Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?

Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 млн.души. „Бенгалския глад“ е най-големия геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците

death - hooper_famine

Британската империя е всеизвестна със своите бруталности, с които е постигала икономическите си аспирации. По времето на британската колонизация на Индия значителна част от населението измира от глад. Първия голям глад идва през

1770, последван от още няколко вълни през 1783, 1866, 1873, 1897 и последно през 1943-44 по времето на Уинстън Чърчил. Всичко това може да се обясни много просто – Великобритания иска ресурсите на Индия, но многобройното население трябва да бъде редуцирано. По времето, когато Османската империя е избивала българите, живеещи под нейно робство, Великобритания е правила същото в своите колонии. Ето защо Великобритания е била от „Великите сили“, която дейно е подкрепяла Османската империя и е била против освобождаването на поробените от нея народи.

„Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“,

това заявява Уинстън Чърчил, който е последния британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците, защото Великобритания от векове наред е колонизирала страната им ли? Или пък е негова работа каква религия изповядват в собствената си държава? Това е британското високомерие и наглост, което продължава и до днес.

Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!

Това означава, че британците са успели да избият близо една трета от цялата популация в Бенгал. В своята книга „Невижданият свят“ Джон Фиск описва „Бенгалския глад“ като много по-смъртоносен и зловещ дори от Черната чума, която е тероризирала Европа през 14 в. Великобританците безмилостно разграбвали ресурсите на Индия, но и принуждавали всеки обикновен селянин да изплаща данък 15% от печалбата от реколтата им. И това британците не наричали „данък“, а „лепта“. Реколтата обаче не е гарантирана за разлика от британската „лепта“, която при всяко положение трябва да се изплаща от всеки селянин….

Въпреки „Бенгалския глад“ индийците не знаели все още, че това е само първия път, когато десетки милиони ще измрат от глад, причинен от алчността за печалби на Великобритания. Най-смъртоносния глад, след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души. Гледката била ужасяваща, хората пълзяли по улиците и ядяли от труповете на умрелите, за да оцелеят. Така остава въпроса дали Уинстън Чърчил, човекът който спаси Великобритания от масовия убиец Хитлер е не по-малко чудовищен убиец от самия него. Когато правителството в Делхи изпраща снимката по-долу на Чърчил, за да опише ужаса, британския премиер отговаря в шеговития си стил „Тогава защо Ганди е още жив?!“.

Abandoned

 

44 коментара to “Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?”

 1. Френски Алжир, 1974-та. За един ден французите избиват над 20 000 души за да тушират надигащото се население. 20 000, ЕДИН ДЕН !!! Дет се вика тва е преди 40 години, съвременна история. Нищо не се споменава! А сега лицемеринчат и ни сочат с пръст за „нехуманно поведение“ и „лоши условия на живот“ спрямо бежанци, цигани, кучета, котки, популацията на охлюви и кво ли още не.

 2. Ами касапницата в Кипър.

 3. 100 miliona indiantzi ne e imalo nikoga, kakto i 20-30 mil aborigeni, niakoi e spomenal/ sashto ne e imalo v Avstralia prez tezi godini, zatova che ima razminavane na nulite po princip. Inache e goliam ujas , za koito da v istoriata ne se razkazva.

 4. всяка дума би била недостатъчна за да опиша отвращението си от това!!! Има моменти , в които се чудя как може човешкия род да е толкова безпощаден и тираничен , воден само от егоизма си …..

 5. Геноцидът над индианците в Америките е най-големият, целенасочено брутален геноцид в историята на света. Той обаче е и най-продължителен във времето, поради постепенното заселване на Америките. Неговата интензивност варира, като се се засилва към 19 век, когато бялото настъпление също се засилва и модернизира. За разлика от негрите, на които след гражданската война САЩ признават някои права (далеч не пълни а само правото да избират къде и за кого да работят и да им бъде заплащано за това), то на индианците не е признато и това. Те са третирани като военнопленници, натиквани в резервати до средата на 20 век. Убивани са с глад (избиването на бизоните и отнемането на обработваемата им земя), с оръдия,с картечници, с алкохол и разбира се с болести, въобще с всички възможни средства на които е била способна бялата раса. Католическата църква прави някои опити за легализирането на индианците чрез християнизацията им, но имперските интереси на Испания пречупват този процес. За Конго не съм съгласен с цифрата, но терора е може би най-жесток, тъй като наистина са ги осакатявали до смърт за неизпълнение на дневна норма, което ги е поставяло в невъзможност да работят за себе си. Украинския голодомор е по комплексен, тъй като там е намесена катастрофалната колективизация и ненамаляващата квота за доставки от земеделските стопанства, като престъплението и идиотията на болшевиките е че вместо да отчетат грешката я приписват на саботаж на враговете на народа, за което масово неизпълнили поради невъзможност украинци са пращани по лагери или директно са разстрелвани. Най-страшния геноцид срещу българите е по времето между Черноменската битка 1371 г. до към 1408 г- Въстанието на Константин и Фружин. Тогава в следствие на войната, чумата и робските отвличания от българите остават съвсем малко хора, главно в планините на Македония, Стара планина и Родопите

 6. Нека само отбележим, че веднага се сещам за един по-голям геноцид, извършен пак от Запада – този на белгийците в Конго, където загиват минимум 12 млн. д. Плюс това геноцидът в Конго е ИСТИНСКИ геноци – негрите са карани да събират каучук и който не покрие дневната норма му се режат ръцете, след което го оставят, вероятно да умре. Вероятно има и доста екзекутирани хора. Не че да оставиш хората да измират от глад е хуманно, но е една идея по-добре от това лично да ги избиваш. Това прави белгийският крал Максимилиан в личното си владение Конго. Когато научава това белгийският народ е „потресен“ – и наистина освиркват Максимилиан на погребението му, но въпреки това дори днес не признават геноцида, който е доказано, че са извършили и който е много по-зловещ от Холокоста. Впоследствие убиват не един борец за граждански права в Конго, който след това се превръща в белгийска колония и остава такъв доста дълго време. И днес столицата на тези кръвопийци е столица и на цивилизована Европа, откъде идват всичките безумни директиви.
  Без да искам да обиждам никого, защото знам, че в този сайт повечето читатели са русофилски или про-комунистически настроение, все пак не мога да не спомена, че при управлението на Сталин или Мао загиват много повече хора. Дори да приемем, че цифрите са надути от Запада пак остават десетки милиони (в случая на Сталин ок.15-30, на Мао – ок. 80) хора, измрели от глад или в концлагери. Пък и го намирам за донякъде нагло да се използва термина „гладомор“, който е приет да се използва за един друг геноцид чрез глад – този в Украйна 30-те години. (хайде сега, всички виждаме, че днес украинците правят големи мизерии, но нека не си затваряме очите за някои факти).

 7. ТЕЗИ високомерни копелета дано ги тръшне най-голямата ЧУМА И ДА ГИ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ВСЕЛЕНАТА.

 8. Не се поддавайте на инсинуации,те вършат работа само когато човек е слабо информиран.

 9. Мортагон, ЗЛОТО винаги е съществувало и се е виждало около нас без да се ровим в него. То само се ПОКАЗВА! Исус казва:“ Това, което ИЗПЪЛВА сърцето вътре, ИЗЛИЗА НАВЪН!“ *Във времето на Ноя, преди Потопа, Злото е било НАВСЯКЪДЕ! То се е виждало с просто око! *В дните на СОДОМ И ГОМОР, преди да бъдат унищожени до основи, Злото е било там. *От тогава и до ДНЕС, Злото ПРОДЪЛЖАВА мисията си като ангел на Смъртта! То няма в речника си думата“МИЛОСТ“. И поради това, че Човека ДОБРОВОЛНО си продаде душата на Дявола и ВЪРШИ неговите дела, Бог е взел вече РЕШЕНИЕ да НАКАЖЕ Злото и неговите сили, с изливането на Божия Гняв върху цялото Човечество! Нашият Свят има СЪЩАТА съдба, както беше и при Ноя! Той ще БЪДЕ УНИЩОЖЕН с огън, глад, войни, катаклизми…КАЗАНО Е И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!!
  Има, обаче, ДОБРА НОВИНА!
  Бог ДНЕС дава ШАНС за Спасение и Избавление на ония, които СЕ ПОКАЯТ от греховете си и се ОТВЪРНАТ от злите си дела, за да вършат ДОБРО! Спасение за ония, които ПОВЯРВАТ в Исус Христос, че е Божий Син, дал живота Си за ОПРОЩЕНИЕ на греховете, и….Го ПРИЕМЕ като ЛИЧЕН Господ и Спасител, този човек ЩЕ ЖИВЕЕ! *ЗАЩОТО Бог толкова ВЪЗЛЮБИ света (т.е хората), че ДАДЕ Своя Единороден Син, за да НЕ ПОГИНЕ нито един, който ВЯРВА в Него, но да ИМА Вечен Живот! (Йоан 3:16)
  Това е Божията Любов към Човекаи тя УМОЛЯВА за покаяние ДНЕС! Защото УТРЕ…!?…УТРЕ маже и да НЯМА за мнозина!!!
  * Бог да ви покаже милост! Ако Той ИЗБАВИ Ноя и семейството му от сигурна смърт; ако ИЗБАВИ Лот и семейството му от наказанието на Содом и Гомор, то Бог ще го направи ОТНОВО за всеки, който Му се довери изцяло с живота си ДНЕС!!

 10. Умряли са и доста Ирландци от глад наложен им от шибаните англосаксонци!!!

 11. Za tova v cqla Angliq e pulno s takiva

 12. В Австралия до Втората световна война британските колонизатори са избили между 25 до 30 милиона аборигени – почти 100% от коренното население!

 13. Най-големият геноцид в човешката история е този, който е упражняван върху животните.
  Почнал е преди, продължавал е по време на и се извършва в настоящо време.
  Арменският геноцид, Холокостът, Камбоджа, Босна, Руанда и други, сред които и горепосоченият са приключили.
  Този не.

 14. Най-големият геноцид в човешката история е този, който е упражняван върху животните.
  Почнал е преди, продължавал е по време на и се извършва в настоящо време.
  Арменският геноцид, Холокостът, Камбоджа, Босна, Руанда и други, сред които и горепосочения са приключили.
  Този не.

 15. Шабоно, как ги брои тия десет милиона бре?! Като гледаш тоя празния Сибир, колко са били избити от тия там – евенки, мевенки ненци и якути?!

 16. Правете разлика между индийци и индианци,моля 🙂

  • Защо???Каква е разликата в случая?това са хора с богата култура и религия.Щом ги има -значи ТРЯБВА ДА ГИ ИМА!

   • В ащото едните обитават Индиийският полуостров, който се намира в Азия, а другите , днешните Съединенни Американски Щати, които се намират в Северна Америка, тъпак….

 17. първоначално индианците са избити от испанците, в последствие от англичани и други, но най голям удър им нанасят болестите донесени от европеците

 18. Как да кажа… най-големия геноцид в историята е извършен над Индианците – около 100 милиона са избити от англо-саксонските колонизатори!

  • Така е, но индианците са коренни жители на Америка, заварени от европейците и никога не са били колония или под тяхна юрисдикция, а в практическо състояние на война.

   • Много гнусно оправдание, едва ли не индианците са искали тази война.
    ако си мислите, че нещо се е променило днес, жестоко се лъжете, просто всичко се прави зад параван.
    Както баши-бозуците, едва ли целият народ в османската империя е бил толкова жесток, но винаги е можело да отделиш жестока прослойка и да я използваш за военни цели. Сега се случва същото с джихадистите. И те са купени и управлявани от тези с парите и медиите. След много ровене в историята не ти се иска да си съвременен човек и да ползваш достиженията на културата и науката, благата на икономиката, защото разбираш колко кръв стои зад тях.. и днес продължава всичко това: доакто си консумираш заслужено спечелените стоки не си задаваш въпрос за хората, които са ги произвели, дали са доволни така както и ти с бира в ръка пред някакъв екран и облечен с дрехи и кецове . .. 🙂 Но няма полза да се рови в злото. По-добре да правим добро и да се стремим към скромност и смирение.

   • Не знам до колко това е вярно. Опитвали са се да „интегрират“ индиянците, дори Чероките пишат и свой основен закон (конституция), за да търгуват и живеят в мир и равенство с белите. Та тук говорим баш за гнусна колонизация и за геницид по-грозен и от този над арменци, българи и др. И там са разпаряли коремите на бременни и всякакви други зверства, та чак са ползвали кожите на убитите за тапети – добре украсената в бойни краски кожа стои идеално в хола!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s