Моралния провал на лицемерния Запад – Пол Крейг Робъртс

 Бившия финансов министър на САЩ в кабинета „Рейгън“ отправи остри критики към САЩ и Запада в анализ, публикуван на личния му сайт заради лицемерното им поведение, докато едновременно хиляди палестинци и украинци биват избивани от две правителства, подкрепяни от Вашингтон

В момента се извършва поредното клане на палестинци, инициирано от Израел и демоничния израелски лидер Бенямин Нетаняху, който дори заяви, че този път „кампанията ще се проточи“. Станахме свидетели на поредните израелски военни престъпления, подкрепяни от „Великия и морален Запад“, който е изключително загрижен за смъртта на 290-те пасажери на борда на МН-17, че дори прокламират готовността си да тласнат света към нова глобална война, докато броят на труповете в Палестина се увеличава толкова бързо, че информацията ви за точния брой на жертвите няма да е актуална максимум пет минути след като сте направили последна справка. Но в общи линии имаме над 1,200 убити, над 2,000 ранени деца, 1,170 жени и  257 възрастни.

Четейки западната преса, гледайки западните телевизии и слушайки западните радиостанции човек остава с внушенията от пропагандата, която тече през тях, че палестинците са виновни за израелските атаки над Газа, така както се внушава, че Русия е свалила малайзийския Боинг. Няма доказателства, но пропагандата не се нуждае от такива. Нужно е това просто да се преповтаря отново и отново.

Човек би се замислил защо „Великия морален Запад“ не наложи санкции на Израел или на подкепяното от Вашингтон правителство в Киев, което бомбардира цивилното население, рушейки домовете им, жилищни комплекси инфраструктурата в райони, в които хората се превърнаха в жертви на русофобското правителство, инсталирано от Вашингтон, на мястото на това, което те бяха избрали на предишните избори. Но „Великия морален Запад“ помага само на носителите на смъртта и разрухата, не на жертвите.

Палестинците са подложени на систематизирано и целенасочено изтребление, точно както ние избихме коренното население на Америка. Оказва се, че израелското правителство може точно, както и американското, да прави каквото си иска.

Израел винаги е провокатора на агресията, но и винаги играе ролята на „жертвата“. Палестинските жени и деца са подчовеци – „змии“, както един израелски политики ги нарече, които се промъкват през тунелите, носейки колани с бомби и идват да взривят невинните израелци, докато те спокойно си стоят в кафенето и мирно дискутират философски въпроси и последните новини от печата. За да се спре това „клане на невинни израелци“, Израел трябва да взриви колкото се може повече  палестински болници, училища и домове.

Това не е просто военно престъпление, а престъпление срещу човечеството, което бива игнорирано от големите морални арбитри – правителството на САЩ, което заедно с израелското размахва юмруци пред Русия.

Вашингтон обяви за „терористи“ жителите на Източна Украйна, които се противопоставят на режисирания от него преврат в собствената им държава и само търси подходящо оправдание, за да изпрати американски войници легално, за да избият тези „терористи“.

Дейвид Уард, депутат от парламента на Великобритания заяви, че ако живее в Газа и е жертва на израелската кръвожадна и агресивна политика също би изстрелял ракета по посока на Израел…

В Америка успеха на израелската пропаганда, на която медиите не опонират никога, разбира се, надминава дори успехите на собствената пропаганда на САЩ. Повечето американци вярват, че палестинските жени и деца ходят забулени, носещи под дрехите си експлозиви, които тайно влизат в Израел и просто се взривяват докато израелците си пият кафето.

Ако палестинците бяха заплаха за Израел как се случи така, че държавата им беше превърната в гето, в което те са заклещени или бягат панически в чужди държави и бежански центрове?

 

 

Автор: Пол Крейг Робъртс

Превод: Alter Information

7 коментара to “Моралния провал на лицемерния Запад – Пол Крейг Робъртс”

  1. вижте, аз бях дете и в блока ни се настани цяло семейство палестинци, няма да ви описвам ужаса в очите ми, когато видях крачетата и ръцете и белезите от шрапнели по телата на децата. Това никога не се забравя, но въпреки всичко, когато отивам на българо-палестинска вечер виждам в очите им стремеж към по-добро, сила и неотстъпчивост, такива качества, които у моите сънародници и до ден днешен не съм видяла.

  2. Може ли само да предоставите линк към оригиналната статия на английски? Ще съм ви много благодарен!

  3. Те първо се поддадоха на това което скроиха сега със закон у нас – продаваха земите си на богоизбраните.

  4. Палестинците са в много несправедлива ситуация. Не могат фа отидат на работа в Израел, но немогат и да се върнат при другите араби защото и там ги убиват. Това е живота или го приемаш или не, но ако само си помисля , че някой може да ми взриви жената и децата, а камо ли да ме стреля с ракети. Ще ги избия ако ще и да се разчуе.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s