпия български народ ! Какъвто народа , такива и политиците му !

  7. И да е получил такъв хонорар – напълно го е заслужил защото статията е чудесна ! Не на последно място и за израза:„За жалост и това е руско, мамка му!“.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s