Европарламента призна, че санкциите срещу Русия удрят сериозно европейските граждани и компании

Санкциите срещу Русия ще намалят почти двойно търговския износ на Европа за Русия, която е втория най-голям пазар на европейските продукти

53597

Европарламента най-накрая призна това, което редица екесперти, като тези от Международния валутен фонд (МВФ) и Fitch предупредиха отдавна – санкциите срещу Русия са изключително в полза на Съединените щати, но в ущърб както на самата Русия, така и на Европа.Европейския парламент изрази позицията в заявление, разпространено от Брюксел, че ембаргото за внос на хранителни продукти от Европа за Русия ще доведе до огромни загуби за ЕС.

„Всички европейски компании се опитват да се възстановят след руското ембарго за внос на европейски храни. ЕС сериозно ще пострада в резултат от ембаргото, защото Русия е втория по големина експортен пазар на Евросъюза. През изминалата година експорта на селскостопанска продукция в тази страна съставляваше 11,3 млрд.евро. В следствие на руското ембарго, загубите, както се очаква, ще ни струват поне 5,1 млрд.евро“, се казва в заявлението на ЕП.
____________________________________________
използвани източници: „RT“, „ИТАР-ТАСС“

 

One Comment to “Европарламента призна, че санкциите срещу Русия удрят сериозно европейските граждани и компании”

  1. Предателска е не само политиката на българските управници спрямо собствения им народ в интерес на американците, но и действията на европейските марионетки в ущърб на всички граждани на Евреопейския съюз! Разделяй и владей, защото когато двама се карат, третият печели !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s