Айвън Елънд: САЩ са сваляли пътнически самолети без капка разкаяние

Айвън Елънд изрази своето възмущение от американското невежество по история и лицемерието на Вашингтон и западната преса в своя статия за изданието Huffington Post

malaysia-airlines-plane-crash-ukraine

Айвън Елънд публикува статия за Huffington Post, в която коментира отношенията САЩ-Русия и лицемерното и едностранно представяне на трагедията със сваления малайзийски боинг с цел да се демонизира Русия.

Елънд припомни как Съединените щати свалиха пътнически самолет над Персийския залив през 80-те години и никога не са показали разкаяние за това. Айвън Елънд подчертава и обстановката, при която се случи това. През 80-те години САЩ усилено подпомагаше Садам Хюсеин, който години по-късно заклеймиха като „зъл диктатор“ и обесиха собственоръчно, когато нахлуха в Ирак, под предтекст, че страната разполага с биологични оръжия, каквито и до днес не бяха открити въобще:

„Помнят ли американците иранския граждански самолет, който без

big_a3476bbca22ce569ed2b4f847ecf78f2Айвън Елънд е уважаван и доказан анализатор от Независимия Калифорнийски университет и експерт по въпросите на националната сигурност.

всякакви извинения бе свален над Персийския залив от системата Aegis, когато през 80-те години САЩ се намеси в ирано-иракската война на страната на Садам Хюсеин? Явно не, защото печалната истина е, че американците не се интересуват от история“,

пише Елънд.

Според експертът вина за трагедията носят украинските власти, които са пренасочили самолета над зона, в която се водят усилени военни действия и не са затворили въздушното си пространство за граждански полети въпреки обстановката в страната. Елънд изказва мнение, че медиите са обвинили Русия веднага, защото тя е „лесна жертва в създалата се ситуация“.

Елънд напомня как неотдавна САЩ помогна на „Косовската освободителна армия“ да отдели Косово от Сърбия, традиционен съюзник на Москва. Така Русия се почувства излъгана, когато одобрението на нейната резолюция за Латвия от страна на ООН бе използвана от Запада за свалянето на Муамар Кадафи. Освен това, авторът на статията говори за вмешателството на ЦРУ в държавните преврати по цял свят, включително и в Украйна.

Затягането на „пръстена на контрола“ не бе мъдро решение, отбелязва Айвън Елънд. „Виждайки как се разрушава важна за нея буферна зона, Русия се опита да спаси всичко, което можеше. И лицемерието на САЩ да критикува Русия за това, че укрепва своята буферна зона, е абсолютно поразително“, пише анализаторът.

 

___________________________

Използвани източници: „The Huffington Post“, „Fbr.bg“

One Comment to “Айвън Елънд: САЩ са сваляли пътнически самолети без капка разкаяние”

  1. Да… а БГ-медиите идиотски пригласят на краварите. Защо ли???

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s