Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?

Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 млн.души. „Бенгалския глад“ е най-големия геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците

death - hooper_famine

Британската империя е всеизвестна със своите бруталности, с които е постигала икономическите си аспирации. По времето на британската колонизация на Индия значителна част от населението измира от глад. Първия голям глад идва през

1770, последван от още няколко вълни през 1783, 1866, 1873, 1897 и последно през 1943-44 по времето на Уинстън Чърчил. Всичко това може да се обясни много просто – Великобритания иска ресурсите на Индия, но многобройното население трябва да бъде редуцирано. По времето, когато Османската империя е избивала българите, живеещи под нейно робство, Великобритания е правила същото в своите колонии. Ето защо Великобритания е била от „Великите сили“, която дейно е подкрепяла Османската империя и е била против освобождаването на поробените от нея народи.

„Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“,

това заявява Уинстън Чърчил, който е последния британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците, защото Великобритания от векове наред е колонизирала страната им ли? Или пък е негова работа каква религия изповядват в собствената си държава? Това е британското високомерие и наглост, което продължава и до днес.

Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!

Това означава, че британците са успели да избият близо една трета от цялата популация в Бенгал. В своята книга „Невижданият свят“ Джон Фиск описва „Бенгалския глад“ като много по-смъртоносен и зловещ дори от Черната чума, която е тероризирала Европа през 14 в. Великобританците безмилостно разграбвали ресурсите на Индия, но и принуждавали всеки обикновен селянин да изплаща данък 15% от печалбата от реколтата им. И това британците не наричали „данък“, а „лепта“. Реколтата обаче не е гарантирана за разлика от британската „лепта“, която при всяко положение трябва да се изплаща от всеки селянин….

Въпреки „Бенгалския глад“ индийците не знаели все още, че това е само първия път, когато десетки милиони ще измрат от глад, причинен от алчността за печалби на Великобритания. Най-смъртоносния глад, след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души. Гледката била ужасяваща, хората пълзяли по улиците и ядяли от труповете на умрелите, за да оцелеят. Така остава въпроса дали Уинстън Чърчил, човекът който спаси Великобритания от масовия убиец Хитлер е не по-малко чудовищен убиец от самия него. Когато правителството в Делхи изпраща снимката по-долу на Чърчил, за да опише ужаса, британския премиер отговаря в шеговития си стил „Тогава защо Ганди е още жив?!“.

Abandoned

 

44 коментара to “Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?”

 1. До L – „Американците нaд индиaнците!Това е най!Цял континент е обезлюден!“ – е ,американците
  да не са ескимоси…англичани!

 2. Пълни пропагандни глупости. Как не ви омръзна и как не ви досрамя? В историята на Индия между 11 и 17 век има записани 14 големи глада, като този от 1022 – 1033 е обезлюдил цели провинции. А това е преди Индия да стане колония на Англия.
  Може да ми триете колкото си искате коментара ми, това няма да промени фактите.

 3. Пълни пропагандни глупости. Как не ви омръзна и как не ви досрамя?В историята на Индия между 11 и 17 век има записани 14 големи глада, като този от 1022 – 1033 е обезлюдил цели провинции. А това е преди Индия да стане колония на Англия.

 4. Ето известният руски историк Юрий Жуков:

 5. Некой питаше за измисления голодомор в Украйна.

 6. Това за англичаните е вярно ! Но нека тия който е постнал статийката,да напише и за руснаците какъв геноцид си спретнаха на СОБСТВЕННИЯ НАРОД !!! 20 000 000 души ! Отделно колко избиха по техните искривени революции няма да коментирам ! Да напише и за гомора в Украйна ! 7 000 000 души за една година ! А колко българи също ???

 7. спокойно !! сега самата „Велика “ британия се превръща в гето пълно с чалми и чернилки !! нали тъпата им кралица дала английски паспорти на маймуните от колониите!! след отмянатъа на колониалната зависимост много чернилки се преселиха в кралството без някой да може да ги спре и затова сега в Лондон да речем на 10 индивида на 2 крака можеби само 1-2 са англичани! всичко друго е всевъзможна пакистанска, индийска африканска и каква ли не маймуна!! а това че спиртосания дебелак Чърчил е заповядал да се бомбардират мирните жители на София ние май забравихме и сега сме много големи приятели със англосаксонските лицемери нали!! Азащо ли само за холокоста слушаме а за този геножид не се говори?!?!? може би защото повечето средства за масова информация по света са еврейски подлоги а?

 8. ВИНОВЕН ЗА ИЗБУХВАНЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е ЧЪРЧИЛ, А НЕ ХИТЛЕР!

 9. и аз мисля че геноцидите могат да бъдат избегнати ако цивилизацията ни се съсредоточи върху развитието на технологиите само за едно поколение Марс и луната ще са наши колонии така ще има място и ресурси за повече хора и с времето ще колонизираме и други части на слънчевата система но разбира се шепа алчни хора не искат това да се случи защото смятат че земята и човечеството им принадлежат и те решават какво и кога да се случи за тях е важна само личната им изгода 😦

 10. До г-н Стоев,
  Вярно е твърдението Ви,че трябва всички да се образоват. Това твърдение е валидно и за Вас.Ето защо Ви съветвам да научите българската граматика.Думата „Управдавам“ се пише с буквата О, думата „пАлчища“ се пише с буква Ъ.
  Теорията Ви е глуповато повърхностна и граничи с цинизъм. Но той е простен за първично мислещите същества.

 11. Всеки разсъдлив човек вижда и осъзнава, че определени общности, (религиозни и народни), имат основната цел да се размножават поголовно.
  Тъй като човечеството е надмогнало естествения си регулатор на числеността (хищници и болести, войни), се оказва че само по себе си човечеството е като вирус за планетата и трябва само да контролира собствената си популация, ако не иска да унищожи същата с числеността си.
  От този факт произтичат повечето геноцити и нечовешки методи за контрол на населението. (като с това не ги управдавам), но другия вариянт е по-труден. Трябва всички да се образоват. Иначе ще виждаме често палчища с диваци на границите !

 12. Другарю Анонимен,про4етет,за6то се разстрелват индусите на дулото на орадията ???????? НЕ ГОНЕТЕ НИВОТО НА “ ВЕЛИКИТЕ СИФИЛИСТИЦИ“–- ПРО4ЕТЕТЕ Я !!!!!!!!!!!!!!!!

 13. А бе кой ги пише тези простотии . Всички станахте големи историци ?! Я оставете историята на историците и си гледайте сегашният щастлив живот. Кой кого избил преди 500 години не е толкова важно а погледнете сегашната ситуация по света и се стремете сега да няма гладни и избити хора а не какво е било преди векове и така да всявате омраза и хората! Погледнете Украйна, погледнете Африка, Сирия и Ирак. Големите Велики сили не спират с терора си над човечеството а ние си мълчим !

 14. Американците нaд индиaнците!Това е най!Цял континент е обезлюден!

 15. Ужас -„принуждавали всеки обикновен селянин да изплаща данък 15% от печалбата“!!!. И затова измрели от глад!! У нас данъка е 35% минимум!

 16. Полезно е човек да знае и помни историята, но за да се съхрани живота – погубването на който е основната цел на всеки терор и геноцид независимо под каква форма се прилага, е необходимо човек да има разсъдък. За съжаление голяма част от съвременното човешко населението на планетата въпреки достъпа си до информация, показва именно слаби признаци или дори пълно отсъствие на разсъдък. Ярък пример за това са част от коментарите под тази статия.

  Живеем във времена, в които Великите сили не „толерират“ нехуманното изтребление на части от човечеството (чрез глад, терор, и др. видове геноцид), но за сметка на това явно или прикрито спонсорират средствата за съвременен геноцид и терор пропагандирани в интересни реклами, облечени в лъскави опаковки или представяни като природни катаклизми. Лошата храна (храномор), синтезирани вируси в комплект с фармацефтичните извращения които да ги „лекуват“, предизвикани природни бедствия са само част от богатия арсенал за контролирано изтребление. В глобален мащаб става все по-лесно да се изтребват хора, които дори работят за своите палачи и си плащат редовно данъците към икономическата и здравна мафия за това че съществуват, че са живи – изглежда някак по-приемливо и хуманно, нали!? Времената се менят, менят си и методите за изтребление, единствено палачите остават едни и същи, образовайте се, разсъждавайте а не вегетирайте и може би няма да бъдете поредната жертва на съвременния геноцид.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s