На фона на клането в Газа: САЩ се готви да даде още пари на Израел

Министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл спешно поиска от Конгреса да бъдат отпуснати $ 225 млн.долара на фона на израелската агресия спрямо Палестина, която за 20 дни доведе до смъртта на над 1000 цивилни

gaza2_2

С избухването на поредната кървава кампания на ционисткия режим срещу жителите на Газа и избиването на над хиляда цивилни в последните 20 дни сред американските данъкоплатци отново изникна въпроса защо докато градове като Детройт фалират Съединените щати трябва да финансират военната агресия на Израел. Опитите на ООН да накара режима в Тел’авив да прекрати кървавата кампания завършиха с обвинения в „антисемитизъм“.

Миналата седмица Чък Хейгъл изпрати уведомително писмо до Конгреса, в което съобщава, че вече гласуваните  $ 351 млн. финансова помощ за военните разходи на Израел няма да са достатъчни и поиска незабавното отпускане на допълнителни $ 225 млн.

Този понеделник обаче лидера на мнозинството в Конгреса Хари Рийд дори заяви, че допълнителните $ 225 млн. няма да са достатъчни за нуждите на израелските военни сили и призова обема на допълните средства да бъде по-голям.

Израелската кървава политика е солидно финансирана от американските данъкоплатци по силата на приетото през 2007г. споразумение между САЩ и Израел, според което всяка година в срок от 10 години САЩ ще дава безвъзмездно на Израел по $ 3 млрд. за посрещане на военните нужди на режима в Тел’авив. Управляващите демократи обаче смятат да увеличат още повече обема на отпусканите средства веднага след изтичането на срока на настоящото споразумение през 2017г.

 

 

____________________________________

използвани източници: „PressTV“, „NY Times“

2 коментара to “На фона на клането в Газа: САЩ се готви да даде още пари на Израел”

  1. Това е повече от чудовищно! Дори дявола не е способен на такава жестокост,но гнусните израелци явно са способни. На фона на всичко това света продължава да си дреме и да приема като нормално това. Да обаче това автоматично ни прави съучастници,като цялата долна и долнопробна американска и израелска измет.

  2. А на честните хора по света остава да чакат кога филмите за природните катастрофи над Америка ще се превърнат в действителност !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s