Фидел Кастро сравни НАТО с нацистките Waffen-SS

Нациските СС са първата модерна многонационална армия на Европа, създадена с единствената цел да бъде разгромена Русия, припомня лидера на кубинската революция Фидел Кастро

fidel-castro

Според Фидел Кастро НАТО е като сбъднатата мечта на Хитлер, който пръв създава европейска обща многонационална армия. В последния си анализ, озаглавен „Победа за идеята или победа на катастрофата“, Команданте обвинява Съединените щати за непрестанните конфликти, които разпалват и сравни НАТО с нацистките СС-овци на Хитлер. Освен това Фидел Кастро отправя остри критики към държавния секретар на САЩ Джон Кери, че въпреки кървавата кампания на Израел срещу Газа той осигурява парична и политическа подкрепа на САЩ спрямо Израел.

„С удивление слушам ръководителите на НАТО – те говорят и разсъждават като нацистите на Хитлер. Едва ли военния блок има светло бъдеще“, заявява лидерът на Кубинската революция.

„В последните години света не видя нито едно положително нещо в последствие на действията на управляваният от САЩ Европейски съюз. Те решиха да обявят война на две велики нации – китайската и руската, които с общи усилия успяха да разрушат американската империалистичска хегемония и световен ред.„, пише още в анализа  Кастро.

 

 

 

 

__________________________________

използвани източници: „Антиглобалисткое движение России“, „RT“

 

 

Етикети: ,

3 Коментари to “Фидел Кастро сравни НАТО с нацистките Waffen-SS”

  1. Велик оратор и велик човек!!!

  2. Фидел е велик оратор!

  3. Не харесвам Кастро, но ЦРУ са правили над 100 опита за убиването му или свалянето му, най-яркия пример е от ерата „Кенеди“ и атаката в Залива на прасетата – абсолютно и безпардонно нарушаване на международното право и суверинитета на Куба. Кога Куба е правила подобно нещо??? Колко държави са атакувани от Куба? Нула. Така че да градят какъвто искат държавен строй в страната си, това си е тяхна работа.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s