Шувалов: Евразийския съюз ще има своя обща валута

Вицепремиера на Русия Игор Шувалов заяви, че  Евразийския съюз ще има собствена обща валута, с което индиректно наличието на проекта „Алтън“ бе осветено, коментират анализатори и журналисти

shuvalov

 

Първия вицепремиер на Русия Игор Шувалов заяви, че в близките години новоучредения Евразийски съюз ще има и своя обща валута.

«В идните 5-10 години и въпросът за едина валута ще бъде решен, ще има емисионен център и единна валута. Това нямаше да е възможно, ако не бяхме съхранили рублата след разпада на СССР. Ние развалихме единното икономическо пространство и сега с останалите държави ще се опитаме да го възвърнем.», заяви Шувалов.

Image_4031867_407С това наличието на проектът „Алтън“, за който отдавна тече неофициална информация практически се потвърждава.

Това е втори опит на Москва да създаде икономически съюз след комунистическия СИВ (Съвет за икономическа взаимопомощ) и втори опит за обща валута след преводната рубла. Това е втори опит на Москва да създаде икономически съюз след комунистическия СИВ (Съвет за икономическа взаимопомощ) и втори опит за обща валута след преводната рубла. 

Интересна подробност е, че първородно идеята за Евразийски съюз се ражда в България в периода 19-20 в. Алтъните са стара парична валута в Русия, напомняща славни времена. Освен това има и волжки български хан на име Алтън бек.

 

____________________________________

използвани източници: „Континенталь“, „24 часа“

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s