Анализатор от ЦРУ: САЩ трябва да спре да излива милиарди в Израел

Това ще е добре за фискалната политика на САЩ , но и ще намали съучастието на страната в кървавата политика на Израел, смята бившия топ-анализатор от ЦРУ Пол Пилар

pillar_200-1fa94911b0b9320fe5f4a5614c12573bc83b61eb-s6-c30

 

Пол Пилар е известен анализатор от ЦРУ, който е работил в разузнавателната агенция 28г. и в момента е гост-професор в университета на Джорджтаун за изследвания във сферата на сигурността.В последната си статия Пилар изразява мнението, че САЩ трябва да прекрати споразумението, според което с пари на американския данъкоплатец САЩ дава безвъзмездно по 3 млрд.долара на Израел всяка година. Това, според Пилар, е нужно, но за политиците във Вашингтон изглежда нереалистично, допълва той.

Пилар коментира, че докато Израел уверява световната общност, че полетите до Тел’авив не трябва да бъдат спирани, за да не страда израелската икономика, същевременно уверява, че Хамас е огромна заплаха за гражданите на Израел, за да оправдае поредната си кървава кампания срещу Газа. Това, според Пилар е повече от противоречиво – как така полетите не трябва да бъдат спирани, защото нямало риск за чуждите туристи и представители на бизнеса, а същевременно Хамас застрашава Израел и за това сега израелската военна машина изравнява Газа със земята. Или има риск, или не.

„Израелското правителство се противопоставя на забраната за полети поради икономическите си интереси.“, заявява Пилар.

Пилар заявява, че спирането на финансирането на Израел от страна на САЩ ще бъде „умен ход“:

„Това е не само част от фискалния интерес на Съединените щати, но и ще означава, че американските данъкоплатци повече няма да са принудени да плащат за бомбардирането на жилищни сгради в Газа. В момента повечето израелски и американски данъкоплатци пълнят сметката на израелското правителство и финансират деструктивната политика на техните собствени правителства. Трябва да има натиск това споразумение да бъде прекратено“, пише бившия топ-анализатор на ЦРУ.

Коментирайки трансформирането на САЩ от страна на излишъците до една от най-задлъжнелите страни Пилар изказва мнението, че това се е случило заради решенията на САЩ да инспирират войни като тази в Ирак, която струва над 6 трлн.долара на данъкоплатците.

 

 

_________________________________

използвани източници: „Consortium News“, „The National Interest“ (блог на Пол Пилар)

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s