Украинската армия изстреля балистични ракети към Източна Украйна – САЩ мълчи!

Американски официални лица потвърдиха за CNN, че през последните 48 часа американското разузнаване е засекло изстрелването на няколко балистични ракети по посока Източна Украйна от украинската армия, Съединените щати и държавите-членки на НАТО засега мълчат

akash_missile_test_pti_360x270

Кореспонденти на CNN заявиха в ексклузивно влючване, че армията на Украйна е изстреляла балистични ракети с малък обсег срещу Източна Украйна.Американските военни потвърждават наблюденията на разузнаването, според които през последните 48 часа от територии, контролирани от украинското правителство са изстреляни балистични ракети срещу територии под контрола на про-руските опълченци. Това предвещава сериозна и драстична ескалация на конфликта между Югоизтока и Запада. Адските снаряди носят бойни глави с заряд от стотици килограми, които могат да избият хиляди хора, подчертава коресподента на CNN Барбара Стар. За сега не се съобщава точката на изстрелването на балистичните ракети и точката на удара.

„За сега Вашингтон мълчи, защото позицията за тях е неловка. Имаме „добрите момчета“, които изстрелват балистични ракети“, заяви кореспондента на CNN по време на ексклузивното си включване.

За сега мълчание удържат и Киев и Москва, но според CNN САЩ ще помоли властите в Киев да не употребяват повторно подобни оръжия. Кореспондента на медията подчерта още, че изстрелването на балистичните ракети идва в момент, когато се полагат усилия за провеждането на разследването на свалянето на малайзийския боинг МН17.

След свалянето на боинга украинските власти увериха, че разследващите ще получат достъп до мястото на катастрофата, но експертите бяха обстрелвани от украински хеликоптери, което украинската армия определи като неволна грешка, а сега чуваме за изстреляни балистични ракети.

 

 

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s