Русия към Европа: Ще плащате по-скъпо за енергийните доставки

Ден след като САЩ, Канада и ЕС въведоха нови санкции Русия заплаши, че ще увеличи цените на доставките за европейския енергиен пазар

Russia's Foreign Minister Lavrov speaks during a news conference in Sofia

Най-засегнатите от това ще бъдат държавите-членки на ЕС от Централна и Източна Европа. Най-вече България и Словения, чиито доставки на газ са почти на 100% изцяло руски.

Отговора на Русия на наложените от САЩ и Европа санкции не закъсня. Русия обяви, че е възможно цените на енергийните доставки за Европа да се увеличат в следствие на „несъстоятелността на ЕС да води независима политика“, визирайки наложените под натиска на Вашингтон нови санкции срещу Москва.

„Това е необмислено и безотоговорно поведение. Това неизбежно ще доведе до увеличение цената на енергийните доставки за европейския пазар.“, заявиха от руското външно министерство.

Москва разкритикува ЕС, заявявайки че налага нови санкции поради натиска на САЩ и от това ще пострадат най-вече европейските граждани, които ще се наложи да плащат по-високи цени за енергийните доставки от Русия към Европа.

И тъй като Европа няма алтернатива на руските доставки ще се окаже единствения губещ от налаганите санкции, тъй като увеличението на цената на енергийните доставки въобще не засяга Съединените щати, които принуждават ЕС да въвежда санкции срещу Русия.

Стотици европейски компании вече търпят загуби заради обтягането на икономическите отношения между Москва и Европа. Недоволството си вече изрази Германската Търговска Камара, а по последни данни 3 000 немски компании вече отчитат сериозни загуби. Освен това Германия е принудена да въвежда санкции срещу Русия, въпреки че немски компании разработват руски газови находища съвместно и Германия купува руския газ на преференциално ниски цени.

От външното министерство на Русия предупредиха САЩ, че наложените санкции може да се върнат като бумеранг към самите тях и да доведат до „осезаеми последствия“ и за американската икономика.

Най-верния американски сателит в Европа – Полша също пострада от санкциите срещу Русия, след като Москва забрани вноса на полски плодове и зеленчуци.

Очевидно, последствията и тежестта от налаганите санкции срещу Русия ще изпитат предимно гражданите на Европа.

 

 

______________________________________

използвани източници: „PressTV“

 

 

 

3 Коментари to “Русия към Европа: Ще плащате по-скъпо за енергийните доставки”

  1. Омръзна ни и ето Казваме Стига на ограбването от страна на САЩ и Е.С. ! Бог е с нас и ще ни оттърве от скъпия европейски газ и от скъпия американски петрол! Заради мръсните фашисти на нашите бензиностанциите плащаме най-скъпите горива! За това стоките ни са скъпи и нерентабилни! Ето ние не изнасяме нищо за Е.С., а изнасяме стоки за стотици милиарди за Русия! Нашата икономика не може без руските пазари! Миналата година изнесохме стоки за 134 милиарда долара за Русия и нито за един лев за Европа! Нито евро от Еврофондовете не е постъпило у нас за последните години, но добре че хиляди милиарди дойдоха а от Руските фондове и затова сега сме все пак страшно богати!За това казваме стига!

  2. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

  3. НА ТАКОВА МАГАРЕ – ТАКЪВ САМАР !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s