Кои са „Бултюрк“ и какво се договорят с тях от ГЕРБ?

Цвета Караянчева: „Вече работим директно с Турция“

https://alterinformation.files.wordpress.com/2013/12/249-300x240.jpg

Предизборната надпревара започна и както на всички избори, в които ГЕРБ са участвали до сега, отново включва обичайната надпревара между тях и етническата партия ДПС за гласовете на турците и мохамеданите в България и живеещите в Турция, които вземат участие в т.нар. „изборен туризъм“.По време на кампанията си за последните парламентарни избори, които ГЕРБ спечели, но нямаше достатъчно мнозинство, за да създаде кабинет, което доведе до политическия франкенщайн, сглобен от ДПС, БСП и АТАКА, ГЕРБ ремонтираха десетки джамии с пари от държавната си субсидия, която идва от джоба на данъкоплатците, а лидера на партията Бойко Борисов и заместника му, подсъдимия Цветан Цветанов проведоха няколко срещи с главния мюфтия, който се счита за назначен с помощта на Борисов и партията му. Очевидна стана надпреварата между традиционния избор на мюсюлманите и турците у нас, за който те гласуват обичайно – ДПС и ГЕРБ, които искат също да се възползват от техните гласове.

По покана на Цвета Караянчева от ГЕРБ, която е народен представител от Кърджали през 2012г. в София пристигна 30-членна делегация на скандалната турска организация „Булгартюрк“, която през 2010г. настояваше за смяна на българските имена на някои наши градове с турски и разпространи скандална анкета, с 44 провокативни въпроси, касаещи етническия модел на България и нациолната й сигурност до 8 000 мюсюлмани, живеещи в няколко български града със смесено население. Организацията, оглавявана от ислямиста Рафет Улутюрк открито изказва аспирациите си за възраждане на Османската империя. Стигна се дотам, че Цвета Караянчева направи няколко визити в Турция, която беше един от основните външни поддръжници на Бойко Борисов и неговата партия, като самия Реджеп Ердоган заяви подкрепата си. Не е ясно какво са се договаряли, но със сигурност е имало разговори по въпроса как точно ще се изрази турската подкрепа за ГЕРБ, като вероятно става дума за осигуряване на „изборни туристи“. През 2012г. след срещата с ислямистката орда от „Булгартюрк“, Цвета Караянчева заяви, че „ГЕРБ вече работи директно с Турция, а не с ДПС“.

В скандалната анкета от „Булгартюрк“ задават въпроси (преведени неграмотно на български език) от рода на това дали сте съгласни със задължителното изучаване на турски език в училищата, създаването на преса, радио и медии само на турски, дали назначаването на мюфтиите трябвало да бъде с одобрението на Истанбул, както е било в миналото, желаете ли да бъдат върнати старите турски имена на градове и местности в България и тн. Цялата анкета може да прочетете тук.

Отдавна е ясно, че ГЕРБ са проводника на интересите на „бъдещия стълб на Балканите“ (според американските доклади) – Турция у нас. За това не са изненадващи изказванията на Цветан Цветанов, че на Шипка „българските революционери са се били срещу представителите на турската власт в България“ и че гордо се снима до турския флаг в открита с държавни пари джамия в Жълт бряг, в която той разбира се не пропусна да се събуе.

 

___________________________________

използвани източници: „Труд“, „Фрогнюз“

3 коментара to “Кои са „Бултюрк“ и какво се договорят с тях от ГЕРБ?”

  1. ЛЕВСКИ вече се е обърнал в гроба, като е видял колко много национални предатели има в тази държава!!!

  2. Ето как Цветан Цветанов застана пред турското знаме в джамията, която ГЕРБ са ремонтирали:
    http://vbox7.com/play:c4fdce8912

  3. Браво на списващите сайта ! 🙂

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s