Деца срещу танкове, лъжи срещу съвест

Докога ще позволяваме на Израел да погазва и незачита международното право?

kidvstank_musa

Световната общественост прие радушно създаването на еврейската държава през 1948г. и в това ние  видяхме поставяне на една справедливост към евреите.Още преди създаването на израелската държава, включваща изконни палестински територии, ние можеше да предвидим какво ще последва. Ционистите отприщиха голяма терористична кампания, най-вече за да принудят собствените си най-големи поддръжници като САЩ и Великобритания да ускорят създаването на еврейската държава и то максимално както е угодно на евреите. Този терор не спира вече десетилетия наред, а палестинците са подложени на геноцид. Някои сравняват израелската окупация с партейда в ЮАР, но това е нещо по-страшно, защото палестинците просто биват прогонвани или избивани, за да може Израел в разрез с международните договорености и право да застроява все повече и повече израелски селища и да заграбва все повече от ресурсите на Палестина. И дори сега, когато Палестина вече е едно малко парче земя, което рано или късно ще е територията на палестинската държава, израелските самолети и танкове бомбардират инфаструктурата, жилищните блокове и болници напълно умишлено, режима в Тел’авив, под протекциите на САЩ, обяви че ще създаде нови близо 3,000 дома за заселници. Израел е набелязал основните източници на нефт и питейна вода, които обаче са палестински и международното право и резолюциите на ООН ясно определят това.

Въпреки това от създаването си до днес Израел е нарушил близо 100 пъти международното право и резолюциите на ООН, като сред най-сериозните нарушения, които поставят мира в Близкия Изток като мисия невъзможна са обвиненията в тероризъм и отказа на Израел да постави ядрените си оръжия под международен контрол, вместо да отрича наличието им и да отказва да ратифицира Договора за неразпространение на ядрено оръжие, в който членуват дори държави като Иран – любимата мишена за демонизация както от страна на САЩ и Израел така и от корпоративните медии. Ето за това картинката, с която Бенямин Нетаняху илюстрира, че Иран бил близо до създаване на ядрено оръжие преди няколко години изглежда повече от смешно.

Ако американците са приели, че са световен регулатор и гласът на „демократичния свят“ е трудно да се обясни защо едновременно подкрепят два престъпни режима, които ръководят едни и същи „антитерористични“ операции, както наричат бомбардирането на училища, болнции, жилищни комплелкси и цялата инфраструктура в регионите, които искат да обезлюдят от нежеланото население. Източна Украйна и Палестина (Газа) са почти изравнени със земята и това нямаше да се случи без оръжията, парите и подкрепата на Съединените щати и американския данъкоплатец.

Дори Световната банка открай време в своите доклади директно заявява, че „Израел ограбва Палестина“ и „едва ли има по-унижен народ от палестинския“ – това бяха двете изречения в последния доклад на СБ, които правят най-силно впечатление. Но Израел е безнаказан и когато една държава се чувства така тя ще продължава зверствата си и „правото“ ще е на нейна страна. Корпоративните медии направиха всичко възможно, за да оправдаят войната срещу Ирак (2003), която днес не се свенят издания като „Ню Йорк Таймс“ да определят като война, целяща поставянето на иракския нефт под американски контрол и стартирана с изфабрикувани обвинения, че режима на Хюсеин имал биологични оръжия. Така правят и сега по отношение на Украйна, докато демонизират Владимир Путин, който е принуден да отбранява Русия пред собствените й граници.

Използват се емоциите на хората, чисто човешките емоции, за да се насъскат срещу определна държава или политик. Как може Владимир Путин да свали малайзийския „Боинг 777“ ? Това е гнусно престъпление, но сега когато вече разследването се протаква (умишлено), а доказателствата за вината на киевското правителство изместват дежурното обвинение срещу Русия Запада и пресата вече не се интерсуват от случая. Още по-отдавна забравихме за снайперистите на „Майдан“, които стреляха в гръб протестиращите, намираще се пред силите на БЕРКУТ и за 46-те изгорели живи про-руски демонстранти в Дома на профсъюзите – и за двете беше обвинен Путин и след като Запада прочете тази присъда без да покаже и едно доказателство за тях темата е приключена.

Болшинството от хората не търсят алтернативни гледни точки, а се впускат в ограничената дискусия, която масовите медии допускат по подобни въпроси. Хората биха били не по-малко разярени за избитите от САЩ, Украйна и Израел деца, майки и бащи, ако медиите не деляха жертвите на „правилни“ и „неправилни“. Или „убити от шефа“ и „убити от врага на шефа“.

6 коментара to “Деца срещу танкове, лъжи срещу съвест”

 1. ти данеби да не си анонимен бе педал

 2. Твърдите, че сте алтернативен източник на информация, но без да разкривате лицето си, авторите на статиите са анонимни. Кой ви плаща и колко се питам, за да представяте едностранно конфликта между Израел и Палестина, да насъскавате чрез изнесени от Вас „псевдоистини“ (защото такова е всяко твърдение, което показва само едната страна на монетата) обществото срещу Израел, който се бори за своята свобода и мир?! Авторите или авторът на статиите срещу Израел да си направи труда да прочете повечко за този конфликт, да отрази и гледната точка на еврейския народ и тогава да тръгва да пише, ако претендира за безпристрастна журналистика. Анонимността е много удобно прикритие за страхливците и подлеците, така, че нека видим имената на авторите на статиите!

 3. „Когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си, ще се издигне цар с жестоко лице …… но ще бъде смазан, не с ръка.“
  Как по–добре да илюстрираме времето, в което живеем ?! Налаганата политика на двойните стандарти и суверенното право на „световния шеф“ ТОЙ да определя кое е добро и кое – зло !
  Ще успеем ли „по човешки“ да надделеем над световното зло или остава да чакаме свише унищожаването на световната несправедливост ?

  • Силата свише е в ръцете на обикновения човек, но той умело е манипулиран и самият той отказва да повярва в истината.

   • По–скоро обикновеният човек отказва да повярва в истината, че той е в ръцете на ВИСШАТА СИЛА !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s