Халифата на „Ислямска държава“ е разгърнат фронт срещу Русия и Китай

След бляскавата среща на върха на НАТО, която се проведе в Уелс, нищо конкретно не бе публично оповестено, което означава, че важните решения са взети в тесен кръг (от няколкото държави-членки, които реално ръководят целия алианс) при закрити врати. Вероятно, за да постигнат своята цел да провалят сътрудничеството между Русия и Китай, но и също и Индия, НАТО може да разчита на терористите, които контролира, докато заклеймява и прокламира, че ще води война срещу тях

chinarussia

Срещата на НАТО в Нюпорт (Уелс) бе най-голямата от 2002 г. насам, която тогава се проведе в Прага. Тогава основна тема на срещата беше привличането на нови Централно и Източноевропейски държави. Този път беше относно съгласуването на дългосрочна стратегия за саботирането на Руско-Китайското все по-нарастващо сътрудничество, което застрашава хегемонията на САЩ.Всичко свързано с НАТО винаги е спорно. Всъщност, от създаването си през 1949г. военния алианс продължително манипулира фактите, за да се представи като „защитен алианс“ срещу евентуален съветски експанзионизъм и като основен противник на Варшавския договор, който беше създаден шест години по-късно – през 1955г. Неговата цел беше отбраната на социалистическите държави срещу англо-саксонския блок.

ЕС и НАТО – американските проекти за контрол над Европа

НАТО не е алианс с равнопоставени членове, а съюз от подчинени на САЩ и Великобритания армии и държави. За това и всички тези „съюзнически“ държави са под прякото командване на Вашингтон и Лондон. И политическите убийства и режисираните преврати не са изключение. Такива са се случвали в някои държави-членки като Франция, Италия, Гърция, Кипър и Турция през историята на алианса. Това раболепие противоречи на принципите на Устава на ООН, тъй като държавите-членки

Thierry MeyssanТиери Мейсан е френски интелектуалец, основател на независимото издание „Voltaire Net“, автор на няколко книги и колумнист във френски, английски и руски ежедневници по въпроси свързани с геополитическите процеси.губят

губят независимостта на тяхната външна политика и отбрана. Държавата няма право доброволно да напусне алианса. Тази политика беше поставена под въпрос от френския президент Шарл Дь Гол, срещу чийто живот НАТО са финансирали и организирали поне четиредесет опита за покушение. Той се противопостави на тази структура, в която дори Франция ще изгуби своята независимост и нареди незабавното експулсиране на 64 000 НАТО-вски войници от френска територия. Въпроса за френската независимост в рамките на НАТО беше затворен след избирането на Жак Ширак, който няколко месеца след пристигането си в Елисейския дворец върна Франция в Съвета на министрите и на Военния комитет на НАТО. Окончателно всичко приключи с връщането на френската армия под американски контрол, в следствие на решенеито на Николас Саркози от 2009г.

Финализирането на окончателното подчинение на цяла Европа завърши със създаването на много цивилни институции, контролирани от САЩ и Великобритания, като най-огромния сред тези проекти беше Европейския Съюз (ЕС). Противно на широко огласяваните европейски идеали за единство и сътрудничество между европейските страни, единствената цел при създаването на ЕС беше да привържат европейските държави окончателно към НАТО, да ги контролират по-лесно и да предотвратят евентуално руско (съветско) влияние над тях, всичко това е част от Планът Маршал. Идеята е Европа да се раздели на два блока. Няма съвпадение в това, че централите на НАТО и тези на ЕС са позиционирани в Брюксел и Люксембург. Често се игнорира факта, че алианса не е просто военен пакт, но членовете имат и икономически задължения в него.

Ислямското емирство срещу Китай и Русия

Това лято беше създадена новата „марка“, новото световно плашило, контролирано от разузнаванията на Израел, Великобритания и САЩ – „Ислямска държава“. Основната роля на тази добре рекламирана продукция е да се попречи на Китай и Русия да контролират достатъчно суровини, за да успеят окончателно да придобият надмощие над Съединените щати.

На ход влезе интензивна медийна кампания, която да ни запознае с джихадистката организация, чиито престъпления не са нещо ново, но която атакува невинни иракчани. Доказателствата, че „Ислямска Държава“ е креатура на Запада не са малко, но най-вече действията им в Ирак напълно съответстват с политиката на САЩ и плановете им да разделят страната на три отделни държави. За подобен проект, който включва престъпления срещу човечеството, поради наличието на етнически прочиствания, Вашингтон използва своята частна армия, за да запази благородния си ореол, който сама си е закачила.

Като причина за новата война срещу тероризма САЩ използваха обезглавяването на двама американски журналисти – Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф. Внимателен анализ на видео-кадрите с двете екзекуции, както потвърди и британска агенция, наета от правителството на Великобритания, показват, че те не са автентични.

Международната общност е още по-изплашена от преди, защото „Ислямска Държава“ е много по-различна от останалите джихадистки организации. Тя е на съвсем друго ниво, в нейните структури има дори цивилни администратори, които да управляват завладените от организацията градове и региони и модерни комуникационни системи и центрове. Т.нар. „Халифат“, дори сега, активен само в Сирия и Ирак е ясно разгърнат фронт срещу БРИКс. Халифата в Ирак и Сирия вече е част от „дневния ред“ в анти-Руската и анти-Китайската англо-саксонска стратегия. За да не се съмняват останалите държави в алианса в маскарада на Барак Обама, американския президент се срещна с лидерите на осем държави плюс Австралия (която не е член на НАТО, но има статус на съюзник), за да „разработят“ взаимен план срещу „Ислямска държава“.

НАТО постигна своите истински цели през последните години в Афганистан, Ирак, Либия, Североизточна Сирия – все държави, населявани от племена без доминиращ еднороден етнически модел.  Целта е да се избегне директен конфликт с Русия и Китай. Украйна е последната примка в тази стратегия на прикритата война на Запада срещу Китай и Русия.

Лидерите на „Ислямска Държава“ публикуваха видео, в което заплашват Путин, че ще използват Чечения, за да го „накажат“ за подкрепата, която оказва на Башар Асад в Сирия. От терористичната организация се заканиха да „освободят“ Чечения и Кавказ и да ги обединят в една държава, която да води терористична война срещу Русия. И това, случайно или не, отново е тяхна обща цел и стратегия с Вашингтон…

 

 

Автор: Тиери Мейсан, „Voltaire Net“

Превод: Alter Information

7 коментара to “Халифата на „Ислямска държава“ е разгърнат фронт срещу Русия и Китай”

  1. Egati kakvi promiti mozaci ima v Bulgaria!!!

  2. до гнусните американски подлоги които не са напускали България а са писали тука,искам да кажа че са в грешка и че Русия е по силна от всякога и идва края на Американското робство,а руско влияние и да е имало в бг със сигурност е било по добре от положението ни днес,разбрахме че ЕС И НАТО СА ЕДНА ИЛЮЗИЯ

  3. Още ли има такива неграмотни говеда които пишат глупости срещу Русия.

  4. Ти си перфектния пример за промит мозък и очевидно световната медийна машина успешно си е свършила работата при теб. ПАЗИ БОЖЕ ОТ ТАКИВА КОНЕ С КАПАЦИ КАТО ТЕБ !!!

  5. Скоро кремълския диктатор ще се скрие в мАсквА и ще разбере че никой не е по-голям от демократичните идеи и ценности и че рано или късно и неговия собствен народ ще поиска да ги прегърне както вече направиха украинците които се освободиха от руското робство за разлика от нас които сме си винаги били руски роби. Мразя българите за дето в болшинството си се кланят на тези врагове на демокрацията и човечеството – руските ПИЯНИЦИ

  6. Мисля, че НАТО (САЩ) за пореден път доказват колко по-добри стратези имат. Плана е гениален и отдавна познат и работещ, още от руската агресия српямо авганистан през 80-те години тогава ЦРУ подпомагаше муджахидините и доведоха до разгром съветския окупатор! Европа и САЩ успяха да натикат диктатора путин и да го накрат да се отбранява на собствената си граница, пишем история господа, история! Скоро рАсия няма да я има!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s