Антируския фронт на САЩ: Ислямски фанатици, либерали и нацисти

САЩ е наясно, че не може да унищожи Русия чрез директна война, за това разгърна фронт от ислямски радикали (сунити), либерали и неонацисти срещу нея

Screen Shot 2014-07-03 at 12.11.04 PM

Анализът на ситуацията в „постреволюционното“ устройство на Ирак, Тунис, Либия и Египет показва, че съществуват други, по-дълбочинни причини на псевдодемократичната кампания, поддържана от западната коалиция. Главното е укриваното намерение на САЩ да сблъскат своите основни геополитически съперници – Русия и Китай, с третия не по-малко опасен конкурент – ислямът.

==========================================

Радикалния ислям – новото оръжие на Запада

автор: Красимир Иванджийски

==========================================

Антируският фронт е разгърнат – ислямски радикали, либерали и нацисти

Реализираният от Запада сценарий предполага унищожаване на Русия като държава. За изпълнение на поставената задача ще бъдат използвани най-различни екстремистки сили, които ще получат щедро финансиране, оръжие и пропагандна подкрепа.

Съюз на нацистите, ислямистите и либералите – това е инструментът на външните сили, действащи срещу Русия. Опитва се да изнудят Русия да воюва с този алианс покрай границите и на територията си.

Западът реализира сценария си по изтънчен начин – с ръцете на антизападните сили: ислямистите (южният вектор – Кавказ, Централна Азия) и нацистите (западният вектор – Украйна). Методът е терористична война чрез евтина масова сила – бойци, наемани на място и в съседните държави. Създаването на точки на нестабилност в страната позволява да се организира постоянно действащ източник на бойци. Спадът на жизнения стандарт води до падане на цената им. Паралелно с това върви нагнетяване на национална и религиозна истерия, а също така осигуряване с оръжие.

Същността на терористичната война не е победата в бойните сблъсъци, не е превземането и поставянето под контрол, а създаване на територии в състояние на хаос и перманентна нестабилност. Тоест важен е самият процес на войната, който позволява да се унищожи страната като икономически субект.

Етапите на разгръщане на войната са: създаване на огнища на напрежение по периметъра на стратегическите и национални граници на Русия, след това на нейна територия и, накрая, сливане на външни и вътрешни фактори на дестабилизация.

В западна посока, в Европа, с бурни темпове се възражда неонацистката идеология, която е русофобска по същността си. Същевременно в плацдарм срещу Русия превръщат Украйна с нейния съюз от нацисти и либерали във властта. Съставът на киевския режим отразява и двата проекта на САЩ – неолибералите, които управляват икономиката и уреждат по-тесните връзка със Запада, и неофашистите, които с груба сила унищожават несъгласните.

Режимът в Киев вече няколко месеца участва в създаването на мащабни военизирани „ескадрони на смъртта”, замаскирани като „териториални батальони”, „национална гвардия” и тем подобни подразделения. Те са подготвени, освен за всичко друго, и за трансгранични рейдове срещу основния враг на фашизма – Русия.

Европейските източници съобщават, че Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна, оглавяван от нацистите Ярош и Парубий, е изпратил сови емисари в Западна Европа – да вербуват крайнодесни и неофашисти за борба срещу руснаците. Вече е създадено френско разклонение на „Десен сектор”, чиито членове трябва да попълнят редовете на така наречената „национална гвардия”. Една от ключовите фигури тук е Гастон Бесон, ветеран от войните в Хърватска, Босна, Бирма, Лаос и Суринама, който дори в интернет публикува обяви с предложение за участие в „кърваво сафари” в Украйна.

Прави впечатление също така информацията за проникването в Калининград през Полша на активисти от „майдановската сотня”…

 

Автор: Николай Малишевски

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s