70 години по-късно: Отново немски танкове в Украйна (снимки)

Колона от десетки немски танкове „Leopard-2“ е навлязла в Украйна на 13 септември и се придвижва към източната част на страната

3

На снимки, направени на 12 септември в Украйна се вижда голяма колона от германски танкове „Leopard-2“, придвижващи се по околовръстният път на най-големия град в Западна Украйна – Лвов, отправяйки се на изток към Новорусия, съобщава „UkrainaRu“.

Изданието цитира разказа на очевидците, които са заснели германските танкове, според които два миночистача предвождали голямата колона от немски танкове, които били около тридесет.

Между 15-26 септември 1,300 военни от 15 страни-членки на НАТО ще проведат общо учение в Украйна „Rapid Trident 2014“. Учението трябва да се проведе в Яворов, но немските танкове са заснети много по-на изток от мястото на планираното учение, картауточняват от изданието. Яворов се намира на 60 км. от Лвов (виж картата вдясно), където е засечена голямата колона немски „Леопард-2“ и двата миночистача.  Но по озадачаващото е, че не е обявено участието на немските танкове в учението. Защо германските танкове тогава са пресекли три държави, за да навлязат в Украйна остава загадка.

 

В „Rapid Trident 2014“ ще вземат участие военни от САЩ, Украйна, Германия, Великобритания, Полша, Испания, Азербайджан, Канада, Грузия, Латвия, Литвия, Молдова, Норвегия, Румъния. България също ще изпрати военни. България ще изпрати 35 български бойци от 101-ви Алпийски батальон.

Последното „гостуване“ на немски танкове в Украйна се случва през 1941 г., когато нацистка Германия нахлува в Съветския съюз и окупира Украйна. Те дават мъгляви обещания за създаване на суверенна Велика Украйна, опитвайки се да се възползват от антисъветските, антиполските и антиеврейските настроения в някои среди. Въпреки това, след началния период на известна толерантност, политиката на германците рязко се променя и украинското национално движение е смазано. Ироничното е, че и след нахлуването на нацистите през Втората световна война и сега много жители на Западна Украйна ги посрещат като „освободители“.

1 2

 

 

3 коментара to “70 години по-късно: Отново немски танкове в Украйна (снимки)”

  1. Всъщност преди САЩ да се развихрят окончателно Меркел твърдеше, че Украйна не трябва да бъде принуждавана да избира само между Европа и Русия. Тогава за мен Меркел беше надежда и гранат че няма да се стигне до тук, но американците я държат…

  2. Наистина Меркел прилича на баща си!! Определено има милиони убити !!!!

  3. Поведението на Меркел в началото на събитията в Украйна беше на човек, който не можеше да скрие емоциите си. Едва ли не беше готова да тръгне, въодушевена да въдвори ред в страната. Но в мига, когато се заговори за фашизоиди и за нацисти, а и всички видяха за какво става дума и се настроиха срещу събитията в Украйна, Меркел се потули, изчезна за известно време. Когато спряха да показват нацистите, тя се успокои и взе твърдата позиция на защита на украинската власт. Сега тази работа с немските танкове показва, че интуицията не ни е подвела и подозренията по отношение на поведението на Меркел изглежда ще излязат верни. Нищо чудно, ако в семейството й има убити по време на Втората световна война на територията на Украйна или на Русия и женската й психика да я води към отмъщение. Горката!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s