Терорист от ИДИЛ разкрива факти, които променят представата ни за организацията из основи

18-годишния младеж Хамад ал-Тамими направил интересни признания, които тотално преобръщат образа на „Ислямска държава“, който познаваме от масовите медии

Fighters of al-Qaeda linked Islamic State of Iraq and the Levant parade at Syrian town of Tel Abyad

Хамад ал-Тамими, още известен и под бойното си име като Абу Луалид бил заловен в хода на военна операция срещу терористите в западната иракска провинция ал-Анбар.Разкритията на младежа хвърлят сянка над редица държави, за които се знае, че подкрепят екстремни сунитски организации от години насам, въпреки че официално не само отричат съпричастността си към тяхната дейност, но дори ги заклеймяват. Удачен пример за това са Съединените щати, които години наред харчат трилиони долари за безрезултатната си „война срещу тероризма“.

18-годишния Тамими разказва пред иракските войници, че бил привлечен в редиците на „Ислямска държава“ онлайн по време на престоят му в Саудитска Арабия – люлката на сунитския ислямизъм, родина на Осама Бин Ладен и основен спонсор на радикалите-наемници в Сирия.  След това, през месец юли, се преместил в Кувейт, а след това заминал за Турция, която, заявява Тамими, все още е отправна точка на терористите към Сирия и Ирак.

Хамад ал-Тамими разкрива и какви националности се срещат сред джихадистите от „Ислямска държава“.

 

„Има хора от Норвегия, Америка, Канада, Сомалия, Кореа, Китай, Тюркменистан, Таджикистан, Узбекистан, Египет, Либия, Тунис, Ливан и други европейски държави като Германия и Франция“, заявил пленения терорист, цитиран от CNN. „От Германия познавам Абу Хамза, а от Великобритания едно момче на име Абу Далоуд, а от Америка – Абу Ибрахим“, добавя Тамими, допълвайки, че всичките били горе-долу на неговата възраст.

.Тамими, който по националност е саудитец, разкрил още, че трябвало да даде клетва за вярност пред лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади, след като преминал през 22-дневен религиозен „курс“ в учебен лагер на терористите. Военната си подготовка получил в тренировъчен лагер в сирийския град Рака, който се намира под контролът на джихадистите. Град Рака е обявен за „столица“ на халифата на „Ислямска държава“ в Сирия.

След кратък престой в Алепо, северозападна Сирия, получил заповед да се присъедини към навлизащите в Ирак джихадисти.

 

 

 

____________________________________

използвани източници: CNN, „Islamic Invitation-Turkey“

One Comment to “Терорист от ИДИЛ разкрива факти, които променят представата ни за организацията из основи”

  1. Преди беше Осама бин Ладен ,Ал Кайда ,вече не е актуален , за това го замениха с Абу Бакр ал-Багдади . Когато много нарасне недоволството ще го убият и ще родят друг. Нали трябва да има срещу кого да се борят американските миротворци. Интересното е че ако ги няма Еврейско – американските (МИРОТВОРЦИ)
    просто май че няма да има военни конфликти. ЕЕЕЕ голяма скука…..

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s