Пол Робъртс: Кланетата и лъжите на САЩ и Израел са безкрайни

Бившия финансов министър на САЩ в кабинета „Рейгън“ отправи остри критики към САЩ и Запада в анализ, публикуван на личния му сайт

Paul-Craig-Roberts-White-House

Уважаваният финансист и бивш финансов министър на Съединените щати по времето на президента Роналд Рейгън заяви, че с действията си САЩ води света по пътя към „последната война“.

„Барабаните на войната бият силно във Вашингтон, европейските столици и проституиращата Западна медия“, започва коментарът си Пол Робъртс.

Според бившия финансов министър на САЩ войната срещу Русия е самоцел на Северноатлантическия алианс:

„НАТО отчаяно се нуждае от война и този път целта е Русия – основна ядрена сила. Смъртоносните последствия от подобна война ще се разпрострат отвъд Европа, САЩ и Русия и ще засегнат целият свят. Западните лъжи спрямо Русия застрашават живота на земята и доказват, че Запада е едновременно безразсъден и безотговорен.“, заяви Робъртс.

Пол Робъртс нарича европейските държави „американски васали“ и хвърля отговорността за клането в Украйна над правителството, което според него изпълнява нарежданията на Вашингтон:

„Клането организирано от Вашингтон и ръководено от подставеното от Вашингтон правителство в Киев и американските васали от ЕС, което се провежда в бившите руски територии, които днес са украински, е не просто широко непредставлявана в Западната преса тема, но то е или отричано или за него се обвинява Русия“, пише бившия финансов министър на САЩ.

Робъртс недоумява защо лидера на Германия – Ангела Меркел безропотно изпълнява нарежданията, идващи от Вашингтон, въпреки че те са в разрез със собствените интереси на Германия и Европа. Според Робъртс, Израел и САЩ са държави-убийци:

„Защо Меркел позволява на Вашингтон да притиска Германия в конфликт с Русия, който произвежда огромно недоволство на Русия спрямо Германия? Това не е ли показател за провала на Ангела Меркел като лидер на Германия? Управленията на Клинтън, Буш и Обама поведоха света по пътя на последната война. Как е възможно тази злина да остане незабелеязана? Двете държави-убийци се наричат САЩ и Израел. Толерирайки техните безкрайни кланета и лъжи светът трябва да се подготви за своята собствена смърт“, заявява американския финансист.

 

 

__________________________________________

използвани източници: „Paul Roberts“ – INSTITUTE FOR POLITICAL ECONOMY

 

8 коментара to “Пол Робъртс: Кланетата и лъжите на САЩ и Израел са безкрайни”

  1. За съжаление нашите продажни политици са се поддали на влияние и подкупи от американското правителство и всячески разделят държавата ни, като плячка между останалите държави. И задниците си биха дали срещу пари
    /което си е проституция един вид/ Лошото е, че с пари щатите са купили правителства и на други държави и си разиграват коня както си искат.Още по-лошото е , че не дай боже да стане военен конфликт с Русия, последиците за нас като съюзници на НАТО ще са много неприятни.Щатите вероятно ще бъдат сринати до основи а и който се е захванал срещу Русия добро не е видял /вижте историята/.

  2. За съжаление в меркантилният свят в който живееме , групировки като ислямска държава се явяват като куректив а не САЩ !

  3. Това и без Пол Робъртс да го снася, смятам, че на всички отдавна ни е ясно…само дето много от нас жумят, дори си стискат яко очите…

  4. Помощник секретар на МФ означава Заместник-финансов министър, а не някаква си секретарка във Финансовото министерство ( както е в България)! Освен това е икономически съветник на Рейгън и основоположник на Рейгъномиката! Има много приятели в Белия Дом, в Конгреса, В ЦРУ, ФБР! И е много наясно какво се мъдри в Белия Дом!!!

    • хах, Нелче, в парламентарните републики и монархии, когато изпълнителната власт се оглавява от премиер-министър (министър-председател) неговите съветници в кабинета (министерски съвет) се наричат министри, а в президентските републики, където изпълнителната власт се ръководи от президент се наричат секретари.

  5. С цялото ми уважение към публикациите ви – Пол Робъртс не е бил министър на финансите, а помощник секретар на Министерството на финансите за икономическа политика – http://www.paulcraigroberts.org/pages/about-paul-craig-roberts/

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s