Израел извършва военни престъпления в Палестина – медиите лицемерно мълчат

Палестинците са без достъп до здравеопазване, електричество и вода в следствие на дългогодишния геноцид, на който са подложени. Само последните няколко седмици израелска агресия в Газа са довели до унищожаване на водопреносната система и щети възлизащи на над $34 млн.долара

gaza-israel-child-_2989892k

Израелския геноцид и расистката политика на режима в Тел’авив спрямо палестинците продължава вече няколко десетилетия. Израел нарушава международното право, заграбвайки все повече земи и ресурси, които по право са на Палестина и ООН не може да принуди страната да зачита приетите договорености докато Съединените щати финансират, въоръжават и протектират Израел.

Това, което се случва и в момента в Палестина е геноцид и хуманитарна криза, окупацията не може да бъде наречена „апартейд“, просто защото за разлика от апартейда в Южна Африка например, израелците гледат на палестинците като ненужни хора, които трябва да бъдат заличени или прогонени от собствените им земи. Чернокожите в Южна Африка бяха нужни на апартейда като евтина работна ръка, която да бъде експлоатирана.

Израел бомбардира училища, болници и жилищни комплекси. Основната цел на Израел не е прокламираната борба срещу Хамас, а унищожаването на цялата инфраструктура. Израелската авиация дори опита да взриви ядрена централа преди няколко дни, но нанесените удари не постигнаха целта за щастие.

Всичко това се случва с подкрепата на САЩ, които отново изпратиха боеприпаси и финансови средства на стойност няколко милиарда долара. Масовите медии не обичат да говорят за зверствата и жертвите в Палестина, които също като жителите на Югоизтока в Украйна са подложени на геноцид от едно престъпно правителство, подкрепяна от Вашингтон.

Министерството на водите заяви, че 11 водоизточника са били умишлено напълно унищожени, а други 15 са почти изцяло разрушени. Общо 17 км. от водопреносната мрежа са тотално унищожени, а други 29 са частично занижени от израелската армия, съобщават още от министерството. Блокадата и окупацията пък от години насам са оставили хиляди палестинци без достъп до жизненоважни медикаменти. В последните пет седмици от началото на поредната кървава кампания на Израел в Газа са били унищожени десетки километри от канализацията, сочи анализа на министерството.

През 2013г. дори Световна банка призна, че Израел ограбва Палестина. Според публикувания през октомври 2013 г. доклад на банката Израел лишава палестинците от правото им на здравеопазване и други основни човешки нужди. Също така СБ акцентира над това, че Израел заграбва все повече палестински територии и изгражда незаконни израелски селища, прогонвайки палестинците и разрушавайки техните домове. Банката изчислява, че Израел нанася щети на Палестина, възлизащи на минимум $3,40 млрд.долара. годишно. Същевременно именно по $3 млрд. долара получава Израел от парите на американските данъкоплатци всяка година безвъзмездно.

 

 

___________________________________

използвани източници: „Informed Comment“, архив

3 коментара to “Израел извършва военни престъпления в Палестина – медиите лицемерно мълчат”

  1. „Израел винаги е провокатора на агресията, но и винаги играе ролята на „жертвата“.“ Това са думите на Бившия финансов министър на САЩ – Пол Крейг Робъртс.Мамка ви мръсна евреѝска…..Светът само си пати от вас гадове.

  2. Абе взехте териториите на Палестина и прокудихте милиони от техните родни места бе капут еврейски, а ми говориш Израел не напада. Чий хуй търсите в тази страна. И в моя двор да влезеш и аз ще те стрелям, мръсно чифудско лайно. Богоизбрани крадливи говеда, които и за сапун не ставате, изчезвайте от чуждата земя. Смърт за Израел

  3. Защо толкова лъжи Израел не напада Израел се защищава от хамас Хакасия стреля от всички места където има палестинци и не дава на тях да избягат да се скрият Хамам се скрива с техните прости хора и стрели от болници училища апартаменти от сграда на ООН как може да се бориш с това идвайте и го преживяйе тука в Израел

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s