Безплатни жилища за роми в пострадалия от наводненията кв. Аспарухово

Жителите на варненския квартал Аспарухово посрещнаха с възмущение новината, че община Варна ще раздаде жилища и ще засели циганите в техния квартал, а не във Възраждане, както беше планирано по-рано

430x307

Именно заради незаконните цигански катуни се случи наводнението след пороите във Варна. Сега жителите на Аспарухово получиха още една лоша новина – стотици цигани ще получат социални жилища и ще бъдат заселени в техния квартал.Безплатните жилища ще бъдат построени и раздадени благодарение на европроект. България получава най-малко средства от еврофондовете и ако пресметнем колко членски внос сме внесли в евробюджета за изминалите седем години равносметката е, че сме дали, колкото и сме получили с особено важната разлика, че парите от Европа могат да бъдат инвестирани само по определени проекти, а според належащите нужди на обществото.

Социалните жилища, които Община Варна планираше да построи в кв. Възраждане по европроект, могат да бъдат изградени в пострадалия от наводнение квартал Аспарухово. Това става ясно от обявена от общинската администрация обществена поръчка за изготвяне на технически проект за жилищна сграда за социални нужди в южния квартал.

Общината получи одобрение по проекта за близо 4 милиона лева в началото на тази година, но при последвалите обществени обсъждания срещна силен отпор от жителите на Възраждане, които заплашиха с масови протести, ако се стигне до реално строителство. Раздадените апартаменти ще бъдат 42.

 

 

_______________________

използвани източници: „Topnovini-VARNA“

 

4 коментара to “Безплатни жилища за роми в пострадалия от наводненията кв. Аспарухово”

  1. Днес в 18.00ч в кв.Аспарухово пред Кметство „Аспарухово“ ще се проведе протест срещу тези жилища и поради това, че в квартала нищо не се прави, нито дерето, нито улиците. …

  2. На циганите , които предизвикаха там наводненията – ще им дадат безплатни жилища ??? А хората от Мизия , които не са виновни за потопа ……!!!!!!!!!! ??????

  3. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

  4. Планирано е първо да ни размесят добре с циганите и след това всички отиваме в „ГАЗА – 2“ !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s