Виктор Орбан обяви, че се отказва от „демокрацията“

Орбан се обяви за скъсване с неолиберализма в името на преследването на националните интереси

3109652516

В реч пред етнически унгарци в румънския град Байле Виктор Орбан обяви, че през новият си 4-годишен мандат ще преследва националните интереси на страната си, а не някакъв неолиберален модел на демокрация.Орбан изказа аргумента, че в настоящата глобална обстановка е нужен силен център на съсредоточаване на държавната власт и даде за пример държави като Китай, Русия и Турция. Виктор Орбан заяви подкрепата си за „по-авторитарна“ държава и намерението си да се откаже от либералната демокрация, която според него не гарантира постигането и защитаването на националните интереси.

„Водещ въпрос на нашите дни е да разбереш политическите системи, които не са нито западни, нито либерални, нито либерални демокрации и в някои случаи вероятно изобщо не са демокрации, но въпреки това народите им успяват“, заяви Виктор Орбан в изказването си.

„Скъсвайки в догмите и идеологиите, ние ще търсим как да си изковем нова форма на унгарската държава, която да направи обществото ни успешно за десдетилетие напред в глобалното състезание.“, добави още унгарския президент.

Виктор Орбан се радва на солидно подкрепа сред гражданите на Унгария. Първия мандат на Орбан започна след категорична и солидна за Централна Европа победа през 2010г. Тази година Орбан получи 45% на изборите и беше преизбран за още един мандат от 4 години.

 

 

 

___________________________________

използвани източници: „Стандарт“, „The Wall Street Journal“

 

5 Коментари to “Виктор Орбан обяви, че се отказва от „демокрацията“”

  1. Има ме го Орбан и той се казва Волен.Прогледни българино.!!!!!

    • Като няма качествата на Орбан, ако милее за България би трябвало поне сега да си подаде оставката, а не да погубва партията, която трябва да влезе в обединяването на националните партии, което започна !!!

  2. Отдавна се е появил ама оФцете не го виждат от шума на Поп-културата …

    • Ако се има в предвид единственият, който говори истината, разликата между него и Орбан е от такъв характер, като че ли нарочно отблъсква хората от себе си !

  3. На предстоящите избори и ние ще дадем гласа си за българския Орбан, но поне засега той още не се е появил…

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s