Анализатор: „Ислямска държава“ е креатура на ЦРУ

Главния редактор на известното американско списание за геополитика  „Veterans Today“ Гордън Дъф заяви в интервю за „PressTV“, че ако Съединените щати имаха намерение да неутрализират „Ислямска Държава“ в Ирак това би им отнело не повече от две седмици.

econ_isis37__01__970

 

Според главния редактор на авторитетното издание „Veterans Today“ ЦРУ умишлено фабрикува „разузнавателни данни“ относно „Ислямска Държава“, за да раздуе мащабите на заплахата, която представлява терористичната организация, а от друга страна – официален Вашингтон не води война срещу организацията, а просто я използва като проводник, за да прокара агресивната си политика в региона на Близкия Изток.

„Oт чисто военна гледна точка в Ирак има около 30 хил. бойци на „Ислямска Държава“, а това е регион, който лесно може да бъде изолиран и пресечен, така че тези екстремисти да бъдат лишени от достъп до провизии, оръжия и подкрепления. Практически, Ирак е един голям концлагер. Няма съмнение, че американските военновъздушни сили могат да неутрализират тези 30хил. бойци за не повече от две седмици.“, пояснява Дъф.

Според бившия  пехотинец и настоящ главен редактор на „Veterans Today“ организацията „Ислямска Държава“ има солидна външна подкрепа.

 

Gordon_DuffГордън Дъф е ветеран от Виетнамската война. През войната получава сериозни физически увреждания и от десетилетия насам работи съвместно с организации на военните инвалиди и бивши военнопленници от американската армия. Той е главен редактор на авторитетното списание с геополитическа и военна тематика „Veterans Today“.

„Има нещо съмнително във всичко това: как и кой доставя на ислямистите провизии, оръжия и техника? Откъде идва всичко това? ЦРУ не казва кой са те. Всички ли са от Ирак? През Турция ли са минали? Или са от Сомалия? ЦРУ просто раздухва страховития образ на „Ислямска Държава“ и има своите причини за това. Това е политическа игра. САЩ заема твърда позиция в това да запази контролът си над Ирак.“, счита главният редактор на „Veterans Today“.

 Според Гордън Дъф американското разузнаване не знае какъв е реалния брой на ислямистите от „Ислямска Държава“, а просто се оповестява произволно избрано число за тяхното количество. Освен това, според Дъф, САЩ просто тласка напред забоксувалия си план за свалянето на Башар Асад в Сирия.

 

 

„Тук в САЩ ние разделихме условно Ирак от Кюрдистан. Сега планираме да бомбардираме Сирия, а същевременно казваме, че ще продължаваме да поддържаме сирийските наемници, които се бият срещу Сирийската арабска армия, която същевременно от две години насам води истинска война срещу екстремистите от ИДИЛ. Това, което президента и ЦРУ обясняват е просто нелепо. Те просто хвърлят прах в очите на хората.“, заявява Дъф.

Те не казаха, че например 12 хил. иракчани са се присъединили към „Ислямска Държава“ през изминалия месец и още 15 хил. са навлезли през Турция или са преминали от Израел или Йордания, не казват как получават доставките си – това би било разузнавателна информация. Някой просто е написал тази цифра на лист хартия за прессъобщението на президента. Всичко е съшито с бели конци, а САЩ използват радикали от десетилетия насам“, заключава анализаторът.

2 коментара to “Анализатор: „Ислямска държава“ е креатура на ЦРУ”

  1. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДЕНИМ С БРАТЯТА РУСНАЦИ И СЪРБИ,ДА ЗАБРАВИМЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ЕСТЕСТВЕНО НЕ СЛУЧАЙНО И ДА ПОМЕТЕМЕ ТУРСКАТА И АМЕРИКАНСКА СГАН КАДЕТО И Е МЯСТОТО,А НА ЕВРОПЕДАЛСКИОТЕ СЛУГИ НА сащ ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СМЕ РОБИ И ЧИСТАЧИ……………ВРЕМЕ Е……………………НА ОРЪЖИЕ

  2. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДЕНИМ С БРАТЯТА РУСНАЦИ И СЪРБИ,ДА ЗАБРАВИМЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ЕСТЕСТВЕНО НЕ СЛУЧАЙНО И ДА ПОМЕТЕМЕ ЦИГАНСКАТА СГАН КАДЕТО И Е МЯСТОТО,А НА ЕВРОПЕДАЛСКИОТЕ СЛУГИ НА сащ ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СМЕ РОБИ И ЧИСТАЧИ……………ВРЕМЕ Е……………………НА ОРЪЖИЕ

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s