Ердоган ни готви фес и ятаган, а ние се пъчим пред Русия „по задължение“

Опитвайки се да бъде добър американски сателит България прави всичко възможно, за да превърне Русия в свой истински враг

10552439_818901084807749_6910354222658824407_n

Носейки под ръка хвърчащото листче с документът, озаглавен „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“ президента Плевнелиев и служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов на 4-5 септември ще отидат в Уелс, за да обявят как Русия била заплаха за сигурността на България и как ни трябват ракети, с които можем да нанесем удар по цели на руската държава.Докато пред министерството на отбраната дежурят няколко автомобила на американското посолство служебния министър Шаламанов представи скандалния документ „Визия 2020“, в който България за първи път ще обяви Русия за свой противник и обект, застрашаващ националната ни сигурност. Самия документ е изготвен от бившия зам.министър на отбраната в две правителства на Иван Костов – Димитър Шаламанов и срещу него се обяви дори служебния премиер – проф. Близнашки.

Росен Плевнелиев, който се обяви за „повече НАТО в България“, повече американски бази и военни на НАТО, за да ни „пазели“ от Русия остана много доволен. Назначавайки дузина храненици на американските фондации, тоест откровенни американски агенти, обслужващи интересите на САЩ, Плевнелиев получи властта да обяви подкрепата на България за готвеното Трансатлантическо споразумение между САЩ и ЕС, от което ще спечелят само големите централноевропейски и американски мултинационални компании и от което ще загубят икономиките на всички по-малки държави като нашата, чрез служебния външен министър – Митов, който е доскорошен служител в американската НПО – „Национален демократичен институт“ и да обслужи американските интереси, в чиито планове България трябва да се превърне в бъдещ плацдарм за военни удари срещу Русия по Югоизточни фронт на НАТО.

Росен Плевнелиев, за чието избиране се доказа, че са се наложили и редица изборни манипулации на президентския вот, доказа, че обслужва американските и турските интереси, а не се ръководи от тези на България. Според американските доклади, изтекли в „Уикилийкс“ Турция се определя като „Бъдещ стълб на Балканите“. Само преди дни ислямиста Реджеп Таип Ердоган стана президент на Турция, а предварително обяви, че ще съсредоточи властта в ръцете си. Така една държава, която не крие амбициите си да възроди Османската империя в нова, по-нежна версия на Балканите, и която е наша съседка открито става още по-авторитарна под управлението на Ердоган. Русия не е заплаха за България, Русия отдавна се е отказала от нас, както и очевидно ние от нея. Сега Русия има много по-сериозни проблеми, свързани с НАТО. Първо – всички съседни на Русия държави или предприемат стъпки да се присъединят към Северноатлантическия алианс, както Украйна, ръководена от марионетното правителство на Яценюк, или вече са допуснали струпването на военни от алианса на своя територия. Така че, НАТО е обсадил Русия и е струпал войските си, кажи-речи, пред Москва. А България е обградена от държави-членки на алианса, а нека не забравяме, че съседна Турция притежава втората по численост армия в целия военен съюз. Държави като Македония и Сърбия не са в НАТО, но има възможност Сърбия да се присъедини към ЕС и НАТО, въпреки че дори и да не го направи е обявила, че не притежава „жизнен ресурс“ да води война и не желае да се включва в конфронтацията между Русия и САЩ, превръщайки се в сателит на американците или руснаците. Сърбите добре осъзнават, за разлика от нас, че те в никакъв случай няма да спечелят от това. В този контекст, България няма никакъв избор освен да бъде член на НАТО, след като е обградена от НАТО-вски държави и съседничи с Турция. България грешно смята, че членството в НАТО автоматично означава, че Турция не е заплаха. За това и в документи като „България 2020“ Турция не фигурира като заплаха за сигурността ни. А трябва. На същото мнение е и тъмно-синия Алекс Алексиев, който дълги години е издавал анализи за Пентагона и ЦРУ:

– “ Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно. В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Даудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби на Османската империя?“,заяви Алексиев неотдавна.

Но каква „заплаха“ за България представлява Русия, според аргументите на Шаламанов? С какво ни заплашва Русия, че загрижения за българите служебен министър заявява, че ни трябват ракети с по-голям обсег, които да насочим срещу Русия? Русия водела „информационна война“ срещу България. Вярно е, че Русия и Съединените щати водят информационна война. Но приказката, че е хубаво първо да се погледнеш в огледалото и после да говориш е много вярна. Ако Русия води информационна война срещу нас, то какво да кажем за десетките сайтове и телевизии, които дори не крият, че са финансирани от американските фондации и неправителствени организации? Та никой дори не се опита и да отрече, че като лидер на протестите и свързан с американските фондации и НПО-та е получавал десетки хиляди левове от тях. Само за периода 2009-2013 лидерите на протестите са получили над 6 млн.лв. и това е официално. Знаем, че парите официално са за „развиване на демокрацията“, но знаем и какво се крие зад това. Едва ли някой си прави илюзии, че САЩ ще налеят толкова много пари в някакви персони като Антоанета Цонева и Асен Генов, защото ги е много грижа за демокрацията у нас. Това е вмешателство и това служебно правителство е крайния продукт.

Кой знае, утре „Кипърския сценарий“ на Турция може да го видим и в Кърджали, например. В Кипър има английска военна база, Гърция членува в алианса на НАТО, но от 30 години там турците са заболи знамето с полумесеца и са обявили „независима турска република“. И НАТО просто си затваря очите. Защото малкия Кипър не е по-важен от държавата с втора по численост армия в алианса (след САЩ) и определена от Вашингтон като бъдещ лидер на Балканите. Същото важи и ако съпоставим България, която практически няма армия, с Турция.

Турция не само не е добър комшия, а и директно не зачита суверинитета ни, колкото и малко да е останало от него. И докато се вайкаме и вдигаме телени мрежички по границата ни с Турция много се боим да поискаме обяснение защо турската страна умишлено насочва „сирийските бежанци“ и дори спомага тяхното навлизане в нашата държава. Нали сме „партньори“.

България е европейска държава, но е и фундаментално свързана с Русия. Ние сме част от източноправославната цивилизация, дали сме език на руснаците и на славянските народи, дължим свободата си на Русия. Какви съюзници сме с настоящите ни партньори? Историята доказва, че те никога не са ни били съюзници, а тъкмо напротив. Великобритания е подкрепяла Османската империя (Турция) докато ние сме били под робство. Заедно с другите западноевропейски държави е била против свободата ни. През Втората световна Чърчил заявява, че София трябва да бъде срината със земята и да бъдат засадени картофи в руините й. А САЩ подслушват дори най-силната европейска държава, безспорния лидер на ЕС – Германия. Какво мислите правят с нас? Американците нямат приятели и съюзници, а само сателити. „Каквото кажем, това ще става“ – тази паметна реплика на Буш-старши обяснява всичко.

България винаги се е страхувала да се възползва от единствения си шанс за нормално съществуване. Първо ние се намираме в Римланда, който според автора на това геополитическо понятие – професора от Йел, Никълъс Спайкман представлява територията, обграждаща Евразия, в която се сблъскват евроатлантическото и руското влияние, и винаги, когато изберем да сме само на страната на едните, или другите ние ще сме губещи. Според Спайкман „Който контролира Римланда, ще контролира и Евразия. Който контролира Евразия ще предрешава бъдещето на света“. През социализма този римланд принадлежеше на Русия, а през последните 24г. те го отстъпиха на евроатлантическите си опоненти поради колапса на СССР и по-належащите проблеми, пред които беше изправена Русия.

Но поради културната ни свързаност с Русия, която е наш естествен съюзник през ерата на социализма България получаваше военна и икономическа помощ и то много голяма от Русия, докато американците и НАТО гледат на нас, както на всяка друга източноевропейска държава – като на територия, плацдар, буфер и просто сателит, на който трябва да се подхвърлят трохички, колкото да оцелява. Можем да сравним настоящото състояние на армията ни с това, което имахме през Варшавския договор и гледката ще се изясни много ясно.  През 1989 г. когато падна Берлинската стена и дойде краят на студената война българската армия наброява 152 000 редовни войници. ВВС има 220 изтребителя МиГ-21, около 45 бронирани вертолета Ми-24 и други около 80 модерни за онова време самолети като МиГ-23 и МиГ-25. Освен това България имаше отлично военно-разузнаване.

Може би пропуснахте опита на Шаламанов да разкрие българските разузнавачи в чужбина, което му беше отказано и в министерството, което му е временно поверено, заваляха оставки, след задаващата се чистка. Ето това е заплаха за сигурността на България, един служебен министър да поиска всички български разузнавачи зад граница да бъдат „осветлени“. Бог да пази България от такива политици, а колкото и да се стараем, за да се харесаме, да накараме Русия да бъде наш враг това няма да трогне никой.

6 коментара to “Ердоган ни готви фес и ятаган, а ние се пъчим пред Русия „по задължение“”

 1. Единствената външна заплаха за България може да дойде само от Турция и САЩ. За вътрешната заплаха вече е доказано, че всички наши политици след 1989 г. работиха уиспешно за унищожението на България. Не е ясно дали нацията ни ще има шанс да се възстанови.

 2. taka e varhu balgarskiq narod be prilojena klasikata v janra

 3. На времето Хитлер и Сталин си поделиха Полша! Сега Путин и Ердоган искат да си поделят Балканите и Кавказ! Да ги поздравим с една песен от радио „Веселина“!!! Братя да се включим в опълчението на Путин да помогнем на руските танкове да изчистят балканите от фашисти! Половината опълченци ще са под командването на Руската армия, а другата половина под командването на Турската армия! Накрая двете братски армии с наша помощ ще се срещнат на билото на Балкана! Ура-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а! Напре-е-е-ед!

 4. Колко Турция е заплаха за България,незнам,но всички политици от промените до днешен ден са най-голямата заплаха!

 5. Всичко трябва да започне от някъде, нека се съберем и излезнем по улиците !!!
  Кой ще направи група във фейсбук(колкото и смешно да звучи) за да се организираме и координираме?

 6. Няма никакво съмнение, че в момента България се управлява от политици, които откровено осъществяват едно национално предателство !
  Няма надежда, че предстоящите избори ще променят нещата !
  Няма съмнение, че протестите бяха организирани и финансирани от САЩ и техните кукловоди !
  Ако народът не излезе на улиците при положение, че искат да вкарат България във война с Русия без всякаква причина, то тогава този народ не е достоен да съществува !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s