Американското посолство облъчва българите във Facebook

Информационната война тече с пълна сила и в социалните мрежи. Посолството на САЩ в България пуснаха рекламирана публикация, в която категорично хвърля вината за свалянето на малайзийския самолет върху руските опълченци

Newswala-i-united_states_of_america_embassy_logo

Въпреки че до момента САЩ не показа нито една снимка от разузнавателните си сателити или каквото и да е било доказателство, с което да подкрепят обвиненията си срещу Русия и руските опълченци в Източна Украйна, Вашингтон прави всичко възможно „правилната“ позиция да стигне до всеки телевизионен зрител, читател или потребител на социалните мрежи.Историята със свалянето на малайзийския боинг започва все повече да прилича на провокацията с използването на химически оръжия от наемниците в Сирия дни преди пристигането на поканените от Башар Асад инспектори на ООН. Тогава отново ни се заявяваше, че Вашингтон разполага с „аудио запис“, доказващ вината на правителството, а манипулацията стига още по-далеч, когато Джон Кери с минорен тон показа снимки от Ирак от преди повече от 10 г. В последствие автора на снимката, известен фотограф на Ройтерс, разпозна своята снимка и припомни откъде всъщност е тя.

След свалянето на боинга над Украйна властите в Киев побързаха да заявят, че разполагат със записи на телефонни разговори, доказващи вината на Русия и опълченците. Преди няколко дни обаче говорителя на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Лисенко заяви на прескоференция, че Украйна всъщност не е обвинила Русия, а е изказала „една от версиите“. Тоест, категоричното обвинение се трансформира във версия, а „версията“ е недоказано обвинение, градящо се на хипотези.

САЩ отказва да покаже какво са заснели сателитите на разузнаването им, но се придържат към елементарната версия, че Русия е виновна и няма как да е иначе. Анализаторите на ЦРУ обаче мълчат, защото се опасяват, че тяхната позиция се различава силно от тази на Белия дом…

 

Американското посолство в София пусна платена реклама във Фейсбук, с която обвинява руските опълченци за свалянето на малайзийския боинг МН17.

В платената реклама се казва, че „вероятно“ руските бунтовници са свалили пътническия самолет.

Видно е, че страницата на посолството е много малка и няма достатъчен обхват. Едва 21 хиляди фена харесват страницата на посолството. С допълнително заплащане обаче поста достига до многократно повече хора. Ето я рекламираната публикация:

usa-reklama

 

 

5 коментара to “Американското посолство облъчва българите във Facebook”

 1. сащ,обама, ес и укранските фашисти са обида за света…убийци тласкащи ни към ядрен ад.оон и човечеството
  трябва да ги спрат.крайно време е

 2. Логиката, завещана ни от древния Рим задава вечния въпрос: „А кой би имал сметка, /интерес, полза, печалба/, от деянието!“ Дали Русия или САЩ? А логиката на антилогиката задава веднага въпроса: „А не може ли този, който няма интерес, все пак да го е сторил, за да натопи този, който има интерес, но не го е сторил?“ Отговорът на „вечния въпрос“ оневинява Русия! Но отговорът на въпроса, зададен от смахнатата „логика на антилогиката“ е обвинение срещу Русия! Задавам и третия /си/ въпрос: Толкова ли са изперкали готвачите от информационната американска кухня, че ни поднасят традиционната отколе китайска манджа „Бой на тигър с дракон“ като американски специалитет!? А то си е просто “ Котка със змия по шанхайски“! И без лупа е видно!

 3. Крайно време е да затворят това посолство. Що се отнася до инцидента – типично амириканско-натовска инсценировка, в стила на инсценираните масови гробове на мюсюлмани и албанци в Югославия – един камион кокали от близката кланица, няколко смачкани лични карти – ето ти ги жертвите готови за журналистите. Никой оператор на въздушни превози не би пратил самолет с живи пътници по този маршрут.

 4. Още на времето Пилат Понтийски е казал на Исус:„Какво е това, „истина“ ?!“
  Истината като чисто философска категория не може да съществува в условията на диктатура. По времето на Римската империя истината е била определяна и налагана от желанията на императора.
  По подобие на това в наше време нараства тенденцията „истината“ в световен мащаб да бъде натрапвана от интересите на „най–демократичната държава“, без да се търси сметка дали тя отговаря на фактическото състояние на нещата или не. Безспорно това са опити за налагане на една глобална диктатура.
  От друга страна, ако е наложително да се води разследване за разкриване на истини, които са нежелани за глобалния сатрап, намират се начини това разследване никога да не бъде приключено.
  Много е вероятно точно такава съдба да сполети разследването за свалянето на малайзийския боинг МН 17.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s