Служебния външен министър извърши поредното национално предателство

Служебния външен министър изрази подкрепата на България за готвеното опасно икономическо споразумение между САЩ и Европейския съюз чрез декларация

daniel_mitov

Въпреки че споразумението тотално ще закотви българската икономика и ще убие изнемогващите и без това земеделие и бизнес у нас, служебния външен министър изрази в декларация подкрепата на страната ни за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между Съединените щати и ЕС.Даниел Митов, който е доскорошен служител на американската неправителствена организация Национален демократичен институт и член на разпадналата се ДСБ е изразил подкрепата на България за ТПТИ споразумението между САЩ и ЕС. Така американския възпитаник става поредния външен министър на страната, и то служебен, който взема толкова важно решение и изказва позицията на страната ни при положение, че това правителство има една единствена отговорност – да организира изборите и да обезпечи тяхното законово и прозрачно провеждане, тъй като е служебно и назначено от президента Плевнелиев и не е избрано чрез избори. Подкрепата на България за ТПТИ е не по-малко скандална от форсираните преговори за приемането ни в НАТО от служебното правителство на Софиянски.

„Даниел Митов е доскорошен служител на американската неправителствена организация Национален демократичен институт и изглежда не е осмислил, че вече е външен министър на България. Сиреч призван е да бди над българския национален интерес, който е сериозно застрашен от идеите на ТПТИ.

Позицията на министър Митов щеше да бъде разбираема, ако все още беше служител на американска НПО, но в сегашната му роля тя далеч надхвърля мандата му на служебен външен министър. България трябва да изработи национална позиция по стратегическа тема като ТПТИ, което може да направи само следващият парламент в диалог с гражданите.“, коментира действията на служебния външен министър журналиста Иво Христов.

Въпросното споразумение крие огромни рискове за по-малките икономики и ще работи в интерес единствено на големите транснационални компании.

 Достъп до пълната документация на споразумението имат основно представители на международните корпорации, като само американските делегати от компанията „Филип Морис“ са над 600 корпоративни адвокати и лобисти.

Споразумението между САЩ и ЕС се готви в пълна секретност, а представители на ЕС, които имат достъп до документите с гриф „строго секретно“ са малцина представители на една единствена комисия.

Според споразумението трябва да се въведат унифицирани изисквания за всички стоки, произведени в САЩ и Евросъюза.

 

 

___________________________________

използвани източници: „БГНЕС“, „Вести.бг“, архив

9 коментара to “Служебния външен министър извърши поредното национално предателство”

  1. zashto tozi i drughi nazinalno predateli sa oshte na svoboda a ne sa v drangolnika

  2. не ми се вярва да мине и това,ще стане както с АКТА когато излязоха хиляди на протест в цяла Европа,въпреки че после пак се опитаха да го пробутат в „нови дрехи“ де. Колкото и да са заспали повечето западноевропейци все ще се намери някои да“запали клечката“ и пак да излязат хората. Иначе по дебилно споразумение в ущърб на страните от ЕС още не съм виждал,това е още един пример за арогантността на САЩ спрямо останалата част от планетата.

  3. имам 2годишно. магаренце дайте го насам тоя педеренгел

  4. Някой ТЪПИ анонимни не четат статиите а само следят за членове и запитай

  5. Ей, значи, това пълните членове за нищо ги нямате…

  6. Цяла Европа ще пострада от този договор. Малките и средни производители ще фалират, качеството на стоките ще падне защото американските са по-некачествени -гмо, и други химии. Американаците ще завладеят европазара , отдавна точат лиги за парите на 800-те евро потребители.

  7. Трябва да се отбележи, че това стана след като Митов се срещна с посланика на САЩ Марси Рийс!

  8. Добре, да спазим добрия тон: Този „министър“ е поредният кретен и национален предател, докопал се до властта…. дано мръсотиите, които прави се върнат върху поколението му!

  9. Може ли да има толкова глупави „хора“ –сами да си подписват смъртната присъда?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s