Киев ще бъде без отопление през зимата…

От няколко дни гражданите на Киев вече нямат топла вода

man_welding_pipes_ukraine

Властите в Киев предупредиха жителите на столицата, че през зимата „температурата в жилищата няма да е особено комфортна“, поради липсата на газ.Директора на градската общинска администрация на Киев Дмитрий Новицки заяви, че газа за отоплението на столичаните няма да бъде достатъчен през зимата и предупреди, че киевчани ще бъдат без отопление през зимата. Освен това властите разглеждат вариант за преизчисление на тарифата за отопление, допълни още Новицки.

„Запасите от газ, с които разполага в момента държавата са строго разчетени между регионите. На Киев се полагат 1 млрд. и 200 млн. кубични метра газ за отопление. Това количество обаче е недостатъчно за нормалното отопляване през зимния сезон и температурите в жилищата няма да са особено комфортни“, заяви Дмитрий Новицкий.

За капак от няколко дни насам киевчани са без топла вода, отново поради недостига на газ.

Припомняме ви, че от украинските газови хранилища мистериозно изчезнаха 15млрд.куб.м. газ след свалянето на президента Виктор Янукович. Тогава, на 12 април, 2013г.  кръстихме своя анализ и коментар по темата така:

 Напрежението и недоволството отново ще избухнат през зимата и е вероятно и това правителство да бъде свален, като този път подстрекателството на Запада ще бъде напълно излишно. Еуфорията от „Евромайдан“ вече изчезва и жителите на Западна Украйна започват да се сблъскват с реалността – те не получиха покана за членство в ЕС, просто защото това никога не е било под въпрос, макар че еврочиновниците, които идваха в Киев им говореха точно за това. На чело на страната застанаха просто друга група от олигарси, а протеста ужким беше срещу олигархията. Хората са недоволни от това, че заплатите и пенсиите ще бъдат замразени, а цените ще скочат, заради условията, които МВФ налага на Украйна.

5 коментара to “Киев ще бъде без отопление през зимата…”

 1. Много яки както винаги! Браво на АтерНинформейшън! По-често пускайте и ще видите как след година-две никой няма и да си спомня НеНовините.

  • Добре би било да се спазва правописЪТ, но предпочитам истината с грешчици пред напудрените безупречни манипулации !

  • Иди пръдни в бутилка и пращай на хохлите, че им измръзна киселото зеле.

 2. на сам, конфортна, На чело, протестЪТ ужким беше срещу олигархията – а неграмотност, а?

  • А-б-в-г….в г….
   Прави ми впечатление, че малоумници като теб, безсилни пред фактите, могат само да се правят на даскали. Айде’, завивай се с буквара и изчезвай.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s