НАТО ще струпа още войски по границата на Русия

Финландия и Швеция ще пуснат на своя територия войските на НАТО

photo_verybig_3117

НАТО продължава да струпва войските си на руската граница, въпреки че лицемерно нарича придвижването на руските войски в собствената им територия „струпване на войски“ на границата на Украйна, например.

Финландия е единствената европейска държава, граничеща с Русия, която не членува в НАТО. НАТО обаче предприе действия, с които държави-нечленуващи в алианса ще могат все пак да бъдат плацдарм за евентуални атаки срещу Русия. Същото се случи и в Украйна, където по идея на Полша беше създадена мултинационална бригада, съставлявана от латвийски, полски и украински военни, като Украйна не членува в алианса.

Сега Карл Хаглунд- министър на отбраната на Финландия, която на изток граничи с Руската федерация съобщи, че готвеното от една година споразумение между страната и НАТО да бъдат допуснати войски на алианса на територията на Финландия ще стане факт през септември. Войските на НАТО ще получат достъп до въздушното пространство и свободно предвижване в морското пространство на Финландия. Както и правото да осъществява военни операции в случай на „извънредни ситуации“. По границата между Финландия и Естония трябва да премине тръбата на „Северен поток“.

С приетото решение войски на военния алианс НАТО да бъдат изпратени и във Финландия вече във всички държави, без Беларус, граничещи с Русия алианса ще има войски – Латвия, Естония, Литва, Финландия.

Untitled

 

________________________________

използвани източници: „Гласът на Русия“, архив

 

 

One Comment to “НАТО ще струпа още войски по границата на Русия”

  1. Нато си копае гроба и повлича със себе си цяла Европа, а подлите американци така хубаво подливат водичка, че накрая сами ще се „ързулнат“ на водичката си.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s